نادرایرانی
رجبعلی مزروعی دیروز دریک نشست مطبوعاتی درمحل انجمن صنفی روزنامه نگاران اعلام کرد که وزیر کار از هیات مدیره انجمن خواسته بود فهرستی از طیف های دیگر روزنامه نگاران را تهیه و به روزنامه نگاران سفارش کنند که به آنها رای دهند.
رجبعلی مزروعی با اعلام مطلب بالاوبا انتقاد از انحلال غیرقانونی انجمن صنفی ازادامه پی گیریهای حقوقی خبرداد وافزود: وزیر کار چندی پیش در اجلاسی در نروژ با تاکید بر معاهدههای بینالمللی از فعالیت سندیکاها و اتحادیههای کارگری حمایت کرده بود اما در داخل کشور با برخورد های دیگری از سوی وی مواجه هستیم.
وی در ادامه به ملاقات با وزیر کار درجهت رفع مشکلات مطرح شده از سوی این وزارتخانه برای ادامه فعالیت انجمن صنفی اشاره کرد و گفت: در جلسه رایزنی با وزیر کار ایشان بخشی از حرفهای ما را پذیرفتند اما درنهایت خواستند که ترکیبی از برخی افراد هم در هیات مدیره حضور داشته باشند که ما هم به وزیر گفتیم این انتخابات باید براساس رایگیری از اعضا صورت گیرد و ما انتخابات فرمایشی نداریم و رویکرد انتقادی روزنامهنگاری چنین امری را برنمیتابد.
مزروعی درادامه در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره نحوه پی گیری های حقوقی انجمن صنفی خبرنگاران ایران گفت: انجمن صنفی به زودی به رای صادره از سوی دیوان عدالت اداری و وزارت کار شکایت خواهد کرد چرا که مبنای حقوقی این رای قابل دفاع نیست.
وی درادامه با اشاره به اینکه گر چه طرف مقابل و وزارت کار مدعی است که برای این اقدام یعنی انحلال انجمن صنفی خبرنگاران ایران دارای دلایل حقوقی و قانونی است، اما همه می دانند که ریشه مباحث و مشکلات آنان حقوقی نیست.
مزروعی آنگاه با ارائه گزارشی از مکاتبات و مذاکرات با وزارت کار تاکید کرد که “بیشتر اختلافات در مورد برگزاری مجامع عمومی بود که ما به همین دلیل خواهان اصلاح اساسنامه انجمن شدیم، ولی مسوولان وزارت کار این موضوع را رد کردند و نپذیرفتند”. وی افزود: همین افراد که به ما اجازه اصلاح اساسنامه را نمی دادند، از طرفی دیگر گفتند که نتیجه انتخابات انجمن صنفی روزنامه نگاران تایید نمی شود؛ تا زمانی که اساسنامه آن اصلاح و مورد بازبینی قرار گیرد.
رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران با غیر منطقی خواندن روند این مساله اظهار داشت: در واقع وزارت کار با اقدامات و اظهارات متناقض خود، ما را در یک دور قرار داده که معلوم نیست راه خروج از این دور چیست و پایان آن به کجا می رسد.
بدرالسادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران نیز در همین زمینه تاکید کرد: “انجمن صنفی عضو فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران، دپارتمان نهادهای مدنی سازمان ملل متحد و سازمان جهانی کار است و این سه نهاد در سطح جهانی از مقبولیت و تاثیرگذاری برخوردارند. در همین زمینه انجمن صنفی می تواند طرح دعوی خود را در مجامع بین المللی نیز بیان کند.“
مزروعی با تاکید بر اهمیت حضور و حمایت اعضای انجمن صنفی از ادامه برنامهها و اعتراضات این نهاد از برگزاری مجمع عمومی در تاریخ 17مرداد همزمان با روز خبرنگار خبر داد و اینکه در این روز میتوان پیرامون رای صادره از سوی وزارت کار و اقدامات لازم در این زمینه سخن گفت.
در ادامه این جلسه بدرالسادات مفیدی در مورد تعداد دقیق اعضای انجمن گفت: انجمن صنفی روزنامه نگاران در حال حاضر 3822 عضو دارد که به غیر از اعضای افتخاری، که کمتر از 10 نفر هستند، برخی وابسته هستند و سابقه کار کمتر از سه سال دارند و برخی دیگر عضو پیوسته هستند که فقط این عده حق رای دارند؛ البته آنهایی که حق عضویت خود را پرداخت کرده اند. ما در حال حاضر فعالیت خود را ادامه می دهیم تا مجمع عمومی انجمن در 17 مرداد (روز خبرنگار) تشکیل و سرانجام این قضیه روشن شود.
