قطعنامه ای برای آزادی فوری اسفندیاری؟

نویسنده

hilaryclinton468.jpg

رابین رایت


برک اوباما و هیلاری کلینتون کاندیداهای ریاست جمهوری حزب دموکرات آمریکا به همراه سه تن از قانونگذاران این کشور امروز آزادی فوری هاله اسفندیاری را خواستار شدند. اسفندیاری یکی از چهره های فرهنگی آمریکا است که بعد از گذشت بیش از چهار ماه تحت نظر بودن در منزل روز سه شنبه در ایران روانه زندان شد.


اوباما در بیانیه ای اظهار داشت: “بازداشت این مادربزرگ و چهره فرهنگی 67 ساله توسط دولت ایران، نشان دهنده بی توجهی کامل این کشور نسبت به حقوق اساسی بشر است. اگر دولت ایران هرگونه تمایلی نسبت به مشارکت جهان در گفتگو داشته باشد، می تواند این تمایل را با آزادی این قهرمان گفتگو به اثبات برساند.”


کلینتون با اشاره به نقش اسفندیاری در شناخت سیاست ایران و شناخت مسائل زنان مطرح در سطح جامعه بین الملل، نگرانی عمیق خود را نسبت به “بازداشت توجیه ناپذیر” وی ابراز کرد. کلینتون همچنین استرداد گذرنامه توقیف شده پریناز عظیمی خبرنگار رادیو فردا را خواستار شد.


سناتور باربارا میکالسکی و سناتور بنجامین کاردین از دموکرات های ایالت مریلند آمریکا در بیانیه ای مشترک خطاب به دولت ایران تأکید کردند با آزادی فوری اسفندیاری “حسن نیت” خود را به مردم آمریکا نشان دهد. هاله اسفندیاری مدیر طرح خاورمیانه در کانون بین المللی وودرو ویلسون وابسته به نهاد اسمیتسون و ساکن پتوماک است.


میکالسکی و کاردین خاطر نشان کردند، بازداشت هاله اسفندیاری “بدون دلیل و توجیه” است و وی زندگی حرفه ای خود را وقف ارتقای شناخت میان ایران و آمریکا کرده است.


اسفندیاری تبعه ایرانی – آمریکایی که بیش از 25 سال در آمریکا زندگی کرده است، برای دیدن مادر بیمار 93 ساله خود به تهران آمده بود که هفته ها توسط وزارت اطلاعات ایران مورد بازجویی قرار گرفت. وی روز سه شنبه مجدداً توسط وزارت اطلاعات احضار و سپس روانه زندان اوین شد.


کریس وان هولن عضو حزب جمهوریخواه آمریکا نیز اظهار داشت، وی در نظر دارد از همکاران خود در کنگره بخواهد قطعنامه ای در مورد لزوم “آزادی فوری و بی قید و شرط” اسفندیاری صادر کنند. به گفته وان هولن، بازداشت اسفندیاری “نشانگر بی توجهی آشکار ایران به حاکمیت قانون است و بر اظهارات مقامات دولت ایران مبنی بر تمایل این کشور به بهبود روابط با آمریکا خط بطلان می کشد.”


موضوع اسفندیاری بلافاصله واکنش گسترده ای در سراسر آمریکا برانگیخت. این مسأله در نشریات و گزارش های منتشر شده در رسانه های مهم و مجله سیآست خارجی منعکس شد. در این مجله آمده است: “پس از بحران گروگانگیری سال 1979، این بازداشت مهم ترین بازداشت یک شهروند آمریکایی در ایران است.”


به گفته خانواده اسفندیاری و به گزارش کانون ویلسون، هاله اسفندیآری به کرات در مورد طرح های آمریکا در خصوص ارتقای دموکراسی در ایران بازجویی شده است.

منبع: واشنگتن پست