البرز محمودی
محمود احمدی نژاد دوشنبه گذشته در نشستی با حضور دانشجویان به ایراد سخنرانی ای پرداخت که هر چند هنوز سایت ریاست جمهوری آنها را منعکس نکرده اما جزییات آن از سوی میزبانان احمدی نژاد منتشر شده است. احمدی نژاد در این نشست حملات شدیدی را علیه مجلس، قوه قضاییه، دانشگاه آزاد، آقازاده های مخالف دولت، صدا و سیما، کسانی که اعداد اعلام شده توسط دولت را مسخره می کنند، روزنامه ای که با بودجه عمومی منتشر میشود ولی علیه دولت مینویسد و … انجام داده است.
در این دیدار برخی چون پرویز داودی، معاون اول رئیسجمهور، غلامحسین الهام وزیر دادگستری، اسفندیار رحیم مشایی رئیس سازمان میراث فرهنگی و جمعی از مشاوران و معاونان رئیسجمهور حضور داشتند که ابتدا دانشجویان درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی دیدگاههای خود را مطرح کردند و سپس احمدی نژاد سخنرانی کرد.
احمدی نژاد در این سخنرانی با بیان اینکه “تحول سازمان مدیریت جزو آرزوها بود” ، به مقاومت مجلس در این باره اشاره کرد و گفت: “سالها و ساعتها بحث و مطالعه درباره موانع و راههای کارشناسی این ماجرا انجام شد اما در همین قانون بودجه امسال باز هم بارها از واژه “سازمان مدیریت” استفاده کردهاند.“
وی همچنین با انتقاد از تغییر نمایندگان در تصویب بودجه ، تاکید کرد: “لایحه بودجه امسال در برنامه ریزی و بودجه کشور یک انقلاب بود. من خودم بیش از 100ساعت وقت گذاشتم و با کارشناسان صحبت کردم. از قبل هم هماهنگ کردیم و گفتیم شما از آرزوهایتان بوده که قانون بودجهای ارائه شود که همه بفهمند. در محتوای آن هم هرتغییری میخواهید بدهید اما آمدند گفتند 30 دستگاه نه، 300 دستگاه باید باشد. 23 هزار میلیارد تومان بدون منبع اضافه کردند.“
در بخش دیگر سخنان ، احمدی نژاد از منتقدان خود با عنوان کسانی که “فریاد اصولگرایی اشان گوش فلک را کر کرده” یاد کرد و گفت:“در اوج فشارها وزیر بازرگانی را تهدید و استیضاح کردند که چرا دولت میوه وارد کرد. وزیر میگوید اصلاً میوه وارد نکردیم، بخش خصوصی این کار را انجام داده است. یک میلیارد و هفتصد میلیون دلار سال گذشته صادرات میوه داشتیم و قیمت میوه در پایان سال قبل به قیمت سال 83 بود. وزیر را کسانی دارند استیضاح میکنند که فریاد اصولگرایی اشان گوش فلک را کر کرده است.” وی در اینباره توضیح داد: “آقایی هست که خود را رهبر اصولگراها میداند اما در این 2.5 سال بیش از 60 مصاحبه و سخنرانی داشته که در اوج ظلم و تهدید نظامی امریکا یک کلمه علیه استکبار حرف نزده و کاملاً علیه دولت صحبت کرده است. گفتم ما هیچ لایحه بنیادی به مجلس ندادیم چون میدانستیم یک چیزی میدهیم، 180درجه تغییر میکند.“
رییس دولت با بیان اینکه “مبارزه با فساد سخت است” به “افشاگری” در مورد یکی از آقازاده ها پرداخت و گفت: “در قضیه گاز ترکمنستان، برخی آقازادهها که با آنها تجارت مشترک دارند، گرا دادند که الآن وقت قطع گاز است.“
