ایران همچنان به عنوان آفت دولت یهود شناخته می شود؛ کشوری که حق موجودیت اسراییل را به رسمیت نمی شناسد و یکی از متحدان باوفای حکومت بشاراسد در سوریه و حکومت اسلام گرای حماس در نوار غزه است. اگر واهمه از کشورهایی که دارای بمب اتمی هستند نیز به این ویژگی ها اضافه شود، معجونی به دست می آید که از نظر تندروهای دولت یهود معجونی به شدت انفجاری است.
درنتیجه، نخست وزیر اسراییل بجای متقاعد ساختن افکار عمومی در کشور خود در رابطه با ایران، ترجیح داد به ایالات متحده سفر کند. درحقیقت، واهمه ای که تل آویو از سران جمهوری اسلامی در تهران دارد، به خوبی در تلاشهای بنیامین نتانیاهو انعکاس یافته: تلاش برای زیر سؤال بردن پیشرفتهای رییس جمهور باراک اوباما در مذاکرات اتمی.
نخست وزیر اسراییل با پشت کردن به کاخ سفید و حساب باز کردن روی جمهوریخواهان، به دنبال متحدانی است تا او را در خاورمیانه تنها رها نکنند. درواقع در اینجا مسأله “بقا” مطرح است و او در سخنرانی خود در برابر مهمترین لابی یهودیان در ایالات متحده به وضوح به این مسأله اشاره کرد.
اسراییل از سال ها پیش تهدید کرده که به ایران حمله خواهد کرد. ولی ایران نیز با اظهارات و تسلیحات اش از خود دفاع می کند. مرتضی صفاری نطنزی، سفیر جمهوری اسلامی در مادرید، در سال ۲۰۱۳ به آ ب ث گفت: “اسراییل باید بداند که حمله به ایران به مثابه خودکشی است.” فضای حاکم بین این دو کشور از چنین حال و هوایی برخوردار است.
منبع: آ ب ث، ۱۱ مارس ۲۰۱۵