روناک آذری
محمد جواد لاریجانی، سه روز پس از 10 دسامبر “روز جهانی حقوق بشر” اعلام کرد:“مسئولان باید در کنوانسیون حقوق بشر بازنگری کنند و مواردی را که با فکر اسلامی تعارض دارد، روشن ساخته و در مواردی همچون حقوق زنان و حقوق کودکان،مقررات اسلامی را مبنای تدوین حقوق در نظر بگیرند”.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه ی قضاییه با اشاره به “ظهور” کنوانسیون حقوق بشر “در صد سال پیش” افزود:“مسلمانان و جهان اسلام آن هنگام در خواب بودند و غرب بر اساس فکر لیبرال خود مقرراتی را بنیان نهاد و زمانی که از خواب برخواستیم پای آن مقررات را امضا زده و دیدیم بی چون و چرا آن را پذیرفته ایم”.
به نظر می آید منظور وی از کنوانسیون، اعلامیه ی جهانی حقوق بشر است که در 10 دسامبر 1948 یعنی شصت سال و نه صد سال پیش در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.
محمد جواد لاریجانی در ادامه،درباره ی تناقض پیش روی نظام اسلامی در پیوند با مسئله ی حقوق بشرگفت:” برای ما بعنوان یک کشور اسلامی که تعهدات دیگری را دنبال می کند،نپذیرفتن مقررات حقوق بشری به نفع نظام نبوده اما پذیرفتن آن نیز به معنای زیر پا گذاشتن حقوق اسلامی بشمار میرود” و در نتیجه “ایران به عنوان یک کشور اسلامی مصمم شد که به این مقررات احترام بگذارد اما معنای این احترام پذیرفتن کامل این مقررات نیست”.
وی همچنین پیرامون کنوانسیون حقوق بشر خاطر نشان ساخت که کنوانسیون حقوق بشر براساس فکر غربی ها شکل شده و به گفته ی وی”ما به عنوان یک دولت اسلامی، با بسیاری از مسائل آن مشکل داریم”.
ستاد حقوق بشر قوه ی قضاییه به دستور رهبر جمهوری اسلامی و با ریاست قوه ی قضاییه شکل گرفته و هدف از تشکیل آن”بیان حقوق بشر بر اساس فکر اسلامی” است و آقای لاریجانی دبیر این ستاد در این ارتباط معتقد است:“در این راستا در مقابل تهاجمات دفاع کرده و تا کنون در بیان بسیاری از حقوق اسلامی موفق عمل کرده است”.
مطلب دیگری که وی بیان کرد تاکید قانون اساسی ایران بر” امر به معروف و نهی از منکر” بود و اینکه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر “دقیقا در تضاد با لیبرالیسم غرب است”؛ چیزی که وی برای “مقابله با تهاجم فرهنگی غرب” خواستار رواج آن در جامعه شد.
فرهنگی که به قول وی” یک پارادایم اجتماعی بسیار پیچیده است” که “جامعه باید برای پیاده ساختن این اصل(امر به معروف و نهی از منکر) از خود آمادگی نشان دهد.جامعه ای که از نظر وی”در خیابانهایش رفتارهایی دیده می شود که نشانگر این است آفت فرهنگی تا چه حد پیش رفته است ،آفت هایی که بدحجابی کوچکترین نماد آن “ بشمار می آید.