آرش معتمد
حسین انتظامی، مدیرعامل سابق روزنامه همشهری با رای دادگاه شعبه 1049مجتمع قضایی قدوسی به پرداخت 5 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد. این رای که براساس شکایت هوشنگ صدفی، روزنامه نگار همشهری صادره شده ضمن تعیین جزای نقدی، تاکید دارد که آثار منتشر شده شاکی از سوی انتشارات همشهری باید جمع آوری شود.
دربخش دیگری از رای دادگاه بدوی آمده است: “… بزهکاری و مسئولیت جزای متهم محرز و مسلم می باشد مستندا به مواد 23و 29 از قانون حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان مصوب 1348 و ماده 2، 5 از ماده 22 قانون مجازات اسلامی حکم به محکومیت متهم به پرداخت پنج میلیون ریال جزای نقدی و جلوگیری نشر و پخش آثار شاکی تحت هر عنوان و جمع آوری آثار منتشر شاکی صادر و اعلام می دارد…“
انتظامی در شعبه اول بازپرسی دادسرای ناحیه 19 تهران، دربرابر این اتهام که اثر ادبی این نویسنده را بدون اجازه وی منتشر کرده حاضر شد و در برابر اتهاماتی مبنی بر نشر و پخش داستان های کوتاه نامبرده در کتاب “داستانک ها” بدون اجازه مولف به دفاع پرداخت.
به دنبال برگزاری جلسه دفاعیه، قرار منع تعقیب برای حسین انتظامی، مدیر مسئول سابق روزنامه همشهری صادر شد که با اعتراض روزنامه نگار همشهری، پرونده برای رسیدگی مجددبه شعبه 1049 دادگاه کیفری ارجاع شد. پس از بررسی مجدد پرونده توسط قاضی شعبه 1049، قرار قبلی شعبه اول بازپرسی ناحیه 19 دادسرای عمومی نقض وبا استناد به تحقیقات و مستندات موجود در پرونده، قرار مجرمیت مدیرعامل سابق روزنامه همشهری صادر شد.
دربررسی مجدد پرونده در دادگاه شعبه 1049 به رغم ارایه احضاریه، حسین انتظامی، مدیرعامل سابق روزنامه همشهری حضور نیافت و نمایندگان حقوقی همشهری به دفاع از وی پرداختند.
پیش از این وبلاگی تحت عنوان “یادداشت های کارکنان روزنامه همشهری” به موضوع “درآمد 29 میلیون تومانی حسین انتظامی از نیازمندی های همشهری تنها در یک روز” پرداخته بود. این وبلاگ که درآمدهای حسین انتظامی در بخش آگهی را مورد نقد قرار داده بود با مشکلات فنی مواجه شد.
با این حال در روزنامه همشهری این بحث وجود دارد که درآمدهای انتظامی و انتشار آن دروبلاگ ها یکی از علل کنار گذاشتن وی از مدیریت همشهری محسوب می شود.
حسین انتظامی از اسفندماه سال 1384 با کنار رفتن محسن چینیفروشان از همشهری، به این روزنامه آمد و مدیرمسوول شد. او در اواسط سالهای دهه 70، در دوره تصدی مصطفی میرسلیم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت مطبوعاتی علیاکبر اشعری، مدیرکل مطبوعات داخلی بود.
حسین انتظامی در اسفندماه 84 پس از واگذاری مدیریت مسوولی روزنامه جامجم، مدیرمسوول همشهری شد. وی همچنین جزو هیات موسس و اولین مدیرمسوول روزنامه جامجم بود. چند ماه پس از اینکه انتظامی، مدیریت خود را در روزنامه همشهری ادامه داد، محمدرضا زایری سردبیر وقت جای خود را به علیاصغر محکی داد.
حسین انتظامی همزمان با مدیریت مسوولی روزنامه همشهری، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی در زمان دبیری علی لاریجانی در این شورا بود و به عنوان نماینده مدیران مسوول در هیات نظارت بر مطبوعات وزارت ارشاد نیز انتخاب شد. حسین انتظامی 11خرداد از روزنامه همشهری رفت و مدیریت مسوولی را به سردبیر خود علیاصغر محکی سپرد.