تیم آلبون، کابل
رئیس جمهور ایران این اتهام را که عوامل دولتش به طالبان سلاح می فروشند، تا آنها نیز نیروهای بین المللی که برای بازسازی افغانستان در این کشور حضور دارند، از بین ببرند، رد کرد.
محمود احمدی نژاد در اولین دیدارش از افغانستان بعد از زمانی که حامد کرزای رئیس جمهور شده است، اتهامات انگلیس و آمریکا را رد کرد. او در کنفرانس مطبوعاتی که در کنار حامد کرزای برگزار کرد، گفت:« من تردید دارم که این اتهامات کوجکترین حقیقتی داشته باشد. ما با همه قدرتمان از پیشرفت های سیاسی افغانستان حمایت می کنیم. برای ما بهترین چیز، افغانستانی با ثبات و امن است».
این شکایت ها، دیدار حامد کرزای و جورج بوش درهفته گذشته در کمپ دیوید را هم تحت الشعاع قرار داده بود و باعث اختلاف شده بود. آقای کرزای از ایران به عنوان کشوری کمک کننده و راه حل مشکلات افغانستان نام برد و اظهار داشت که این کشور متحد قوی افغانستان در راه مبارزه با تروریسم و مواد مخدر است».آقای بوش گفت که خیلی نسبت به اینکه نفوذ ایرانیان در افغانستان، مثبت باشد، خوش بین نیست.
بر خلاف گفته های آقای کرزای که معتقد است دولت آقای احمدی نژاد از بازسازی افغانستان حمایت می کند، منایع اطلاعاتی گزارش می کنند که این کشور قصد دارد تلاش های آمریکا و ناتو را خراب کند.
کلنل رحمت الله صفی، رئیس پلیس مرز های غربی افغانستان که با ایران هم مرز است، ماه گذشته اعلام کرد:« من باید حقیقت را بگویم، ایران از دشمنان افغانستان، طالبان، حمایت می کند».
منابع اطلاعاتی افغان و بین الماللی معتقدند که بیشتر سلاح ها از طریق قاچاقچیان مواد مخدر وارد” نیمروز” در جنوب غربی کشور می شود. به افراد اقلیت بلوچ، آموزش می دهند که سلاح دولت ایران را بخرند و به طالبان بفروشند.
کشنده ترین سلاحی که تا به حال از طریق ایران وارد خاک افغانستان شده است مین ضد تانک است . این مین ها در جریان جنگ با عراق کشته های زیادی برجای گذاشت و اخیرا تعدادی از آنها در غرب افغانستان کشف شده است.
کلنل توماس کلی، آمریکایی تخت فرماندهی ناتو، در این باره گفت:«ساخت این سلاح بسیار حساس است و در هیچ کجای دیگری بجز ایران توانایی ساختنش وجود ندارد».
دولت آمریکا سپاه ایرانی قدس و سپاه پاسداران را محکوم کرد که به گروه های تندرو شیعه در عراق نیز کمک می کنند. مسئله ای که باعث ترس می شود، این است که ایران که یک کشور شیعه است، بر اختلافات ایدئولوژیک خود با طالبان سنی برای جنگیدن با دشمن بزرگتر، فایق آمده باشد.
حاجی رفیق شهیر، استاد حقوق دانشگاه هرات، معتقد است:« طالبان که سنی های تندرو هستند و ایرانی ها مسلما نمی خواهند که آنها بار دیگر قدرت را در افعانستان بدست بگیرند، اما حالا که دشمن بزرگتری مثل آمریکا به میان آمده است، از آنها حمایت می کنند. دشمن دشمن من، دوست من است».
منبع: تایم آنلاین 14 اوت