در ادامه تحولات در سازمان دانش آموختگان ایران [ادوارتحکیم وحدت] احمد زیدآبادی به عنوان دبیرکل این سازمان انتخاب و معرفی شد.
بر اساس گزارش سایت خبری سازمان ادوار تحکیم وحدت [ادوارنیوز] اعضای “شورای سیاستگذاری سازمان ادوار تحکیم وحدت در آخرین جلسه خود، به اتفاق آرا دکتر احمد زیدآبادی را برای یک دوره دو ساله به عنوان دبیرکل جدید این سازمان برگزیدند.“
مطابق این خبرهمچنین اعضای این شورا، عبدالله مومنی را به اتفاق آرا به عنوان سخنگوی این سازمان انتخاب کردند.
سازمان دانش آموختگان ایران به عنوان نهادی که شعار “ تلاش برای ارتقای دموکراسی و حقوق بشر در ایران” را همواره در بیانیه ها و مواضع خود مطرح ساخته است، در حالی روز گذشته خبراز انتخاب دبیرکل جدید خود داد که همزمان با برگزاری مجمع عمومی برای برگزاری انتخابات شورای سیاستگذاری، مهندس موسوی خوئینی، که از ابتدای آغاز به کار این سازمان عهده دار سمت دبیرکلی آن بود، اعلام کناره گیری و از پذیرش مجدد این سمت امتناع کرد.
سید علی اکبر موسوی خوئینی، عضو اسبق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در دهه 70 و از جمله چهار نماینده جنبش دانشجویی در مجلس ششم است. او که در میان فعالان دانشجویی ـ سیاسی، چهره ای معتبردارد، به عنوان “کاشف زندانهای بی نشان امنیتی” در دوره اصلاحات شهرت یافته است.
موسوی خوئینی تابستان سال 85 به بهانه حضور در تجمع زنان در میدان هفت تیر تهران و چنانچه بعدا گفته شد به دلیل نطق های جنجالی اش در مجلس ششم و خصوصا نطق پیش از دستوری که طی آن برگزاری انتخابات مجلس هفتم را با ماجرای به توپ بستن مجلس شورای ملی توسط شاه قاجار مقایسه کرد، به زندان رفت و بیش از 100 روز را در بازداشت موقت گذراند. در مدت بازداشت او پدرش فوت شد ولی به وی اجازه داده نشد تا در مراسم خاکسپاری شرکت کند. گفته می شد دلیل ممانعت از حضور وی در این مراسم به علت شکستگی سر ناشی از “رفتارهای بازجویان” بوده است.
مهندس موسوی اینک عضو شورای سیاستگذاری سازمان ادوار تحکیم است و از سوی همین شورا جهت عضویت در کمیته ای که به منظور بررسی مساله انتخابات شکل یافته برگزیده شده است.
دبیر کل جدید
احمد زیدآبادی، دبیرکل جدید سازمان دانش آموختگان، روزنامه نگار و عضو شورای سیاستگذاری این سازمان و دارای مدرک دکترای روابط بین الملل از دانشگاه تهران با تخصص بر روی مسائل خاورمیانه است.
انتخاب احمد زیدآبادی به عنوان دبیرکل جدید این سازمان سیاسی اما می تواند حامل پیام های گوناگونی تلقی شود که نشانگر برخی تحولات در ساختارهای این حزب سیاسی تحول خواه نیز هست.
احمد زیدآبادی که به دلیل مقالات انتقادیش در روزنامه های اصلاح طلب دوم خردادی و پیش از آن با انتشار مطالبی متفاوت در دهه 70 در روزنامه های میانه رو اطلاعات و همشهری در جامعه سیاسی ایران شناخته شد، تاکنون در چنین سطحی وارد فعالیتهای سیاسی حزبی نشده بود. وی البته از دو سال پیش به عضویت شورای سیاستگذاری سازمان دانش آموختگان ایران درآمده و تاحدودی خود را در قالب برنامه ها و مواضع این سازمان سیاسی تحول خواه تعریف کرده بود.
به هر حال آنچه مشخص است آنکه احمد زیدآبادی که برخی او را جزو نیروهای ملی ـ مذهبی تعریف می کنند و خود او با انتشار مقالاتی از تضاد میان این دو مفهوم سخن گفته است، با قرار گرفتن در بالاترین سمت یکی از احزاب تحول خواه در برهه ای سخت از تاریخ سیاسی کشور دست به انتخاب بزرگی زده است؛ انتخابی که شاید تا حدود زیادی در رقم زدن آینده سیاسی او نقش ایفا کند.
