کارشناسان ایرانی برای نجات ارومیه به امریکا می روند

نویسنده

رییس کمیته زمین‌شناسی در ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه چاره‌یی جز احیای دریاچه ارومیه وجود ندارد و باید آب گرفته شده از دریاچه را به آن پس بدهیم، در عین حال گفت:‌انتقال آب از جای دیگر راهکار احیای دریاچه‌ نیست و باید آب را در حوضه آبریز مدیریت کرد .

راضیه لک در گفت‌وگو با ایسنا در مورد سفر تیر ماه چهار نفر از متخصصان در حوزه احیای دریاچه ارومیه به امریکا به دعوت یکی از دانشگاه‌های این کشور، گفت: در این سفر از چهار دریاچه دریاچه سالتون سی (Salton sea)، مونو لیک (Mono Lake) و آونز لیک (Owens Lake) در ایالت کالیفرنیا و سالت لیک (Salt Lake) در ایالت یوتا بازدید کردیم.

وی ادامه داد: هدف ما از این سفر کسب تجربیات آمریکایی‌ها در مورد مناطق خشک، دریاچه‌های خشک شده و در شرف احیا بود تا از این تجربیات در برنامه‌ها و تصمیماتی که برای احیای دریاچه ارومیه می‌گیریم استفاده کنیم.

نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت در ستاد احیای دریاچه ارومیه در ادمه افزود: هدف از این سفر این بود که در آمریکا از دریاچه‌هایی که از نظر اقلیمی مشابه با دریاچه ارومیه هستند، بازدید کنیم و راه‌هایی که آنها قبل از ما به کار بستند را ببینیم و خطاها را تشخیص دهیم تا در برنامه‌هایی که قرار است در دریاچه ارومیه اجرا شود کمترین اشتباه را داشته و بهترین استفاده را بکنیم.

لک با تاکید بر اینکه هر یک از چهار دریاچه مورد بازدید به گونه‌ای قابل مقایسه با دریاچه ارومیه هستند، گفت: “آونزلیک” آینده دریاچه ارومیه است اگر برای دریاچه ارومیه اقدامی نکنیم، “گریت سالت دی” وضعیت پنج سال پیش دریاچه ارومیه را دارد که بهتر است آنها از تجربیات ما در حوزه دریاچه ارومیه استفاده کنند، “مونولیک” نیز آینده دریاچه ارومیه خواهد بود، درصورتی که بخواهیم آن را احیا کنیم و دریاچه “سالتون سی” زیستگاهی است که به عنوان یک آزمایشگاه طبیعی برای نشان دادن تاثیر افزایش جمعیت در روند تخریب دریاچه‌ها مفید خواهد بود.

معاون طرح و برنامه سازمان زمین‌شناسی کشور با اشاره به اینکه دریاچه آونزلیک ۳٫۵ درصد مساحت دریاچه ارومیه را دارد و اگر دریاچه ارومیه خشک شود باید منابع مالی بسیاری برای مهار ریزگردهای این دریاچه در نظر بگیریم، گفت: در این سفر متوجه شدیم اگر دریاچه ارومیه را به حال خودش رها کنیم شبیه دریاچه آونزلیک می‌شود. این دریاچه در حال حاضر خشک شده و دولت هزینه بسیار سنگینی معادل ۴۵۰ میلیون دلار برای اتخاذ ۸ روش برای مهار ریزگردها پرداخت می‌کند.

ایسنا