احمدی نژاد در مورد بحران مسکن، بدون پاسخگویی به انتقادات اقتصاددانان که کاهش بهره بانکی توسط دولت را عامل اصلی افزایش تقاضا و در نتیجه قیمت در بخش مسکن دانسته اند، مدعی شد که ریشه بحران “ زمین خواری” است: “یک آقایی در بومهن قصابی داشته و سال 80 قصد داشته مجوز کشتارگاه بگیرد که نمیدهند و کارش تعطیل میشود. کنار جاده پردیس ضلع غربی به سمت تهران در گذشته روستایی بوده است. در قانون منابع طبیعی حکمی هست که در هر روستا علاه بر سطح روستا، مقداری زمین برای عبور و مرور و گله به اهالی میدادند که اسمش مستثنیات بود یعنی از منابع ملی مستثنا میشد. این روستا از بین رفته، اما این آقا به باند زمین متصل میشود، سند جعل میکنند و 2 هکتار از مستثنیات را به نام خود میکنند. بعد به 20 هکتار توسعه میدهد. بعد منابع طبیعی مطلع میشود و در رفت و آمدها، 20هکتار، 2200 هکتار شده است! پرونده درست میشود، قاضی جانباز حزب اللهی حکم میدهد که متخلف باید مجازات شود و تمام درختها قطع شود. پرونده به دادگاه تجدیدنظر رفته، قاضی قبلی عزل شده است!“
احمدی نژاد همچنین آینده اقتصاد را “بسیار عالی” توصیف کرد و گفت: “رشد اقتصادی و بهبود شاخصهای اقتصادی اصلی ما باورنکردنی است. ناجوانمردی میکنند، هر عددی که دولت اعلام میکند، مسخره میکنند. سازمان یافته پول در رسانه خرج میکنند. به وزیر بازرگانی گفتم چرا توضیح نمیدهی، گفت توضیح داده ام. پیگیری هم کرده ام ولی پخش نمیکنند.“
وی در این سخنرانی عنوان کرد که منتقدین او “از روز اول یک بازی طراحی کردند که هرکس در راه آرمانها فداکارتر است او را بزنند” و در باره نزدیکان خود ابتدا به زریبافان اشاره کرد و گفت: “یک دورهای روی آقای زریبافان زوم کردند که همه کاره دولت است. درحالیکه وی از روز اولی که او را در مهاباد دیدم، تمام عشقش کار برای کشور است و اصلاً دخالتی در سیاستگذاریها ندارد. به خاطر دقت در کارهایش خواستیم که دبیر دولت شود. عضو شورای شهر بود. همین دوستانی که قانون را اصلاح کرده بودند که عضویت در شورا شغل محسوب نمیشود، 3 قانون گذراندند که شغل محسوب میشود تا وی دبیر دولت نباشد.“
وی افزود: “مدتی بعد روی آقای ثمره هاشمی زوم کردند که رهبر فکری احمدی نژاد است و پشت سرش نماز میخواند. بله، 30، 40 سال است که بچههای دانشگاهی ما هرجا باشند، پشت ایشان نماز میخوانند. این چیز مهمی است؟”
احمدی نژاد همچنین افزود:“آقای سعیدلو را برای وزارت نفت معرفی کردیم، چارتی کشیدند و در مجلس پخش کردند که قلب مافیا را سعیدلو نشان میدهد. او مافیا بود یا میخواست ریشه مافیا را بکند؟”
احمدی نژاد همچنین در دفاع از غلامحسین الهام گفت: “به آقای الهام چقدر توهین کردند؟ وزیر دادگستری است. چرا باید بخاطر اینکه آقای الهام از خبری اطلاع نداشته یا نخواسته اعلام کند، در تلویزیون او را مسخره و به شخصیتش توهین کنند؟ آیا هرکس دیگر بود همین کار را میکردند؟ برای اینکه الهام محکم ایستاده است. نمیخواهم بگویم مرد اول عالم است یا اشتباه ندارد اما محکم ایستاده است.“
وی همچنین مدعی شد: “آقای مشایی از حج آمده بود، برخی اعضای دولت را در رستورانی دعوت کرد، خبر زدند که میهمانی اشرافی گرفته که گارسونهای زن در آن بودهاند. درحالیکه در جمهوری اسلامی گارسون زن نداریم. رئیس غذاخوری آنجا دیده بود که دولتیها میهمان هستند، به زن و دخترش هم گفته بود بیایند با برخی از خانمهای دولت عکس بگیرند.“
رییس دولت همچنین علیرغم تغییرات پیاپی مدیران رسانه های رادیویی و خبرگزاری جمهوری اسلامی همچنان معتقد است: “اذعان داریم کار رسانهای دولت ضعیف است. البته بدانید که رسانه کم داریم. در هیئت نظارت 3، 4 نفر در حمایت از دولت رفتند، مجوز نشریه بگیرند، ماهها طول کشید تا مجوز صادر شد. در فضای رسانه ای، دولت تنهاست. مدیر روزنامه ایران هم یک نفر از جوانان مثل شماست، آن روزنامه دیگر هم که با بودجه عمومی منتشر میشود ولی علیه دولت مینویسد.