در این میان یکی از روزنامه نگاران با گلایه از روزنامه نگارانی که دراین جلسه شرکت نکردند گفت: با عدم حضور خبرنگاران در ارتباط با مهمترین مسئله خود طبیعی است که وزارت کار بخواهد با صنف خبرنگاران به صورت غیرقانونی رفتار کند.
یکی از اعضای انجمن صنفی هم به روز گفت: ما حرف های دوطرف را شنیده ایم وفکر می کنیم که انجمن صنفی سخن حق را می گوید.
وی افزود: آنان می خواهند انجمن صنفی را به هربهانه ای که شده تعطیل کنند از این رو به بهانه های گوناگون متوسل می شوند.
یکی دیگر از اعضای شرکت کننده دراین جلسه هم به روز گفت: شاید بهتر باشد انجمن صنفی را هم به روش های غیرقانونی منحل کنند تا شرایط برای ایجاد سندیکا فراهم شود.
مناظره رادیویی محمدمهاجری و رجبعلی مزروعی
درعین حال به گزارش خبرگزاری فارس رجبعلی مزروعی، رئیس هیئت مدیره و محمد مهاجری عضو انجمن صنفی روزنامه نگاران در یک مناظره رادیویی درباره وضعیت و عملکرد این انجمن شرکت کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، مازیار ناظمی مجری برنامه رادیو گفتگو در ابتدای برنامه بخشی از اظهار نظر مدیر کل تشکلهای کارگری و کارفرمایی وزارت کار که انجمن را واجد شرایط انحلال اعلام کرده خواند و از حاضران در مناظره خواست دیدگاههای خود را در این باره اعلام کنند.
رجبعلی مزروعی با تاکید بر اینکه نامه وزارت کار به معنای انحلال انجمن نیست و تنها آن را واجد شرایط انحلال دانسته، شرح مفصلی از مکاتبات متعدد انجمن صنفی به وزارت کار و نیز طرح دعوای حقوقی در محاکم قضایی ارائه داد.
محمد مهاجری با اشاره به توضیحات مفصل رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران گفت: به نظر من انجمن نه اکنون، که از سالها قبل منحل شده و هم اکنون نیز وجود خارجی ندارد؛ اما هیئت مدیره آن علاقه دارند با فوت وقت و بازی قانونی، باز هم سمت های خود را حفظ کنند.
وی از مزروعی خواست به این دعوای فرسایشی پایان دهد و اجازه دهد اعضای انجمن آسوده خاطر شوند.
مزروعی در واکنش به اظهار نظر مهاجری که انجمن را عملامنحل شده دانست، اظهار داشت : ما هنوز در حال ارائه خدمات صنفی به اعضا هستیم، از جمله اینکه هنوز وام پرداخت می کنیم. ضمن اینکه در سالهای گذشته 110واحد مسکونی به اعضا دادیم و الآن نیز یک شرکت تعاونی مسکن راه اندازی کرده ایم و این اقدامات انجمن صنفی نشان می دهد که ما در حال فعالیت جدی هستیم.
وی افزود: من وسایر اعضای هیئت مدیره از هر طرحی که مشکل کنونی را رفع کند استقبال می کنیم.
مهاجری در پاسخ با اشاره به اینکه مدیریت انجمن در حال حاضر فاقد مقبولیت است و دلیل روشن آن این است که اکثریت بسیارقوی اعضای انجمن در جلسات مجمع عمومی که هیات مدیره دعوت کننده آن است حضور نمی یابند گفت: تعجب آور است از افرادی که مقبولیت را شرط مشروعیت می دانند اما با وجود عدم اقبال خبرنگاران حاضرنیستند کنار بروند. راه حل مقدور و ممکن این است که هیات مدیره انجمن خداحافظی کند و انجمنی را که عملا منحله است به حسب ظاهر هم منحل نماید.
وی خطاب به مزروعی افزود: وقتی به جای حل مشکلات صنفی در انجمن میتینگ راه می اندازید وبرای چهره های مسئله داری که در جامعه هیچ جایگاهی ندارند، مراسم برگزار می کنید، انتظار دارید اعضای انجمن به شما اعتماد کنند و هیات مدیره را حامی منافع صنفی شان بدانند؟ طبیعی است که این رفتارها مقبولیت و در پی آن مشروعیت هیات مدیره را از بین برده است.
مزروعی گفت: دلیل عدم حضور اعضای انجمن در جلسات مجامع عمومی این است که اعضا از وضعیت فعلی راضی اند و نیازی به تغییر نمی بینند.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی روزنامه نگاران خطاب به مهاجری گفت: راضی نشوید که این انجمن در دوران این دولت منحل شود.