ابراهیم کاشفی
همایش علمی صلح با پیشنهاد کمیته موقت ملی صلح توسط اساتید و صاحب نظران علمی برگزار می شود. این تصمیم در پنجمین نشست از سلسله نشست های “هم اندیشی کمیته موقت ملی صلح با گروه های مختلف اجتماعی ایران” با اساتید دانشگاه اعلام شد.
بر اساس این تصمیم، همایش علمی صلح قبل از تشکیل “نشست ملی صلح” برگزار می شود؛ چرا که به اعتقاد شرکت کنندگان در این نشست، ابتدا باید موضوع صلح و جنگ به خوبی تبیین شود: “اینکه تهدیدها چقدر جدی هستند و اگر این تهدیدها جدی شوند چه آثاری را به دنبال خواهند داشت.“
به گزارش روابط عمومی کانون مدافعان حقوق بشر، اساتید دانشگاه پس از آنکه در جریان اقدامات گذشته کمیته موقت ملی صلح قرار گرفتند، بر انجام کار علمی برای ایجاد همبستگی میان اقشار و اقوام مختلف در داخل کشور و کار فرهنگی و علمی به عنوان یک اقدام ضروری در این مسیر تاکید کردند.
تأکید بر ضرورت گسترش طرح ایده گفت وگو در داخل کشور برای مقابله با خطراتی چون تجزیه طلبی از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد.
همچنین در پنجمین نشست هم اندیشی صلح، شرکت کنندگان با طرح این سؤال که “چگونه می شود صلح را به یک مسأله عمومی تبدیل کرد”، بر نقش نهادهای مدنی و چگونه فعال سازی آنان در این مسیر اشاره کردند.در این راستا بر طراحی فرآیند کار و داشتن یک پیام مشخص به عنوان نیرویی مستقل تأکید شد.
کمیته موقت ملی صلح پیش از این نیز چهار نشست هم اندیشی با نمایندگان دانشجویان، روزنامه نگاران، کارگران، زنان و فعالان محیط زیست تشکیل داده است. در این سلسله نشست ها در خصوص ضرورت طرح بحث مقابله با خطرهای تهدید کننده صلح در ایران و ارتباط آن با شعار “جنگ نه، صلح و حقوق بشر آری” گفت و گو شده است. برگزاری این سلسله نشست ها به منظور هم اندیشی همه نیروهای فعال در ایران برای رسیدن به راهکارهایی جهت مخالفت جدی با جنگ و ایجاد زمینه برای صلح پایدار است.