قاچاق کالا توسط حامیان دولت

نویسنده


ax---r---yousefi_b.jpg

نادر یوسفی

معرفی دو شرکت بهزیست بنیاد و بهزیست پترولیوم وابسته به سازمان بهزیستی به عنوان شرکت هائی که در قاچاق کالا نقش دارند واکنشهای مختلفی را برانگیخت. این خبر به دلیل حضور سید رستم سید آقاخان، یکی از نامزد های انتخاباتی ستاد رایحه خوش خدمت برای شورای شهر تهران در انتخابات آذر 85 توجه رسانه ها و محافل سیاسی اقتصادی را به دنبال داشت.

قاچاق در پوشش دولت

دوشنبه 7 خرداد سایت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که دبیری آن را محمد رضا نقدی بر عهده دارد خبری را در خروجی خود قرار داد با این مضمون: “کشف یک شبکه بزرگ قاچاق تحت پوشش امور خیریه”.

در این خبر آمده بود: “با تلاش‌ها و پیگیری‌های انجام شده از سوی معاونت بازرسی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، یکی دیگر از شبکه‌های بزرگ قاچاق پوشاک که با سوء استفاده از معافیت خاص جهت انجام امور خیریه در حجم وسیع اقدام به قاچاق پوشاک می‌کرد با تلاش پلیس آگاهی تهران بزرگ کشف شد”.

سایت «اقتصاد پنهان» که رسانه ستاد قاچاق کالا و ارز است بدون نامبردن از شرکت مورد نظر افزود: “شرکت متخلف که موقوفه خاص سازمان بهزیستی است با استفاده از معافیت قانونی آن سازمان پوشاک خارجی قاچاق را در خارج از کشور از قاچاقچیان دریافت و در ازاء واردات آن به داخل کشور با استفاده از 100 درصد معافیت گمرکی اقلام مزبور را پس از ترخیص از گمرک و در قبال دریافت مبلغی حدود (یک سوم) عوارض گمرکی در داخل کشور به قاچاقچیان تحویل می‌داده است”.

ستاد قاچاق کالا و ارز در عین حال با اشاره به اینکه پیگیری و تحقیق در مورد پرونده توسط یکی از شعبات دادسرای ویژه مبارزه با مفاسد اقتصادی ادامه دارد، خبر داد: “گزارش تخلف این شرکت جهت برخورد و عزل عناصر متخلف به ریاست سازمان بهزیستی ارسال شده است”.

فردای انتشار این خبر، سه شنبه 8 خرداد، ابولحسن فقیه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان بهزیستی کل کشور به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا گفت: “شرکت بهزیست بنیاد موقوفه خاص سازمان بهزیستی است که در ده سال گذشته فعالیت‌های مختلف اقتصادی برای حمایت از مددجویان انجام داده و از همان زمان مشکلات عدیده‌ای داشته است”. وی اضافه‌کرد: “در دولت نهم و با ورود ما به سازمان بهزیستی این مشکلات بررسی شد و گزارش تخلفات به سیستم قضایی ارجاع شد”.

رییس سازمان بهزیستی، که در دوره شهرداری محمود احمدی نژاد معاون ارتباطات شهرداری تهران را بر عهده داشت و در انتخابات ریاست جمهوری نهم نیز قائم مقام ستاد انتخاباتی احمدی نژاد بود، برای رد اتهامات وارده گفت: “اخیرا نامه‌ای از ستاد مبارزه با قاچاق کالا ازتخلفات این شرکت واصل‌شد، اما به‌زمان آن اشاره نشده است. اگر منظور همان تخلفات گزارش‌شده پیش باشد که آن را پیگیر بوده‌ایم واگر تخلفات جدید مربوط به هیات مدیره تغییر یافته فعلی باشد، بار دیگر پیگیری خواهیم کرد”.

