حمید احدی
دو روز بعد از اعلام شورای “سیاست گذاری و نظارت بر انتشار آثار و اندیشه های احمدی نژاد”، که مشابه آن تا کنون تنها در مورد بنیان گذار جمهوری اسلامی و رهبر کنونی صورت گرفته است، مشاور رسانه ای رییس جمهور از منقدان خواست آن را یک امر معمولی بدانند و درباره آن حساسیت به خرج ندهند.
شورای موسوم به «شورای سیاستگذاری و نظارت بر انتشار آثار و اندیشههای رییسجمهور» با محوریت حلقهای از نزدیکترین مشاوران و همکاران محمود احمدینژاد تشکیل شده و افرادی از جمله غلامحسین الهام، محمدحسین صفار هرندی، مجتبی ثمره هاشمی، روحالله حسینیان، حاج علی اکبری، صادق محصولی، رحیمپورازغدی، علی مطهری، علی اکبر اشعری، علی اکبر جوانفکر، محمدعلی فتحاللهی، محمد شفیعیفر، محمد جعفر بهداد و مجتبی زارعی در آن عضویت دارند، که چند تن از آن ها از نویسندگان روزنامه کیهان هستند.
به نظر کارشناسان این برنامه تبلیغاتی به قصد ساختن جزوات و کتاب هائی به نام محمود احمدی نژاد و در حالی به کار گرفته شده که کوشش های قبلی برای نشان دادن ارتباط رییس جمهور با امام زمان، قیاس وی با پیامبر اسلام [ادعای رییس دیوان محاسبات]، محافظت نیروهای ماوراء الطبیعه ای وی [ ادعای خود وی که هاله نور مشهور شده است] و معجزه خواندن وی [توسط فاطمه رجبی] همه به شکست انجامیده و نتوانسته در توده مردم برای وی جایگاه مطمئنی ایجاد کند.
همین کارشناسان معتقدند شدت گرفتن امور تبلیغاتی و کوشش دولت برای بستن دهان منقدان، همزمان با شکست دولت در اجرای وعده های اقتصادی، و شدت گرفتن اعتراض های عمومی به بالارفتن تورم و بهای کالاهای اساسی و بلاتکلیفی و نابسامانی امور دولت ایحاد تشکیلاتی با عرض و طول برای تبلیغات درباره وی لازم آمده است.
پایگاه اطلاع رسانی بازتاب دیروزدر پی انتشلر خبر تشکیل “شورای سیاستگذاری و نظارت بر انتشار آثار و اندیشههای دکتر احمدینژاد” توسط دفتر رییس جمهور، متذکر شد که تعدادی از اعضای اصلی معرفیشده در این شورا، اساسا از اقدام مذکور اظهار بی اطلاعی کرده اند.
بنا بر این گزارش، در فهرست پانزده نفره مذکور در کنار تعدادی از دانشجویان یا کارمندان و مدیران دولتی، نام سه چهره صاحب تألیفات به چشم میخورد که تاکنون دو نفر از آنان که از تشکیل شورای مذکور و عضویت خود در آن بیاطلاع بودند. پس از اعلام رسمی خبر، تصمیم خود را برای عدم حضور در آن اعلام کردهاند. چنان که حسن رحیمپور ازغدی و روحالله حسینیان که چهرههای صاحب تألیفات و آثار منتشرشده در میان اعضای شورای مذکور هستند، در خبر تصحیحشده، جزو اعضای شورا نمیباشند.
به نوشته با زتاب، دکتر علی مطهری، فرزند ارشد آیتالله مطهری نیز در پاسخ به این پرسش که آیا درباره عضویت در شورای نظارت بر آثار دکتر احمدینژاد با شما هماهنگی شده، گفته: البته یک تماس دو دقیقهای با من گرفته بودند و قرار هم نبود که موضوع به این شکل اعلام شود و از این رو من به دوستان انتقاد خواهم کرد.
از سوی دیگر علی اکبر جوانفکر که خود نیز به عنوان عضو شورای سیاستگذاری و نظارت بر انتشار آثار و اندیشههای محمود احمدینژاد معرفی شده بدون اشاره به ابهامات ناظر بر تشکیل شورای فوق، در ارتباط با لزوم تشکیل آن تنها اظهار داشته: “حتما لازم بوده که تشکیل شده است، نمیدانم چرا شما این قدر به این موضوع حساسیت نشان میدهید! این شورا یک کار معمولی محسوب میشود که حکم آن نیز ارسال گشته است.”
وی در پاسخ به این سؤال که آیا احمدینژاد نیز با تشکیل این شورا موافق است؟ گفته: “این شورا حتما با صلاحدید ایشان تشکیل گشته و حتما دکتر احمدینژاد نظر مثبت و موافق نسبت به این موضوع دارند که تصمیم بر تشکیل این شورا گرفته شده است. “
نه جوانفکر و نه دفتر ریاست جمهوری توضیح نداده اند که احمدینژاد چه آثاری دارد که انتشار آن نیازمند یک شورای بزرگ 15 نفره است. گفتنی است که تنها اثر مکتوبی که از محمود احمدی نژاد وجود دارد کتابی درباره اسفالت سرد است.
در واکنشی به تشکیل شورای مزبور، محمدعلی ابطحی معاون حقوقی رییس جمهور سابق در نوشته ای طعنه آمیز از کسانی که به به دفتر رئیس جمهور انتقاد کرده اند که چرا شورای سیاست گذاری و نظارت بر انتشار آثار و اندیشه های دکتر احمدی نژاد را از بیت المال راه اندازی کرده است، توصیه کرده “بی انصافی” نکنند و افزوده: “احتمال زیادی دارد که این شورا بخواهد خیلی از حرفهای ایشان در تاریخ ثبت نشود. این که کار بدی نیست. چرا اینقدر بعضی رسانه ها نسبت به عملکرد رئیس جمهور سیاه نمایی می کنند؟”
واکنش دیگری که می تواند طعنه آمیز تعبیر شود از سوی مریم بهروزی از چهره های قدیمی جناح راست و عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام و رهبری صورت گرفته که گقته بهتر است این شورا کار مشاوره به آقای احمدینژاد را انجام دهد تا رفتار و گفتار ایشان از پشتوانه فکری برخوردار باشد. مریم بهروزی افزوده بسیاری از اصولگرایان همواره به آقای احمدینژاد پیشنهاد میدادند که مشاوران قوی و کارشناس برای خود انتخاب کنند تا گفتار و اعمالشان “حساب شدهتر” و با پشتوانه فکری و علمی باشد.
یکی دیگر از متعجبان تشکیل شورا، محسن غرویان از مبلغان و شاگردان آیتالله مصباح یزدی است که گفته خبر این شورا را روزنامه ها خواندم و برایم هم تازگی داشت و هم تعجبآور بود این مساله در مورد روسای جمهور قبلی سابقه نداشته است.
گفتنی است، در طول 26 سال گذشته، روسای جمهور قبلی، به رغم دارا بودن کتب و آثار منتشرشده پیش از انتخاب به سمت ریاستجمهوری، هیچگاه به تشکیل شورای نظارت بر نشر آثار و اندیشههای خود در زمان تصدی ریاستجمهوری، اقدام نکرده اند و در تاریخ جمهوری اسلامی، تنها نهاد رهبری دارای چنین زیر مجموعه ای بوده است.
: