جاسوس‌های روسی و چینی در دفتر خامنه‌ای

نویسنده

خامنه ای در سخنانش به نقل از آیت الله سید حسن تهامی از علمای معروف بیرجند، ماجرای نفوذ ارتش انگلیس در بیت یکی از مراجع در زمان جنگ بین شیعیان عراق و بریتانیا در سال 1918 را شرح می دهد که یک افسر انگلیسی در پوشش نوکر سال ها در دفتر یکی ازمراجع کار کرده و با روحانیون و طلبه ها میانه گرمی گرفته بود. او از این ماجرا نتیجه گیری می کند که بعضی وقت ها نفوذ این گونه است و تلویحا هشدار می دهد که ممکن است در نزدیکان روحانی و رفسنجانی و مراجع تقلید منتقد جاسوس های غربی حضور داشته باشند.

این ادعا یک فرضیه محتمل است اما همین نگرانی در مورد دفتر خود وی نیز صدق می کند. ممکن است جاسوس ها و نه فقط نوع غربی و اسرائیلی آن بلکه نوع روسی و چینی آن نیز در بیت وی حضور داشته باشند. اتفاقا این واقعه وی را بیشتر در مظان اتهام قرار می دهد چون طبق روایت فوق ارتش وقت انگلستان در بیت مرجعی نفوذ کرده بودند که با انگلیسی ها در حال جنگ بود.

نگاه توطئه اندیش و مبتنی بر تحلیل امنیتی دیدگاه ها و نظرات سیاسی و فرهنگی فقط ناظر به یک حوزه از جامعه نیست بلکه همه ابعاد آن را در بر می گیرد. نمی توان اتهام تاثیر پذیری از نفوذ بیگانه را به یک جمع زد و در عین حال بدون استدلال قابل قبول در خصوص روئین تنی و مصونیت ،خود را از این آفت بری دانست. اتفاقا هدف گذاری اصلی نفوذ و جاسوسی در جاهایی است که قدرت بیشتری دارند و تصمیم گیری های اصلی در آنجا می شود.

من به شخصه با تئوری توطئه همدل نیستم اگر چه منکر وجود توطئه های خارجی وداخلی در تاریخ گذشته و حال ایران نیستم اما تکیه به این برخورد در تحلیل مسائل سیاسی و فرهنگی ایران ومنطقه را درست و مفید نمی دانم. اما با این وجود اگر قرار است توطئه اندیشی ملاک کار باشد، نمی توان استاندارد دوگانه داشت. خامنه ای اول باید اثبات کند بیت ونزدیکان وی و نهاد های زیر نظرش در برابر نفوذ خارجی مستحکم هستند،بعد در خصوص وابستگی و یا تاثیرپذیری دیگر گروه ها، افراد و نهاد ها از بیگانه شائبه و شک و تردید ایجاد کند.

منبع: فیس بوک علی افشاری

طرح: فیس بوک روز