به دنبال اظهارات رئیس سازمان بهزیستی و نسبت دادن تخلفات شرکتهای وابسته به بهزیستی به سال های قبل، ستاد قاچاق کالا و ارز تصویر متن قرار داد یکی از ده ها تخلف شرکت بهزیست بنیاد را در اختیار خبرگزاریها قرار داد که تاریخ آن 26 دی 85 است. این قرار داد از سوی شرکت بهزیست بنیاد توسط سه نفر به نامهای محمدرضا قلی زاده شیروان، سید رستم سید آقاخان و امیر قیصر زاده با شخصی به نام امین الله رشیدی به امضاء رسیده است و شرکت بهزیست بنیاد متعهد شده تا در ازای ترخیص کالاهای مورد نظر طرف دوم قرار داد با استفاده معافیت 100 در صدی گمرک برای بهزیستی به ازای هر کیلو کالا 8 هزار تومان دریافت کند.

از گوشی تا پتروشیمی

به دنبال افشای این سند خبرگزاریها گزارش دادند که شرکت بهزیست پترولیوم وابسته به سازمان بهزیستی، یکی دیگر از شرکتهائی است که در قاچاق کالاهای نفت و پتروشیمی دست دارد.

روزنامه تهران امروز دیروز از “پرونده شرکت دیگری به نام بهزیست پترولیوم خبر داد که تحت پوشش شرکت بهزیست بنیاد برای ورود به صادرات ضایعات پتروشیمی در سال‌های اخیر تاسیس شده است. این شرکت فرعی که به خاطر وابسته بودن به زیست بنیاد از معافیت‌های صد در صدی آن نیز برخوردار است، قصد صادرات 15 هزار تن ضایعات پتروشیمی را از طریق مرز جلفا داشته که محموله مورد نظر توقیف و بررسی‌ها ادامه دارد”.

سپس یک منبع آگاه در گفت‌وگو با «تهران‌امروز» یادآور شد “که آقای «ح» یکی از اعضای ارشد هیات مدیره «بهزیست پترولیوم» و آقای «ب» عضو ناظر در هیات مدیره این شرکت دارای سابقه محکومیت و زندان هستند و یکی از این افراد اخیرا نیز توسط یک نهاد امنیتی بازداشت شده است”.

این منبع آگاه به تهران امروز گفت: “آقای «ح» در سال 68 به اتهام اختلاس، جعل اسناد و چند مورد مشابه به چهار سال و نیم زندان و 70 ضربه شلاق محکوم شد که بعد از تحمل 3 سال و نیم زندان، آزاد شد. وی همچنین اردیبهشت ماه سال جاری نیز به اتهام جعل و سپس استفاده از سند مجعول توسط پلیس آگاهی دستگیر شده بود که با قرار وثیقه آزاد شده است”.

به گفته منبع مذکور با ورود بموقع ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز “از هرگونه گسترش فعالیت‌های «بهزیست پترولیوم» جلوگیری شده است”.

دو شرکت وابسته به سازمان بهزیستی که مدیریت آن با ابوالحسن فقیه، قائم مقام ستاد انتخاباتی محمود احمدی نژاد است، براساس اعلام رسمی با سوءاستفاده از معافیت خاص تحت پوشش انجام امور خیریه در حجم وسیع به قاچاق کالا اقدام می کردند که این اقدامات توسط پلیس آگاهی تهران بزرگ کشف شد.

خبرگزاری مهر در همین ارتباط گزارش دادکه برخلاف اظهارات رئیس سازمان بهزیستی این دو شرکت که در دولت نهم تاسیس شد، بدون پرداخت عوارض گمرکی تحت عنوان کمک به مدد جویان سازمان بهزیستی در زمینه قاچاق پوشاک، کفش، برنج پاکستانی، چای، کنسرو ماهی، شیرآلات‌چینی و کلید مینیاتوری، گوشی تلفن همراه و ده‌ها قلم کالای دیگر با قاچاقچیان بزرگ کالا همکاری می کرد. بهزیست بنیاد و بهزیست پترولیوم به جز موارد یاد شده، در بخش صادرات از جمله سیمان و فرآورده‌های نفتی فعالیت داشته اند.

سید آقاخان کیست

سید رستم سید آقاخان نامزد انتخابات شورای شهر تهران از سوی ستاد حامیان دولت به ریاست مهرداد بذرپاش، در انتخابات شورای شهر آذر 85 بود.

