هنرمندان ایرانی محدود، هالیوودی ها فراوان

نویسنده

neishaboori_bjpg.jpg


حمید رضا نیشابوری

 

سال نو باتقویم می آید. هنوز دو سه ماه مانده به بهار، شهر هاو گلها و آدم ها، روزهای سال نو را بر شانه و طبق بر زمین می گذارند.

امسال هم تقویم های گوناگون سال را زودتر نو کرده اند. مریم زندی که نامش با تقویم گره خورده، نخستین تقویم ایرانگردی را منتشر کرده است: شهرهای ابیانه، مریوان، کندوان، بوشهر وچالوس و….

تقویم های دیگر ایرانگردی هم زیاد است. سالنمای ایران در تصویر، سالنمای مهر، تقویم رومیزی آریا با اشعار شاعران بزرگ ایران در زیر عکس ها، ایران سرزمین من با نام بیکرانه ها که لوح فشرده عکس ها را هم همراه دارد بعنوان کاری نو. و سرانجام تقویم های رومیزی ایران که انتشارات کلهر ویساولی گویا هرسال برای ایرانیان خارج از کشور منتشر می کنند و امسال یکی دو صفحه هم مطالب مذهبی به اولشان افزوده شده است به دستور مقامات ارشاد، که تا همه دنیا را مثل ایران آباد نکنند، دست بردار نیستند.

 

سومین سال است که کاریکاتورهای زیبای درم بخش هم که در مطبوعات اجازه انتشار ندارد روی صفحات تقویم می نشیند و به بازار می آید.

تقویم های دیواری اردشیر رستمی هم که چند سالی است به بازار می آید باطرح های شاعرانه و زیبا در کنار خطی شعر: ترکیبی از تصویرگری، نقاشی وکاریکاتور. خودش می گوید: “این آثار درماندگی ام را میان آنچه هست و آنچه باید باشد نشان می دهد والبته انسان بدون این درگیری ها زنده نیست.”

آثار استاد حسین بهزاد و استاد شکیبا هم که به صفحات دوتقویم نفیس تبدیل شده اند. تقویم مجله حرفه هنرمند درقطع جیبی، تصاویری از آثار بزرگ نقاشی جهان دارد.

تصاویر هنرمندان ایرانی امسال کمتر از هر سال است. مریم زندی در دلشدگان ـ نامی که بوی علی حاتمی را می دهد- خانواده بزرگ موسیقی ایران را در 12 عکس خلاصه کرده است. تقویم های متعدد نویسندگان که هرسال در می آمد، امسال شده فقط یک تقویم کوچک.

بازار سینما اما پر رونق است. تقویم دیواری سینمائی که مجله گزارش فیلم چاپش راشروع کرد وهرسال با هزار مصیبت اجازه اش را می گرفت، حالا در انواع مختلف منتشر می شود. غیر از یک تقویم دیواری سینمائی به نام “ یک گلسرخ برای سینما” که عکس ها وطرحش ابتکاری است و توسط جوادآتشباری فراهم شده، بقیه کیلوئی است وفقط برای فروش.

یک تقویم سینمائی هم هست که برای اولین بار به فیلم کوتاه پرداخته است.

 

می ماند تقویم های ورزشی آبی وقرمز، تهران قدیم، ایران باستان، مینیاتورهای ایرانی و….

سرانجام تقویمی از اشعار خیام؛ اولین کسی که تقویم را بصورت دقیق وامروزی محاسبه کرد و خودش در باره گردش ایام گفت:

روزی که گذشته است از او یاد مکن

فردا که نیامده است فریادمکن

برنامده وگذشته بنیادمکن

خوش باش دمی وعمر بر بادمکن