اعدام 5 نفر در اصفهان، 3 نفر در اهواز، یک نفر در بوشهر و یک نفر در ساری در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه گذشته، ده نفر به فهرست اعدامی های اخیر اضافه کرد.
به گفته دادستان عمومی و انقلاب اصفهان 5چهارشنبه 30 بهمن ماه 5 نفر در زندان مرکزی این شهر اعدام شدند. محمدرضا حبیبی اتهام دو نفر از اعدام شدگان را قتل و اتهام 3 تن دیگر را حمل مواد مخدر اعلام کرد و گفت که یکی از 5 اعدامی، تبعه افغانستان بوده است.
روزنامه اعتماد در این خصوص گزارش داد که اولین محکومی که در زندان مرکزی اصفهان پای چوبه دار رفت، جوان 24ساله ای به نام امید نوری بود که به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود. یاسین جعفری، 23 ساله اعدامی دوم زندان اصفهان بود که به اتهام قتل پدر همسرش از چهار سال قبل زندانی بود. یکی از 3 نفری هم که به اتهام قاچاق مواد مخدر در این شهر اعدام شدند، مردی 45 ساله به نام حیدر و تبعه افغانستان بود.
دادستانی خوزستان نیز با انتشار اطلاعیه ای از اعدام 3 نفر در زندان اهواز خبر داده است. این اطلاعیه که در خبرگزار ایسکانیور منتشر شد اعدام های اهواز را”در راستای اجرای عدالت همگانی”عنوان کرده و افزوده: ”دادستانی خوزستان حکم قصاص سه نفر از متهمان به قتل عمد در خوزستان را اجرا کرده است.“
دادستانی خوزستان اسامی 3 نفر اعدامی زندان اهواز را اعلام نکرده اما تاریخ اعدام این 3 نفر را چهارشنبه 30 بهمن اعلام کرده است.
اعدام نهم در زندان بوشهر انجام شد و بنابر گزارش روزنامه کیهان این اعدامی که “الف-ی” نام داشته، اهل برازجان بوده است.
این گزارش اتهام اعدامی زندان بوشهر را “قتل به دلیل اختلاف مالی در یک روستای برازجان” عنوان کرده و افزوده که وی روز چهارشنبه 30 بهمن در زندان مرکزی بوشهر اعدام شده است.
اما دهمین اعدامی عبدالله فریور، معلم 50 ساله موسیقی بود که پیشتر به اتهام زنا به سنگسار متهم شده بود اما مقامات قضایی در استان مازندران در یک اقدام عجیب حکم سنگسار او را به اعدام با طناب دار تبدیل و روز اول اسفند او را اعدام کردند.
خانواده فریور اتهام زنا را رد و اعلام کرده اند که وی با اطلاع همسر و فرزندانش با زنی دیگر عقد موقت یا ”صیغه” داشته است. مقامات قضایی اما نه تنها از پذیرش این شهادت سرباز زدند بلکه بعد از ادعای سخنگوی قوه قضائیه مبنی بر عدم اجرای حکم سنگسار، عبدالله فریور را سحرگاه 5 شنبه در زندان ساری با طناب اعدام کردند.
درخشنده نورسته، ساعتی پس از خاکسپاری فرزندش با تایید این خبر به روزنامه اعتماد ملی گفته: “ظهر روز چهارشنبه از دادگاه با ما تماس گرفتند و خبر اعدام عبدالله در روز پنجشنبه را دادند. بعد از مراجعه ما به زندانگفتند اگر امام جمعه ساری نامه دهد، شاید شرایط توقف اجرای این حکم ایجاد شود. ما هم به سرعت به دفتر امام جمعه رفتیم. ایشان گفتند نمونهای از حکم و موارد موجود در پرونده و نامه درخواست زندانی (عبدالله) را بیاورید تا بخوانم.“
وی افزوده: “وقتی فرزندانم برای رساندن آن پرونده بار دیگر به دفتر امام جمعه مراجعه کردند، ایشان رفته بودند و دیگر راهی برای دریافت نامه ایشان وجود نداشت. و ساعت شش صبح روز پنجشنبه، مراسم اعدام در محل زندان انجام شد و مقامات زندان 7 صبح جنازه را به خانواده تحویل دادند.“
مریم کیانارثی، وکیل یکی دیگر از محکومان به سنگسار نیز به این روزنامه گفته: “قانونگذار در ماده 83 قانون مجازات اسلامی به طور مشخص حد زنا را برای مرد و زن محصن، رجم (سنگسار) تعیین کرده است و با توجه به اینکه حدود در قانون غیرقابل تغییر است، تصمیم قضات اجرای احکام ساری، خلاف قانون و موازین شرعی بوده است.“
وی همچنین تاکید کرده که “خانواده این اعدام شده باید با توجه به گواهی فوت پزشکی قانونی که دلیل مرگ را خفگی بر اثر اعدام تعیین کرده است، به دادسرای انتظامی قضات شکایت کنند. “