سکوت نخواهیم کرد

نویسنده

akbarmosavikhoneeni.jpg

سید امیر موسوی

علی اکبر موسوی خویینی، دبیرکل سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی در مصاحبه با روز از برخوردهای اخیر با اعضای این سازمان و علل آن سخن گفته است. او ضمن حمایت از عبدالله مومنی، سخنگوی این سازمان و دیگر دانشجویان زندانی، می گوید: “در برابر این برخورد ساکت نخواهیم نشست.” متن مصاحبه در پی می اید.


در 18 تیر چه اتفاقی در دفتر ادوار رخ داد؟

متاسفانه برخورد بی سابقه و نادری بود که شاهدش بودیم. آن هم در حالیکه سازمان ادوار دارای مجوز رسمی فعالیت از ماده 10 احزاب کشور است و برخورد آنچنانی و توام با خشونت اصلا توجیه قانونی ندارد. آنها پس از مراجعه، بدون ارائه هیچ گونه حکمی اقدام به تیر اندازی کردند و با خشونت هرچه تمامتر درب ساختمان را باز نمودند. نیروهای مذبور آقای عبدالله مومنی سخنگو و یکی از اعضای ارشد ادوار و چند تن دیگر را با خود بردند و بعد هم درب سازمان پلمپ شد. توجه داشته باشید که طبق ماده 17 قانون احزاب، در صورتیکه فعالیت تشکیلاتی یک گروه منشاء تخلفات باشد، کمسیون ماده 10 احزاب می تواند به تفصیل زیر اقدام نماید: 1- تذکر کتبی 2- اخطار 3- توقیف پروانه 4- شکایت انحلال از دادگاه. اما هیچ یک از موارد ذکر شده درطول فعالیت 10 ساله برای سازمان اعمال نشده است؛ حتی در دوره اخیر که مدیریت کمیسیون در اختیار طیف مخالف قرار دارد. بنابراین چنین اقدامی خلاف قانون بوده و ما ازاین اتفاق به راحتی نخواهیم گذشت بلکه با استفاده از سازوکار های قانونی اقدام خواهیم کرد. در عین حال ضمن اعلام حمایت خود وتشکل متبوعم از آقای عبدالله مومنی، سخنگوی سازمان و دوستان دیگری که در آن مکان دستگیر شده اند، تاکید می کنم که در برابر این مسئله سکوت نخواهیم کرد و پیگیر آزادی دوستان و فعالیت سازمان خواهیم بود.

انتظاردارید قوه قضائیه چگونه رفتار کند؟

ماابتدا خواهان رعایت تمامی موارد حقوق شهروندی که آیت الله شاهرودی ابلاغ کردند و قبلا در مجلس هم تصویب شده بود، هستیم. از جمله عدم تحقیر، عدم چشم بند زدن و نگهداری در سلول های انفرادی و ارتباط با خانواده و…. در مرحله دوم از ریاست قوه قضائیه می خواهیم دستور دهد هیئتی از طرف ایشان در زندان اوین مستقر شده و با یکایک این افراد ملاقات کند و بررسی ها را به دقت زیر نظر داشته باشد؛ چون به گفته شاهدین در زمان دستگیری تیر اندازی هایی شده و ما نگران کسانی هستیم که از آنها هیچ اطلاعی در دست نیست. بنابراین انتظاری که از آیت الله شاهرودی می رود اینست که اولا بوسیله هیئت انتخابی خود امکان برقراری ارتباط با خانواده و استفاده از وکیل و بطور کل رعایت حقوق شهروندی برای تمام بازداشت شدگان فراهم شود؛ در ثانی مشخص شود چه کسانی مجری و آمر این حادثه خشونت آمیز بوده و چگونه و از کجا حکم تیر دریافت کرده اند؟ چرا مجموعه ای از نیروی انتظامی ای که مرتبط با برخورد با مسائل مواد مخدر است، اینجا وارد عملیات شده است؟ چون اعتقادمن بر این است که اگر با آمران و مجریان حادثه کوی دانشگاه برخورد مناسبی می شد دیگر کسی به خود اجازه چنین رفتاری رانمی داد. البته ما در اولین فرصت از نیروی انتظامی شکایت خواهیم کرد تا در برابر این اقدام خشن و غیر قانونی پاسخگو باشند