احمدی نژاد همچنین با اظهار اینکه در تغییر وزرا ناتوان است گفت: “آیا من هرکسی را بخواهم میتوانم وزیر کنم؟ دیدید که نشد. همین الآن هرکس را بخواهم میتوانم وزیر کشور کنم؟ باید در چارچوبی که نقطه بهینه باشد، بیاوریم. مگر هر عزل و نصب در اختیار رئیس جمهور است؟ آنچنان پیچ در پیچ درست شده که وقتی رئیس جمهور از حقوق مسلم و مصرح خود در قانون استفاده میکند، میبینید چه بلایی به سرش میآید؟”
احمدی نژاد در این سخنان به موضوع تغییرات کابینه و دلیل تغییر وزیر کشور اشاره کرد و اظهار داشت: “بالاخره آن موقع غیر از ایشان کسی را نمیتوانستم بگذارم بعد از 8، 9 ماه دیدیم آن میثاقی که دادیم عمل نمیشود یعنی افرادی که باید بروند استاندار و فرماندار میشوند وعدهای که نباید باشند، مسئولیت میگیرند. قبل انتخابات شوراها باید جابجایی انجام میشد. قرار شد پس از انتخابات شوراها، این جابجایی انجام شود. پس از انتخابات جو سنگینی درست کردند که دولت شکست خورد. دیدیم که اگر عوض کنیم میگویند شکست خوردند، عوض کردند. گذاشتیم بعد از انتخابات مجلس که همه گفتند دولت برنده شد، جابجایی انجام شود.“
احمدی نژاد همچنین در مورد دلیل تغییر دانش جعفری گفت: “آقای وزیر سابق اقتصاد که به قول خودش 2.5 سال مقاومت کرد و سیاستها را اجرا نکرد. گفتم من هیچ حجتی پیش خدا ندارم. خواستههای دولت از این طریق اجرا نمیشود. جوابی برای مردم و خدا ندارم. او هم رفت و حرفهایی زد که همین را تأیید کرد. وقتی میگوید سیاستهای دولت غلط است، یعنی اجرا نکرده است. بالاخره بیشتر مشکلات کشور مگر اقتصادی نیست؟ بیمه، بانک، گمرک و مالیات.“
در مقابل این اظهارات احمدی نژاد ، روز گذشته “داود دانشجعفری” در برنامه زنده تلویزیونی “مثلث شیشه ای” از شبکه تهران اینگونه پاسخ گفته است: “من برای رفتن به دولت سه مسوولیت مهم در دفتر رهبری، مجمع تشخیص مصلحت و کمیسیون اقتصادی مجلس را رها کردم و با همه وجود و عشق برای خدمت به دولت رفتم اما متوجه شدم عشقم واقعی نبود. از حدود یکسال پیش احساس می کردم مورد اعتماد رییس جمهور نیستم. ماجرای بیمه ایران ، را که از صدا و سیما شنیدم، شوک عجیبی بود و بعد از آن به آقای احمدی نژاد گفتم احساس می کنم اعتماد لازم وجود ندارد پس بهتر است از فرد دیگری برای وزارت اقتصاد استفاده کنید. البته تا پیدا کردن جایگزین، ادامه می دهم و پیدا کردن جایگزین، یکسان طول کشید. “
احمدی نژاد به طور ضمنی از انتقادات مطرح شده اخیر از دانشگاه آزاد و مدیریت آن نیز دفاع کرد و در این مورد گفت: ”درباره دانشگاه آزاد ما آیین نامه را اصلاح کردیم و یکی دو بند آخرش در شورای انقلاب فرهنگی بود که رفتند و فشار آوردند. به ما فرمودند دست نگه دارید. الآن اولویت اول کشور قضیه هستهای است. بچههای دانشگاه آزاد مظلوم ترین بچهها هستند که پول آنها را میگیرند و جای دیگر خرج میکنند. ما با چشم اشکبار اطاعت و سکوت کردیم.“
احمدی نژاد در بخش پایانی سخنان خود گفت: “وزارت اطلاعات پروندههای سنگین از اینها را بررسی کرده اما تیغش تا جایی میبرد. در داستان هستهای حتی خبر دادند که بچههای حزب الهی را دارند به دادگاه احضار میکنند که چرا درباره آن فرد نوشتید جاسوس؟ برای مسئولین مربوطه پیغام دادم که من تا آخر کار هستم، سخنرانی روز 22 بهمن هم با همین نیت بود. “