سایت شریف نیوز که تحت نظر مهرداد بذر پاش رئیس سابق مشاوران جوان محمود احمدی نژاد در دوره شهرداری تهران و ریاست جمهوری تا زمان انتخابات شوراها و مدیر عامل جدید شرکت پارس خودرو فعالیت می کند، رستم آقاخان را “فرمانده بسیج سازمان تربیت بدنی” معرفی می کند و غیر از “مدیر عاملی شرکت بهزیست بنیاد” از وی به عنوان “فرمانده بسیج حوزه 9 سپاه غرب تهران” و “مشاور فرهنگی رئیس سازمان تربیت بدنی” نام می برد.

سازمان تربیت بدنی که ریاست آن را علی آبادی از نزدیکان محمود احمدی نژاد بر عهده دارد چند ساعت پس از انتشار اخبار مربوط به اتهام دخالت رستم آقاخان در قاچاق کالا، نام وی را از فهرست مدیران در سایت این سازمان حذف کرد.

سایت رجا نیوز که کلیه مقامات چمهوری اسلامی غیر از نزدیکان دولت فعلی را به عنوان مفسد اقتصادی معرفی می کند نیز به محض انتشار دخالت سیدرستم سیدآقاخان نامزد ستاد رایحه خوش خدمت در قاچاق کالا این اتهام را پذیرفت اما کشف این فساد مالی را به بازرسی نهاد ریاست جمهوری نسبت داد.

این سایت خبر خود را بگونه ای تنظیم کرد که ابوالحسن فقیه رئیس سازمان بهزیستی و قائم مقام ستاد اتخاباتی احمدی نژاد را از اتهام نجات بخشد.

رجانیوز در بخش دیگری از خبر آورد: “مدیرعامل بهزیست بنیاد که همراه با 2 عضو دیگر هیئت مدیره متهم به واردات انواع کالا از جمله پوشاک تحت پوشش امور خیریه، می باشد، یکی از کاندیداهای لیست 15 نفره ستاد رایحه خوش خدمت در شهر تهران بود و گنجاندن نام وی در فاصله کمی مانده به انتشار لیست نهایی این ستاد، موجب تعجب و نگرانی حامیان این ستاد انتخاباتی شده بود”.

این سایت البته فاش نکرد که گنجاندن نام سید رستم سید آقاخان به سفارش چه کسی انجام شد؟

سید رستم سیدآقاخان در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران با وجود قرار گرفتن سفارشی اسمش توسط یکی از مقامات عالی رتبه اجرائی در لیست رایحه خوش خدمت رتبه 45 را کسب کرد.

صبح یکی از روزهای قبل از انتخابات شوراهای اسلامی خبرگزاریها از درگیری دو نامزد رایحه خوش خدمت با عوامل کمیته نظارت برانتخابات خبر دادند.

عاملان اصلی این درگیری که ساعت 1. 5 صبح درگرفت دو نفر گزارش شدند: “مهرداد بذرپاش و سید رستم سید آقاخان”.

در زمان انتخابات شوراها، رقبای اصولگرای دولت اخبار دیگری از هویت سید اقاخان را فاش و گزارش کردند که سید رستم سید آقاخان فرماندهی لباس شخصیها در حمله به خوابگاه طرشت در سال 82 را نیز بر عهده داشت. براساس برخی خبرها وی در همان حمله توسط نیروی انتظامی دستگیر اما بعد از زمان کوتاهی آزاد شد.

در خبرهای انتخاباتی شوراهای اسلامی از سید رستم سید آقاخان به عنوان یکی از سرمایه داران حامی شهردار سابق تهران نامبرده شده است. در همان خبرها گفته می شود وی که “ساکن منطقه الهیه تهران است از سرمایه داران اصلی بازار مبل تهران می باشد به نحوی که گفته می شود بسیاری از هزینه های مالی ستاد دولتیها را شخصا تامین کرده است”، شاید همین آشنائی با بازار مبل ستاد انتخاباتی حامیان دولت را بر آن داشت تا در تبلیغات انتخاباتی از وی با عنوان “مهندس چوب” نام ببرند.

