به دنبال احضار بیش از 15 نفر از دانشجویان دانشگاه مازندران به اتهام برگزاری تجمع روز دانشجو و تجمع ۲دی ماه در این دانشگاه به کمیته انضباطی این دانشگاه، با رضا عرب دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران به گفتگو نشسته ایم. او می گوید: “در محور مطالبات صنفی مهمترین مسئله ای که اعتراض دانشجویان را باعث شده است تامین امنیت جانی دانشجویان بالاخص در محیط خوابگاه است.” این مصاحبه در پی می آید.
به دنبال حوادث دانشگاه مازندران و مرگ دو دانشجوی این دانشگاه، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران با صدور بیانیه ای ضمن اعتراض به احضار فله ای سیزده دانشجوی این دانشگاه در ایام امتحانات، این امر را ادامه سناریو سازی و برخوردهای معاونت دانشجویی و حراست دانشگاه در برخورد با دانشجویان منتقد این دانشگاه خواند. انجمن اسلامی دانشگاه مازندران در بخشی از این بیانیه آورده بود: “چگونه معاون دانشجویی که خودش باید به اتهام قتل غیر عمد دو دانشجو در مراجع صالح و بی طرف قضایی مورد محاکمه قرار گیرد، دانشجویانی را که در اعتراض به عدم کفایتش و برای مشخص شدن مقصرین این حادثه و عدم تکرار آن دست به اعتراض زده اند را به کمیته انضباطی احضار می کند؟ آیا معاونان دانشجویی در این کشور مصون از جوابند و اعتراض به آنها جرم محسوب می شود؟ دیروز یکی وقیحانه به یک دانشجو تعدی کرد، امروز یکی دیگر به راحتی خون دو یار دبستانی را ریخت، معاون دانشجویی بعدی کیست و چه جنایتی خواهد کرد؟”
رضا عرب در موردعلت احضار این دانشجویان به کمیته انضباطی می گوید: “احضار 15 تن از دانشجویان دانشگاه مازندران درست در ایام امتحانات پایان ترم به علت برگزاری تجمع روز دانشجو در تاریخ 17 آذر و تجمع 2 دی ماه در اعتراض به بی کفایتی مسئولین این دانشگاه و مرگ دو دانشجوی دختر در خوابگاه است.“
آیا در مورد حادثه مرگ دو دانشجو کسی مقصر شناخته شده است؟
تنها اقدام عملی مسئولین دانشگاه، که حتی از یک عذرخواهی ساده هم خودداری می کردند، پس از اعتراضات گسترده دانشجویان تعطیلی موقت خوابگاه رضایی و انتقال دانشجویان ساکن این خوابگاه به خوابگاه مرکزی دانشگاه بوده است..
در مورد اتفاقات دیگری که در یک ماه گذشته در دانشگاه مازندران رخ داده، عکس العمل مسئولین چه گونه بوده است؟ وقایعی همچون دوبار جعل نشریه علیه انجمن اسلامی، تهدید بسیج و…
در مورد سناریو چینی هایی که در یک ماه گذشته علیه انجمن اسلامی و اعضای آن رخ داده است نیز تاکنون هیچ مقصری از سوی مقامات دانشگاه معرفی نشده است، اما پی گیری های دانشجویان حکایت از این مطلب دارد که بخشی از اعضای بسیج دانشگاه با کمک نهادهایی در خارج از محیط دانشگاه ناشیانه به برنامه ریزی و جعل دو شماره نشریه علیه انجمن اسلامی مبادرت ورزیده اند و تهدید بسیج به شکایت علیه اعضای انجمن در محاکم قضایی ادامه همان سناریو بود.
دانشجویان چه در خواست هایی از مقامات دانشگاه دارند؟
در مورد دانشگاه مازندران خواسته های دانشجویان در دو محور سیاسی و صنفی مطرح است. به طور خلاصه در محور مطالبات سیاسی مهمترین مسئله وضعیت نامشخص تشکل های مستقل مثل انجمن اسلامی است که علی رغم پی گیری های مکرر با کارشکنی مسئولین دانشگاه و وزارت علوم مواجه شده ایم. خواسته سیاسی دوم دانشجویان صدور مجوز نشریات مستقل دانشجویی است. قریب به یک سال است که معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه از صدور مجوز برای نشریات مستقل خودداری کرده است.در محور مطالبات صنفی هم مهمترین مسئله ای که اعتراض دانشجویان را باعث شده است تامین امنیت جانی دانشجویان بالاخص در محیط خوابگاه است. عدم تکرار چنین وقایعی (مرگ دو دانشجو در خوابگاه) و مشخص شدن مقصرین آن حادثه در راس مطالبت ما است.
سابقه برخورد مقامات مقامات دانشگاه با خواستهای دانشجویان چگونه است؟
به طور کلی برخورد مسئولین وزارت علوم آقای زاهدی و کلیه مدیران دانشگاه ها به طور عام،برخوردی سخت افزاری و در جهت سرکوب نه تنها اعتراضات به حق دانشجویان، که در یک سال و نیم گذشته برخورد شدید حتی با انتقاد ساده از شیوه و متد مدیریتی این آقایان بوده است. معاونت دانشجویی که حتی نسبت به عذر خواهی ازمرگ دو دانشجو در خوابگاه بی تفاوت بوده و به راحتی به سفر حج رفته، حالا پس از بازگشت با احضار 15 دانشجو آنها را متهم به دخالت در امور “صاحبان دانشگاه” کرده است.