فائوستو بیلوسلاوو
هشدار جدید بوش: اگر جمهوری اسلامی، فعالیت های نظامی خودش را افزایش بدهد، جواب سختی خواهیم داد.
مردی جوان، در هنگامه نبرد سخت روز شنبه و یکشنبه در اطراف نجف که دست کم سیصد نفر از فرقه تندروی شیعه با عنوان “سربازان بهشت” در آن کشته شدند، در بلندگوی دستی فریاد می کشید: “امام مهدی در میان شما است، تا لحظه شهادت مبارزه کنید”. رئیس این فرقه که مهدی، یا در واقع امام “غایب” را که به باور شیعه، زمانی دنیا به آخر برسد روی زمین ظاهر خواهد شد، با صدای بلند صدا می کرد، در این جنگ کشته شد. سپاه او آماده بود تا به شهر نجف، شهر مقدس عراق، حمله کند و مقامات بلند پایه شیعه را به رهبری آیت الله علی سیستانی، روحانی میانه رو را که متاسفانه بیمار هم هست به قتل برساند. با به قتل رسیدن آیت الله سیستانی، حمامی از خون به راه می افتاد.
در همین حال، سفیر ایران در عراق به نیویورک تایمز گفت که کشورش آماده است تا نیروهای امنیتی عراق را تعلیم بدهد و تجهیز کند و بانک های ایران حاضر به کمک به این کشور مصیبت زده هستند تا آن را بازسازی کنند. این گفته ها باعث شد که جورج بوش، اعلام کند که پاسخ شدیدی به ایران خواهد داد. تعداد بیشماری از پیروان مهدی در شهر نجف، می خواستند آرامگاه امام علی را اشغال و آن را تخریب کنند. این نقشه قرار بود روز گذشته، روز قبل از عاشورا، که بزرگترین مراسم مذهبی شیعیان است که در آن مراسم شهادت حسین را برگزار می کنند و دو میلیون نفر از زوار را به کربلا و نجف می کشاند، انجام شود. به گفته شروان الوائلی، وزیر امنیت ملی عراق، اگر این نقشه اجرا می شد، می توانست یک سری خشونت های بی سابقه در کشور ایجاد کند. برای از بین بردن “ سربازان بهشت”، گردان هشتم ارتش عراق و یک واحد پلیس محلی، در این ماجرا درگیر شدند. آمریکایی ها با حمایت هوایی، هلی کوپتر ها، که یکی از آنها سقوط کرد، و تانک به این غائله پایان دادند. مقامات عراقی رسما اعلام کردند که 200 نفر از شبه نظامیان کشته و 150 نفرشان دستگیر یا زخمی شده اند. در میان این شبه نظامیان، افراد مسلح از کشور های دیگر مثل یمن، افغانستان و دیگر کشورهای مسلمان دیده می شود.
در اصل، تعداد کشته شده ها با احتساب زن ها و کودکان، یا در واقع اعضای خانواده پیروان مهدی که همراه آنها بودند، به 300 الی 350 نفر می رسد. این نبرد در منطقه زرکه و در دوازده کیلومتری شهر نجف، جایی که این گروه تندرو شیعه یک کمپ تدارکاتی برپا کرده و سنگر بسته و سلاح های شان را نگه داری می کردند، اتفاق افتاد. این گروه ازاحمد ابو الحسن الیمنی، مردی چهل ساله متولد اطراف دیوانیه، پیروی می کردند که واقعا گمان می کرد از جانب امام دوازدهم منصوب شده است. بر اساس اعتقادات شیعه، مهدی، نواده حضرت محمد، برای از بین بردن شر، به زمین بازخواهد گشت. الیمنی به همین دلیل از نام مهدی استفاده می کرد و خودش را منجی بشریت می دانست.
سپاه بهشت، به موشک ضد هواپیما، آر پی جی، کاتیوشا و سلاح ضد تانک مجهز شده بودند. گمان می رود که این سلاح ها از سوی یک کشور خارجی که قصد ایجاد هرج و مرج در عراق را دارد، در اختیارشان قرار گرفته است.
روز گذشته نیویورک تایمز اظهارات حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در عراق را منتشر کرد که در آن چگونگی آمادگی کشورش را برای مستحکم کردن روابط نظامی و اقتصادی با عراق را تشریح کرده بود. تهران می خواهد در محدوده “مبارزه برای بدست آوردن امنیت”، ارتش عراق را تجهیز کند. به علاوه بانک ملی ایران، بزودی در پایتخت عراق شعبه ای افتتاح خواهد کرد و موسسه های ایرانی دیگر هم بدنبال آن خواهند آمد. سفیر ایران با اشاره به جنگ هشت ساله با عراق در دهه هشتاد، گفت: “ما در امر بازسازی بعد از جنگ، تجربه داریم و آماده ایم آن را در اختیار عراقی ها بگذاریم”.
ایران، فراتر از محدوده امنیتی آماده است تا سوخت، برق و کمک های کشاورزی هم در اختیار عراق بگذارد. در مجله صبح صادق، ارگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، به اظهارات سفیر ایران، یک مقاله تهدید آمیز افزوده بود. در این روزنامه نوشته شده بود: “حضور نیروهای نظامی آمریکا در عراق، افغانستان، پاکستان و منطقه قفقاز و آسیای میانه و حتی در اروپا و آمریکای لاتین، وسیع و در عین حال پراکنده است. با این اوصاف، گروگان گرفتن یک سرباز آمریکایی از خریدن جنس بنجل چینی، آسان تر است”.
همان شب جورج بوش تهدید ایران را پاسخ داد: “اگر ایران فعالیت های نظامی اش را در عراق افزایش بدهد و به نظامیان ما و مردم بیگناه عراق صدمه ای بزند، با جواب سخت ما مواجهه خواهد شد”.
منبع: ایل جورناله، 30 ژانویه 2007