مطمئنا تا امروز پیگیری های زیادی کرده اید. می توانید به این پی گیری ها و راه هایی که رفته اید اشاره کنید؟

وکلای دانشجویان بازداشت شده پیگیری های مستمری را آغاز کرده اند که منتظر نتایج آن هستیم، هر چند برخورد خوبی با آنها صورت نمیگیرد. خانواده ها نیز در راستای دیگری در تلاشند و سازمان دانش آموختگان کشور و دفتر تحکیم وحدت و انجمن های اسلامی سراسر کشور به شکل حقوقی پیگیر آزادی این افرادند.

رایزنی هایی هم با مقامات انجام گرفته است؟

با برخی از شخصیتها، احزاب و گروهها ارتباطاتی برقرار شده تا آنها نیز از کم و کیف اتفاقات مطلع شوند. آنطور که مشخص است دستور برخوردی برای 18 تیر صادر شده بود اما دانشجویان شامل این ضرب المثل شدند که برای کلاه آمده بودند که سر بردند! درواقع بیش از چیزی که اختیار داشتند یا ضروری بوده، برخورد خشونت آمیز کرده اند که باید در این زمینه پاسخگو باشند. البته این هشداری برای بقیه تشکلها و احزاب نیز هست که ممکن است با در پیش بودن انتخابات مجلس هشتم این موضوع تشدید و توسعه یافته و با آنها نیز برخورد شود. بنابراین سکوت احزاب و تشکلهای دیگر قابل توجیه نیست. البته واکنشهایی دیده شده که کافی نیست؛ امیدوارم عقلای قوم و کسانی که در درون حکومت به حکومتداری نگاه دیگری دارند، وارد گود شده و این بحران را به زودی خاتمه دهند چرا که با توجه به مشکلات و شرایط بین المللی که جمهوری اسلامی باآن مواجه است و همچنین ناکامی ها در عرصه های اقتصادی موجود، ممکن است بعضی ها خواهان آن باشند که شرایط کشور را امنیتی کنند. پس نباید به این گروه اقلیت با قدرت زیاد اجازه داد که با امنیتی کردن فضا افکار عمومی را از ناکامی های داخلی و بین المللی گمراه و منحرف کنند.

برای همه روشن است که تحصن جلوی دانشگاه پلی تکنیک از طرف دفتر تحکیم تصمیم گیری و انجام شد. چرا با ادوار برخورد شد؟

این موضوع برای ما، بسیاری ازگروهها، شخصیت هایی که مطلع میشوند (از جمله آقای کروبی ) روشن نیست. همان طور که همه میدانند و مسؤلین امنیتی حتما میدانند، سازمان ادوار، بخاطر حساسیت های زیادی که نسبت به روز 18 تیر در درون حکومت وجود دارد، برای آن روز هیچگونه برنامه مشخصی نداشت. آقای عبدالله مومنی و دیگر دوستانی که در ساختمان ادوار بودند، تنها بخاطر رسیدگی و پاسخگویی به امور خانواده های بازداشت شدگان و پاسخگویی به آنها در آنجا حضور یافته بودند نه برای انجام برنامه ای به مناسبت 18 تیر. بنابراین این برخورد توجیهی ندارد وامیدواریم افراد منصفی وجود داشته باشند که انحراف وخطای صورت گرفته را جبران کنند. میدانیم که امکان جبرانش فراهم است اما کمی اراده میخواهد. من معتقدم آنهایی که امکان جبران این خطا را دارند، اگر دست روی دست بگذارند و کاری انجام ندهند، مطمئن باشند که روزهایی در آینده فرا خواهد رسید که به شکل دیگری با این برخورد ها مواجه شوند. حتی گروها و احزابی که حاشیه امنیتی بیشتری دارند، باید بدانند که اگر از حقوق مجموعه های دیگر- سوای دیدگاههایشان - به موقع دفاع نکنند، ممکن است روزهایی را به نظاره بنشینند که از ناحیه مجموعه ای که به تعبیر بعضی از دولتمردانش ترمز بریده و فرمانش از جا کنده شده است، چنین برخورد هایی با آنها بشود. کما اینکه پیش بینی های قبلی در باره بعضی از افراد امروز اتفاق افتاده است.

