شروین امیدوار
دادگاه انقلاب بوشهر، اسماعیل جعفری روزنامه نگار، عکاس و وبلاگ نویس را به پنج ماه حبس تعزیری محکوم کرد.
این روزنامه نگار در 19 فروردین سال جاری و به هنگام پوشش خبری اعتصاب کارگران شرکت کشتی سازی ”ایران صدرا” در مقابل استانداری بوشهر به همراه دو خبرنگار دیگر بازداشت شد. شرکت ایران صدرا، که به یکی از موسسات وابسته به سپاه پاسداران واگذار شده، در ماه های اخیر با اعتراضات گسترده کارگری مواجه بوده است.
اگرچه در پی دستگیری جعفری و دو خبرنگار دیگر، هر سه نفر ساعتی بعد آزاد شدند، اما یک روز بعد ماموران امنیتی به خانه وی مراجعه و پس از تفتیش و ضبط کامپیوتر، سی دی و لوازم شخصی او، این روزنامه نگار را بازداشت کرده و مکان نامعلومی منتقل کردند.
به دنبال بازداشت اسماعیل جعفری، سایت محلی “سوک” نزدیک به مقامات دولتی در استان بوشهر به نقل از ”یکی از مقامات عالی رتبه استان بوشهر” که نامش را ذکر نکرد مدعی شد “که در پی رصد و شنود مکالمات تعدادی از افراد دخیل در این ماجرا، اطلاعاتی بدست آمد که نشان دهنده ارتباط این افراد با بیگانگان و دادن اطلاعات بر ضد نظام بوده است.“
در پی این تبلیغات، روزنامه نگاران بوشهری در نامه ای به استاندار وقت بوشهر ضمن رد اتهامات غیر رسمی، خواستار آزادی اسماعیل جعفری شدند، و این در حالی بود که مقام های قضایی و امنیتی به طور رسمی اتهام وی را اعلام نکرده بودند.
اسماعیل جعفری تا پیش از بازداشت از همکاران هفته نامه های “نصیر” و “بهارستان” در بوشهر بود و همچنین وبلاگی در وبلاگ خود با نام “راه مردم” عکس ها و نوشته هایش را منتشر می کرد.
وی پس از چند هفته بازداشت در اوایل اردیبهشت با قرار وثیقه 20 میلیون تومانی آزاد شد. در تیرماه سال جاری دادگاه انقلاب بوشهر در حین محاکمه اسماعیل جعفری را به “تبلیغ علیه نظام” متهم کرد، و منابع خبری در تهران می گویند که حکم 5 ماه زندان تعزیری این روزنامه نگار به همین اتهام هفته گذشته از سوی دادگاه انقلاب بوشهر صادر شده است.
طی هفته های اخیر فشار مقامات محلی بر مطبوعات و روزنامه نگاران در بوشهر شدت گرفته است. شدت فشارها تا حدی است که چندی قبل خانه مطبوعات استان بوشهر طی بیانیه ای نسبت به فشارهای وارده بر هفته نامه “اتحاد جنوب” در دشتستان اعتراض کرد.
در این بیانیه که در اغلب هفته نامه ها و نشریات بوشهر نیز منتشر شد تاکید شده: “در استان بوشهر، پس از توقیف و تعطیل کردن غیرقانونی دو هفته نامه ی «سفیر دشتستان» و «سلام جنوب» در سال 85، در هفته های اخیر، فشار بر برخی نشریات افزایش یافته و پس از تهدیدهای برخی محافل تنگستان علیه هفته نامه «بیرمی»، اینک هفته نامه ی «اتحاد جنوب» هدف تحرکات غیرقانونی و ناعادلانه قرار گرفته است.“
خانه مطبوعات بوشهر همچنین اعلام کرد: “هفته نامه ی اتحاد جنوب در شرایطی به دادگاه کشانده شده است که نه فقط هیچ عمل مجرمانه ای انجام نداده، بلکه در قامت پرمخاطب ترین نشریه محلی دشتستان، در اندازه امکانات مادی و معنوی خود، در رشد و پیشرفت منطقه و حتی استان به ایفای نقش پرداخته است.“
این بیانیه ضمن محکوم کردن “رفتارهای موهن، غیرقانونی و خلاف عرف حقوقی نسبت به مدیر مسئول محترم هفته نامه ی اتحاد جنوب” از مقامات قضائی در استان بوشهر خواست تا “با رویکردی مثبت و عادلانه نسبت به روزنامه نگاران شرافتمند بوشهر رفتار کنند.“