از سوی دیگر به نظر می رسد سازمان دانش آموختگان ایران نیز که به عنوان مجموعه ای از فعالان دانشجویی سابق دفتر تحکیم شناخته می شود، با انتخاب فردی که سابقه ای در جنبش دانشجویی و انجمن های اسلامی ندارد خود را آماده معرفی به جامعه، به عنوان یک حزب سیاسی تمام عیار و مدافع دموکراسی و حقوق بشر، می کند. حزبی که نه ساخته حاکمیت است و نه شکل گرفته در فصل انتخابات.
انتخاب مجدد سخنگو
عبدالله مومنی سخنگوی سازمان دانش آموختگان در دوره گذشته و دانش آموخته کارشناسی ارشد جامعه شناسی از دانشگاه علامه نیز بار دیگر از سوی شورای سیاستگذاری این سازمان برای یک دوره دو ساله به عنوان سخنگو برگزیده شد.
عبدالله مومنی دبیر سابق تشکیلات دفتر تحکیم وحدت در اوایل دهه 80 است که به اعتقاد بسیاری نقش بسزایی در بقای این نهاد دانشجویی فراگیر در ایران ـ با وجود سناریوسازی های امنیتی چند باره برای نابودی و یا مطیع سازی این جریان دانشجویی باسابقه ـ داشته است.
عبدالله مومنی که یک بار در جریان اعتراضات دانشجویی خردادماه 82 به زندان افتاد و بار دیگر تابستان سال جاری و همزمان با سالروز 18 تیر طعم تلخ بازداشتگاه امنیتی 209 اوین را چشید، از جمله فعالان دانشجویی بود که با اعلام شعار “بازگشت به دانشگاه” و “دیده بانی جامعه مدنی” آرمان جنبش دانشجویی در ایران را به همراه سایر اعضای هم دوره خود در شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، “دفاع از حقوق بشر و دموکراسی ” و نه شرکت در معادلات قدرت و یا پرداخت هزینه به حساب احزاب و گروه های سیاسی اعلام کرد.
عبدالله مومنی نیز که از دو سال پیش به مجموعه سازمان ادوارتحکیم وحدت پیوسته است، در مقام سخنگوی این سازمان بارها مهمترین استراتژی مجموعه متبوع خود را “ ارتقای دموکراسی و دفاع از حقوق بشر” عنوان کرده و در بسیاری از موارد نقض حقوق بشر به دفاع صریحانه از شهروندان و اعتراض نسبت به عملکرد ناقضان حقوق بشر پرداخته است.
از سوی دیگر بنا به گزارش ادوارنیوز “اعضای شورای سیاستگذاری سازمان ادوار تحکیم وحدت در آخرین جلسه خود علاوه بر انتخاب ارکان اصلی مجموعه، به بحث و تبادل نظر پیرامون وضعیت سیاسی کشور در آستانه انتخابات مجلس هشتم و تحلیل فضای سیاسی فعلی کشور و پرداخته و در خصوص نحوه مواجهه و موضع این سازمان در خصوص انتخابات پیش رو به تشکیل کمیته ای مرکب از آقایان:احمدزیدآبادی، عبدالله مومنی، مهدی امینی زاده، مهندس موسوی خوئینی، محمد دادفر، علی جمالی، علی سیاسی راد، رشید اسماعیلی و سید علی سیدنژاد رای دادند. این کمیته موظف است با بررسی وضعیت نیروهای سیاسی کشور در آستانه انتخابات ضمن رایزنی و گفتگو با احزاب، فعالان سیاسی و دانشگاهی، نخبگان و روشنفکران جمع بندی خود را در خصوص انتخابات به جلسه بعدی این شورا ارایه دهد.“
در پایان این گزارش آمده است: “اعضای شورا همچنین ضمن بررسی موانع پیش روی فعالیت سازمان دانش اموختگان ایران با انتقاد از دشواریهای ایجاد شده در مسیر فعالیتهای قانونی و مدنی این مجموعه، خواستار پاسخگویی مقامات مسئول در این خصوص شدند.”