در کنار دستگیر شدگان انجمن های اسلامی و ادوار کسان دیگری نیز این روز ها بازداشت شده اند. مانند امیر یعقوبعلی، دانشجوی علامه و عضو کمپین جمع آوری یک میلیون امضاء بر ای تغییر قوانین تبعیض برعلیه زنان. آیا ادوار تلاشی برای احقاق حقوق پایمال شده این افراد هم می کند؟

ما در سازمان ادوار کمیته ای با عنوان حقوق بشر داریم که سعی کرده ایم از کانال آن از حقوق همه کسانی که به آنها ظلم میشود (با رعایت بعضی اولویت ها و با توجه به توانمان) حمایت و دفاع کنیم. در همین راستا در تضعییع حقوقی که برای جنبش زنان، فعالان کارگری، فرهنگیان و دانشجویان و اتوبوسرانی پیش آمد و در چند ماه اخیر مورد تاخت و تاز قرار گرفتند، نه تنها به “صدور یک بیانیه” اکتفا نکردیم بلکه ساختمان کوچک ادوار و تریبونی راکه وجود داشت در اختیار آنان گذاشتیم و در حد بضاعت هایمان حمایتشان کردیم.

حالا با توجه به پلمپ دفتر، جلسات را کجا برگزار می کنید؟

سایت “ادوار نیوز” با همکاری سازمان در حال فعالیت است که عموما فعالیت های مان از آن طریق پوشش داده میشود. مجموعه نیروهای ما فارغ التحصیل دانشگاه ها هستند و وقتی که در عصر ارتباطات زندگی میکنیم، به ویژگیهای این عصر توجه داریم که “لامکانی” است. بنابراین دوستان ما در بند مکان مشخصی نیستند و بوسیله این سایت با یکدیگر ارتباط دارند و در حال پیگیری موارد اند.

در وضعیت فعلی چه انتظاری از مطبوعات دارید؟

طبیعتا اصحاب رسانه و مطبوعات باید واقعیت آنچه راکه اتفاق افتاد به شکل مناسب و بدون اعمال جهت گیری خاص برای اطلاع افکار عمومی و دست اندر کاران منتشر کنند واجازه ندهند با تحریف واقعیات، صدای مظلومان خفه شود. در کنار آن واکنش ها را بسرعت و دقیق منعکس نمایند چون بنظر ما این اقدام به قدری زشت و قبیح است که بعید میدانم کسی بتواند از آن دفاع نماید.

و دانشجویان چه باید بکنند؟

روز به روز بر جمع مخالفان این رفتار توجیه ناپذیرافزوده میشود و افراد و شخصیت های سیاسی و مدنی و اجتماعی واکنش های بیشتری نشان میدهند. با تو جه به اینکه امسال دانشگاهها زودتر تعطیل شد اما دانشجویان درفضای تعطیلی در حال تحرک و واکنش نشان دادن اند. من از این فرصت استفاده کرده دانشجویان را به آرامش وخویشتنداری دعوت میکنم. از دوستان عزیزم تقاضا میکنم، اعتراضات و فعالیت هایشان را در قالب های قانونی، مدنی و بشکل مسالمت آمیز دنبال کنند و بهانه ای ندهند که اقلیت به خواسته اش برسد.