مریم زمانی
یک مقام ارشد اطلاعاتی جمهوری اسلامی صبح دیروز در یک نشست خبری از اعدام یک تاجر ایرانی متهم به جاسوسی برای اسرائیل خبر داد. مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات در این نشست خبری از شرکتهای داخلی طرف قرارداد با شرکتهای خارجی خواست که برای مقابله با نفوذ اطلاعاتی کشورهای بیگانه، با وزارت اطلاعات همکاری کنند.
این مقام وزارت اطلاعات که حتی نام مستعارش هم به خبرنگاران اعلام نشد، چند ماه پیش یک تاجر ایرانی به نام ”علی اشتری” را که به ادعای وی با بسیاری از نهادهای نظامی و صنایع دفاعی ایران مرتبط بوده و به آنها مشاوره فنی میداده، به عنوان جاسوس اسرائیل معرفی کرد و به شکل مبهمی از نفوذ تکنولوژیک سازمان اطلاعاتی اسرائیل به برخی نهادهای حساس جمهوری اسلامی از صحبت کرد.
فرد متهم به جاسوسی، در دادگاهی که در روز هشتم تیر ماه سال جاری با حضور خبرنگاران برگزار شد، اتهامات خود را پذیرفت و به همکاری با سرویس اطلاعاتی اسرائیل (موساد) اعتراف کرد. در آن جلسه، تجهیزات و ابزارهای مورد استفاده وی نیز برای خبرنگاران به نمایش درآمد و همچنین اعلام شد که وی موفق شده بسیاری از تجهیرات فنی و مخابراتی تحت نفوذ موساد را به نهادهای امنیتی و نظامی و صنایع دفاعی ایران بفروشد.
مقام اطلاعاتی مذکور، دیروز هم خبرنگاران را به یک نشست خبری دعوت کرد تا ضمن اعلام خبر اعدام این تاجر متهم به جاسوسی در صبح روز دوشنبه گذشته، فیلم اعترافات وی را که ساعاتی قبل از اعدام اشتری تهیه شده بود، در معرض دید خبرنگاران قرار دهد و از اهداف و روشهای سرویس جاسوسی اسرائیل برای کسب اطلاعات از ایران سخن بگوید.
وی علت اعلام خبر اعدام فرد متهم به جاسوسی برای اسرائیل در شرایط فعلی و بدین شکل را با این عبارات برای خبرنگاران توضیح داد: “شاید این نشاندهندهی دعوای اطلاعاتی باشد. دعواهای اطلاعاتی جدی شده، وقتی آنها پروندههای سیاسی علیه ایران مفتوح و ادعاهایی را مطرح میکنند، ما نیز به صورت مستند نشان میدهیم آنها چطور میخواستند علیه ما اقدام کنند.“
نفوذ اسرائیل در نقاط حساس جمهوری اسلامی
این مدیر ارشد وزارت اطلاعات در پاسخ به سؤالات خبرنگاران، فاش کرد که این متهم علاوه بر نهادهای نظامی و دفاعی، توانسته به سازمان انرژی اتمی نیز نفوذ کند و برخی قطعات “آلوده” را به آن وارد سازد. با این حال وی تاکید کرد که “تاسیسات هستهای ایران” توسط این متهم آلوده نشده است.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره رخنه کردن این جاسوس در وزارت اطلاعات وقوع این امر “به صورت مستقیم” را انکار کرد، اما اذعان کرد که برخی منابع امنیتی و تجهیزات این وزارتخانه نیز “مورد دستبرد اطلاعاتی قرار گرفتهاند.“
به گفته این مقام امنیتی، علی اشتری برای مدت 20 ماه در اختیار اداره کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات بوده و در این مدت نیازهای موساد و روشهای آن را برای دستگاه اطلاعاتی ایران تشریح کرده است.
وی همچنین در طول این نشست خبری، چند بار به “مدیران کشور” هشدار داد که در برقراری ارتباطات خارجی، عقد قراردادهای تجاری و نیز استفاده از اینترنت، مراقب “سوءاستفاده دشمن” باشند.
مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات همچنین با بیان درخواستی جدید و بیسابقه، از شرکتهای داخلی طرف قرارداد با شرکتهای خارجی در زمینه خرید قطعات فنی و مخابراتی خواست که “با وزارت اطلاعات همکاری کنند.” وی البته به سرعت تاکید کرد که: “این یک خواست اطلاعاتی است؛ الزامی در آن وجود ندارد اما بهتر است همکاری داشته باشند. مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی خوب به این مسئله پرداختهاند.“
جاسوس اسرائیل: با وزارت اطلاعات همکاری کنید
در آغاز نشست خبری دیروز مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات، مسئولان جلسه به خبرنگاران اعلام کردند که علی اشتری پیش از اجرای حکم اعدام خود، درخواست کرده که توصیههایی را خطاب به افرادی که “در معرض توطئه رژیم صهیونیستی” قرار دارند، اظهار کند و به مدیران کشور هشدار دهد.
وی در این فیلم با توصیه به همه کسانی که آلوده روابط اطلاعاتی با بیگانگان شدهاند، به اینکه: “توبه کنید و به دامن اسلام بازگردید”، از مدیران و تجاری که به خارج از کشور تردد دارند، خواست که هر رفتار و رابطه مشکوکی در خارج از کشور را “با مسئولان وزارت اطلاعات و شماره 113 در میان بگذارند.“
اشتری با هشدار نسبت به پیشنهادهای خرید ارزان و تخفیفهای بیدلیل، نسبت به نفوذ بیگانگان از طریق سیستمهای مخابراتی و موبایلها، فناوری GPS و شبکههای داخلی هشدار داد و گفت: “مدیران باید در دعوتهایی که از آنها برای شرکت در همایشها می شود هوشیار باشند تا اطلاعات کامل سیستم بازاریابی خود را در اختیار شرکت های خارجی قرار ندهند و طرح های داخلی خود را به هیچ وجه مطرح نکنند زیرا بعضا از این اطلاعات سوء استفاده می شود. آنان باید قبل از هر گونه اقدام با مشاوران متبحری که در وزارت اطلاعات هستند تماس بگیرند.“
وی همچنین پیشنهاد طراحی یک “سیستم عامل ملی بر اساس دانش فنی داخلی” را داد که قابل نفوذ نباشد و و “کپی نرم افزارهایی مانند ویندوز 98 و ویستا” را که “در همه دوایر دولتی مانند وزارتخانه ها روی سیستم ها نصب می شود”، “یکی از منافذ بدون چاره” توصیف کرد.