گری آتر
1- در صورتی که آمریکا ایران را بمباران کند، اروپاییان و جامعه بین الملل خود را به موشک بالیستیک مجهز خواهند کرد. با حمله بازدارنده آمریکا به ایران، شهرت آمریکا به عنوان “ کشور جنگ طلب ” بیش از پیش فزونی خواهد یافت، حتی اگر بسیاری از دلایل نابودی تهدید هسته ای ایران شامل حال کشورهای اروپای غربی و حفاظت از آنها شود.
2- بسیاری از کارشناسان معتقدند ارتش کوچکی از عوامل مخفی ایران در عراق، افغانستان، اروپا و احتمالا ً آمریکا پراکنده خواهند شد. شمار بیشتری از سربازان آمریکایی در عراق کشته خواهند شد و حملات احتمالی از نوع حملات 11 سپتامبر در داخل اروپا و آمریکا در مراکز غیرنظامی رخ خواهند داد.
3- ایرانیانی که در حال حاضر حامی آمریکا هستند، احتمالا ً از حکومت دینی ایران حمایت خواهند کرد و با برافراشتن پرچم خشم دینی در داخل ایران بر علیه آمریکا قد علم خواهند کرد.
4- اگرچه ایرانیان عجم و نه عرب هستند، اما بسیاری از آنها مسلمانان شیعه هستند. بنابراین، جامعه شیعه عراق نیز احتمالا ً به خشم خواهد آمد و حتی مشکلات مهم تری را برای ارتش آمریکا و تمامی نظامیان آمریکایی در سایر کشورهای مسلمان ایجاد خواهد کرد. ممکن است مقتدی صدر رهبر فعلی تندروی شیعه عراق بر آن شود در حمایت از برادران شیعه خود در ایران دست به اسلحه ببرد. گفته می شود ایران در حال حاضر پول و سلاح در اختیار مقتدی صدر می گذارد.
5- روحانیون شیعه عراق و افغانستان احتمالا ً به ایرانیان کمک و از آنها حمایت خواهند کرد.
6- بمباران تأسیسات هسته ای ایران به این معنا است که آمریکا به رژیم روحانی ایران اعلام جنگ داده و این خود به منزله تغییر احتمالی رژیم ایران است. این امر همچنین درهای دیگری مانند اشغال نظامی آمریکا و بمباران مداوم ایران را خواهد گشود تا ایرانیان را متقاعد کند که دست از توسعه برنامه هسته ای خود بردارند. این اقدام نظامی احتمالا ً سالهای متمادی طول خواهد کشید، تریلیون ها دلار برای آمریکا هزینه خواهد داشت و یکبار دیگر آمریکا را بعنوان “ کشور جنگ طلب ” به دنیا معرفی خواهد کرد.
اینها فقط بخشی از مشکلاتی هستند که در صورت بمباران تأسیسات هسته ای ایران توسط آمریکا بروز خواهند کرد. باید دانست که موضوع حمله بازدارنده به ایران شبیه به جنگ جهانی دوم، جنگ ویتنام و یا جنگ سرد با اتحاد جماهیر شوروی نیست. روئل مارک گرشت نویسنده آلمانی معتقد است: “ آمریکا هرگز با رژیمی که اینقدر در آن ضدآمریکایی گری، خشونت، تروریسم و فرمان الهی با یکدیگر آمیخته اند، روبرو نبوده است. آنچه که در ایران با آن مواجه هستیم، شکل مودبانه تر، موقرتر و محتاط تر رویکرد بن لادنی است. ”
آنچه که آقای گرشت می گوید این است که درگیری های نظامی مسلمانان تندرو در گذشته بیانگر آن است که آمریکا نمی تواند با آنها کنار بیاید. معتقدان واقعی به حکومت دینی مسلمان مانند حکومت ایران احساس می کنند زندگی در یک جامعه حکومتی که توسط اعتقادات دینی شان اداره نمی شود، حرکت کردن در جهت مخالف قوانین پروردگار است. در چنین شرایطی دموکراسی آمریکایی و حکومت دینی مسلمان تفاوت های بنیادی با یکدیگر خواهند داشت که هرگز حل نخواهند شد. بنابراین، درگیری نظامی نمی تواند راه حلی بدنبال داشته باشد.
رهبران آمریکا احساس می کنند می توانند در مورد ایران و توسعه برنامه هسته ای این کشور تصمیم گیری کنند. اما اعتماد به دولت فعلی تا آن حدی نیست که بتوان از سران آن انتظار هیچگونه نتایج مثبتی در برخورد با ایران داشت. استفاده از نیروی نظامی آمریکا به منظور مقابله با مسأله هسته ای ایران احتمالا ً آمریکا را در موقعیت مشابه عراق قرار خواهد داد و اعتبار باقیمانده آن را از بین خواهد برد. بعلاوه، در صورت درگیری تلفات جانی دو طرف ( ایران و آمریکا ) بسیار سنگین خواهد بود و هیچگونه راه گریزی از مهلکه وجود نخواهد داشت.
منبع: امریکن کرونیکل، 26 ژوئن، 2007