با وجود اتهامات سنگین سید رستم سید آقاخان که دستگیر یا بازداشت نشده است و شنبه به خبرگزاری مهرگفت: “من دنبال سیاسی کاری نیستم و هر زمان که انتخابات بوده وارد شده ام اما به عقیده شخصی‌ام اتهامات وارده به شرکت بهزیست بنیاد شائبه سیاسی دارد”.

سید آقاخان با رد اتهامات وارده که روزنامه همشهری آن را اثبات شده خواند، گفت: “اگر من به عنوان مدیرعامل شرکت بهزیست بنیان قاچاقچی باشم باید پس ازاطلاع ازشنیدن اتهامات وارده فرارکرده و دیگر برنمی گشتم؛ چطورمی شود یک قاچاقچی قبل ازاینکه جرمش احرازشود، اسمش از تلویزیون و مطبوعات اعلام شود”. وی در عین حال خبر داد که برای بررسی اتهامات وارده فردا جلسه ای با سردار نقدی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دارد.

ابوالحسن فقیه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان بهزیستی نیز خبر داد که در صورت احراز اتهامات سید آقاخان و همکاران دیگرش را ازکار برکنار می کند.

شعار مبارزه با فساد اقتصادی این بار گریبان حامیان دولت را گرفته است. اینکه این خبر چگونه به رسانه ها کشید سئوالی است که با اخباردیگری در خصوص ابطال سه مناقصه بزرگ توسط بازرسی کل کشور در سازمان تربیت بدنی، محل دیگر خدمتگزاری سید رستم سید آقاخان بی ارتباط نیست. خبر دیگری نیز در این خصوص راهگشاست: “شماری از مدیران یک شرکت فعال در امور مخابراتی با تبانی با ۲ شرکت خصوصی که به صورت غیرقانونی برنده مناقصه ساخت ۱۶ پورت مخابراتی شده بودند، توسط مأموران حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه دستگیر شدند”.

مهدی کلهر یک روز قبل در گفتگوئی با ایسنا گفته بود: “‬در‭ ‬قضیه‭ ‬شهرام‭ ‬جزایری‭ ‬به‭ ‬دولت‭ ‬خیلی‭ ‬فشار‭ ‬‮ ‬آمد‮. ‬‭ ‬در‭ ‬یک‭ ‬قوه‭ ‬دیگری‭ ‬کوتاهی‭ ‬رخ‭ ‬داده‭ ‬بود‭ ‬ولی‭ ‬به‭ ‬دولت‭ ‬فشار‭ ‬آمد‮. ‬‭ ‬یکی‭ ‬از‭ ‬موارد‭ ‬اختلافی‭ ‬ما‭ ‬با‭ ‬قوه‭ ‬قضاییه‭ ‬این‭ ‬است‭ ‬که‭ ‬ما‭ ‬معتقدیم‭ ‬این‭ ‬قوه‭ ‬بیش‭ ‬از‭ ‬اندازه‭ ‬به‭ ‬مجرمان‭ ‬احترام‭ ‬می‮ ‬گذارد‭ ‬و‭ ‬به‭ ‬همین‭ ‬بابت‭ ‬است‭ ‬که‭ ‬آقای‭ ‬احمدی‮ ‬نژاد‭ ‬در‭ ‬سخنرانی‮ ‬شان‭ ‬اعلام‭ ‬کردند‭ ‬که‭ ‬این‭ ‬دولت‭ ‬در‭ ‬مبارزه‭ ‬با‭ ‬فساد‭ ‬اقتصادی‭ ‬تنهاست‮”.

‬‭ ‬وی‭ ‬افزود “‬این‭ ‬بار‭ ‬سنگینی‭ ‬بود‭ ‬که‭ ‬بر‭ ‬روی‭ ‬دوش‭ ‬دولت‭ ‬افتاد‭ ‬برای‭ ‬خطای‭ ‬چند‭ ‬قاضی‮”.

آیا قضات تصمیم دارند دیگر اشتباه نکنند؟