آمادگی برای راه حل دوم برای ایران

نویسنده

» گزارش فاکس نیوز از برنامه پنتاگون

گفته می شود تاسیساتی که در دل کوهی در 20 مایلی شهر قم در ایران افشا شد  قرار بود برای غنی سازی اورانیوم بکار گرفته شود.

 

پنتاگون در طول تابستان به کنگره آمریکا گفته است که “ضرورت عملیاتی فوری” برای تولید بمب های با توان نفوذ به زیر زمین وجود دارد؛ یک مقام دفاعی نیز گفته است این امر در ارتباط با “دولت های متخاصم” حیاتی به شمار می رود.

 

سرعت گرفتن  تولید این گونه بمب ها در زمانی اتفاق می افتد که نشانه هایی از وجود یک تاسیسات غنی سازی اورانیوم در حال ساخت د رنزدیکی شهر قم در ایران ارائه شده است و این سئوال را برانگیخته است که آیا هدف این بمب ها ایران نیست؟

 

مقامات پنتاگون تائید کرده اند که بمب های مذکور برای نابودی ذخایر زیر زمینی نظیر ذخایر کره شمالی و ایران طراحی شده است، ولی انکار کردند که این کشور ها هدف هستند. مقام بلند مرتبه دفاعی به فاکس نیوز گفت تقاضای تولید این بمب ها اولین بار در سال 2004 با کره شمالی در ذهن مطرح شد و نه ایران.

 

وی گفت :«تولید این بمب در دستورکار بوده است و هدف از آن نابود کردن ذخایری است که در عمق زمین ساخته شده است و از سال 2004 تا کنون در حال تکامل است».

 

این بمب 15 تنی که  «بمب نفوذی انبوه» نام گرفته است بزرگترین بمب زرادخانه غیر هسته ای آمریکا به حساب می آید و قادر است 5300 پوند مواد منفجره حمل کند. این بمب توانایی 10 برابر بمب مشابه قبلی خود دارد و برای تخریب پناهگاهایی با 10000 پوند بتن مسلح ساخته شده است.

 

پنتاگون تقریبا 52 میلیون دلار برای تسریع تولید این بمب اختصاص داده است که گفته می شود تابستان امسال آینده آماده می شود.

 

مقام دفاعی آمریکا گفت «بمب نفوذی انبوه برای در هم شکستن تاسیساتی است که کشور های متخاصم و دشمن آمریکا ساخته اند. این تاسیسات شامل تاسیسات تولید و انبار کردن سلاح های کشتار جمعی است».

 

پنتاگون مکررا «فوری» بودن این نیاز را متذکر شده است. در تقاضایی به سنای آمریکا در تابستان امسال پنتاگون می گوید: «استفاده از بمب نفوذی انبوه در مورد هدف های با فوریت بالا بهترین سلاح به حساب می آید…هرچند اتمام این نوع بمب در سال 2010 پیش بینی شده بود ولی لازم است که درتولید آن تسریع شود.».

 

دولت اوباما سعی می کند  سوء ظنی که در دوران جورج بوش ایجاد شده بود مبنی بر برنامه ای برای بمباران ایران، خنثی کند. البته این دولت همواره گفته است که گزینه نظامی را از روی میز بر نداشته است. علی رغم گفتگوهای تاریخی این ماه با مقامات ایرانی، در صورتی که دیپلماسی فعلی در مورد متقاعد کردن ایران برای کنار گذاشتن برنامه هسته ای به نتیجه نرسد، امکان تحریم ها بیشتر از سوی آمریکا پیش بینی خواهد شد.رابرت گیتز وزیر دفاع آمریکا گفته است هر گونه حمله نظامی به ایران فقط برای ایران وقت خواهد خرید.

 

برایان وایتمن، سخنگوی پنتاگون گفت :«کشورهایی هستند که به طور روزافزونی تاسیساتی در زیر زمین بنا می کنند. این یک پدیده جدید نیست ولی به شدت رو به گسترش است».

 

 

منبع: فاکس نیوز، 14 اکتبر