روستای سیچانلو که در مناطق کوهستانی ایران واقع شده، محل نصب صفحه های خورشیدی است که با سوبسید دولت نصب شده اند. سقف خانه ها از این صفحه ها پوشیده شده و این نشان می دهد که جمهوری اسلامی درتلاش است تا از انرژی خورشیدی استفاده کند.
دولت روحانی در سال گذشته زمان زیادی برای پروژه های انرژی خورشیدی گذاشته است و از ۳۰۰ روز آفتابی در ایران استفاده می کند تا از این صفحات خورشیدی بهره ببرد.. این صفحات خورشیدی نه تنها برای حفظ کره زمین مفید هستند بلکه به این مناطق روستایی امکان می دهند که از برق ثابت استفاده کنند.
درحالیکه در ایران قیمت یک بطری گازوئیل از یک بطری آب ارزان تر است، انرژی خورشیدی به دولت کمک می کند تا بتواند بر مشکلات اقتصادی که بر اثر تحریم ها بوجود آمده است، فائق شود.
سامان میرهادی، یک مقام ارشد دولتی در پروژه های انرژی خورشیدی، می گوید:«تغییر بزرگی در ایران درحال اتفاق افتادن است.»
ایران محل سکونت ۷۷ میلیون نفر است که از انرژی نفت استفاده می کنند. ایران چهارمین ذخیره نفتی جهان و میدان های گازی بزرگی دارد.
با وجود تحریم هایی که به کشور فشار آورده است، دولت روحانی آینده روشنی در سیستم انرژی خورشیدی می بیند و ۶۰ میلیون دلار در سال جدید و ۱۲ میلیون دلار در سال گذشته برای این امر خرج کرده است. هدف دولت بطور خاص مناطق روستایی است که از خدمات دولتی دور افتاده اند. در سیچانلو که ۲۰۰ کیلومتر با تهران فاصله دارد، فقط ۷ خانواده از انرژی فسیلی استفاده می کنند.
حالا، چندین سقف دارای صفحات خورشیدی است و حبیب الله کاکاوند با زدن کلید باتری خانه اش، انرژی خورشیدی روشن می کند.
او می گوید:« درگذشته، ما از گازوئیل استفاده می کردیم و به دلیل قطع بودن شبکه بندرت برق داشتیم . قیمت گازوئیل گران شد. سر و صدایش زیاد بود و آلودگی تولید می کرد. اما دولت صفحات خورشیدی را رایگان در اختیار ما گذاشته است و راحت شده ایم.»
همسر کاکاوند، مهری، سرش را به نشانه موافقت تکان می دهد و قالی ایرانی خانه اش را با استفاده از انرژی خورشیدی جارو برقی می کشد.
سیستم خورشیدی موضوع بحث های داغی در ایران بود تا اینکه که امسال گروهی از دانشجویان در مسابقات اتومبیلرانی با ماشین های برقی شرکت کردند و به گفته میرهادی به همین منظور دولت ایران در ۱۰۰۰ نقطه کشور صفحات خورشیدی نصب کرد و این شامل سقف مساجد، مدرسه ها و ساختمان های دولتی بود.
جعفر محمدنژاد، یکی از مقامات وزارت نیرو می گوید اخیرا قانونی وضع شده است که بر اساس آن سرمایه گذاران خارجی می توانند در برنامه انرژی خورشیدی ایران سرمایه گذاری کنند. وی گفت که مقامات ایران امیدوارند ۵۰۰۰ مگاوات برق در طی دوسال تولید کنند.
محمدنژاد می گوید: “ایران از لحاظ منابع نفت و گاز غنی است. اما به انرژی برگشت پذیر نیاز دارد. این نشان می دهد که ایران به طرف استفاده از این منابع انرژی می رود”.
اگرچه سوخت های فسیلی در ایران با نرخ های سوبسیدی به فروش می رود اما انرژی خورشیدی بسیار مناسب تر است. دولت می گوید که هنوز چالش هایی در این مورد وجود دارد.
یوسف آرمولدی، مدیرعامل سازمان انرژی های نو، می گوید: “سخت تر از نصب صفحات خورشیدی، تغییر عادات مردم است که به مصرف انرژی غیر خورشیدی ارزان عادت کرده اند.”
فاکس نیوز، 1 ژوئیه