نمایشگاه نقاشی مجید فراهانی با عنوان نقاشی دیجیتالی با18 اثر خلاقه در گالری کمال الدین بهزاد برپا شده است. در این نمایشگاه که با ترکیب تکنیک های رنگ و روغن و مداد رنگی شکل گرفته، شاهد خطوطی هستیم که همچون زندانی بر پیکره انسان نقش بسته است.
گزارشی از نمایشگاه نقاشی مجید فراهانی
اعتراف خطوط
خلق هر اثر هنری بازتاب احساسات و ادراکات هنرمند از محیط پیرامون او و زمینه های مورد علاقه اش است. هر موضوعی را که انسان بررسی می کند، خواه بسیار کوچک باشد مانند اجزاء ریتم و یا بزرگ باشد چون افلاک و کهکشان ها، هر کدام جنبه های مختلف حواس و شناخت او را بیان می کند. آثاری را که هنرمند با الهام از طبیعت و ذهنیاتش به وجود می آورد مظهر فرهنگ و تمدن و پدیده های حاکم بر زندگی اوست.
تا قبل از قرن بیستم، آموزش هنرها به شیوه های سنتی و مدرسه ای قدیم رایج بود اما از اوایل قرن حاضر هماهنگ با تغییرات و تحولاتی که در تمامی ابعاد زندگی و زمینه های علمی رخ داده، شیوه های آموزش سنتی هنر نیز جای خود را به روش های جدید آموزشی داده، وبا وضع اصول و مبانی تازه، امکان استفاده برای عموم فراهم شده است و در نتیجه همه علاقمندان می توانند به کمک آموزش های سیستماتیک و سنجیده، با اصول و ضوابط هنر آشنا شده، فواعد فنی و تخصصی آن را فرا گیرند و دست به انجام کاری هنری بزنند. کاری که مجید فراهانی در چندمین نمایشگاه انفرادی خود در گالری کمال الدین بهزاد انجام داده است.
نقاشی دیجیتال عنوان نمایشگاه هنری این نقاش است که این روزها بسیاری از شیفتگان این هنر را برای مشاهده آثار به سمت این گالری روانه می سازد.
نقاشی های فراهانی از دو عنصر مهم بصری تشکیل شده است.این دو عنصر عبارتند از فرم و خط که هر دو از خواص مهم هنرهای تجسمی و با خصوصیات مادی و نمود ظاهری اشیاء ارتباط دارند و همواره به هم وابسته اند.
خط که در آثار نقاش به مراتب بزرگ نمایی شده است دومین عنصر بصری و تجسمی می باشد که به صورت فراوان و متنوع در تابلوهای فراهانی شکلی کاربردی تر به خود گرفته است.عنصر خط در این نقاشی ها دارای واقعیت طولی بوده، جلوه های متفاوت و بیان تصویری متنوعی پیدا کرده است.بهتر است بگوییم که خط سازه ای است که در اثر نیرویی که از یک جهت به او وارد آمده، حالت ایستایی خود را از دست داده، به صورت یک عنصر تصویری فعال درآمده است.
فراهانی در شکل های خود و به صورت انتزاعی و بر خلاف نقطه که دارای انرژی متمرکز و ثابتی است، خطوط را به صورتی که انرژی تصویری فعال و متحرکی دارد تصویر کرده و از ترکیب اینها به راحتی احساس را به مخاطب انتقال می دهد.
از نظر بصری، عینیت تابلوها و واقعیت مفهوم موجود درآنها با خط ارزش پیدا می کند. نقاش با ترکیب و تجسم خطوط موجود گاهی محیط اشکال و احجام را نمایش می دهد، گاهی محل ارتباط بین عناصر را مشخص می کند و دو فضای متفاوت سطح و حجم ها را از هم جدا می کند.مجید فراهانی با بهره گیری از انواع مختلف خط، نازک و کلفت، نرم و خشن و ضعیف و قوی، مفاهیم و تعاریف گوناگونی را نمایش می دهد.با پیوند این عنصر حیاتی در تابلوها با فرم که باز هم حاصل خیزش ذهنیت های هنرمند به موجودیت انسان است، مهم ترین وضعیت در قاب چهارگوش نقاشی و بر روی بوم شکل می پذیرد. در همه تابلوها ما شاهد وجود انسان هستیم که در تنگنای به وجود آمده توسط خطوط نقاش گرفتار آمده اند.به زعم نگارنده شاید انتقال این مفهوم با عنوان نقاشی دیجیتال در عصر تکنولوژی و فشار بر انسان هاست که بر جذابیت این نمایشگاه افزوده است.