سوسن طهماسبی فعال جنبش زنان و کمپین یک میلیون امضا، صبح امروز در حالی که قصد سفر به خارج از ایران را داشت، در فرودگاه بین المللی امام خمینی از سفر بازداشته شد.
طهماسبی در گفت و گو با روز از علت ممنوع الخروج شدنش اظهار بی اطلاعی کرده و می گوید: از گیت خارج شدم و مهر خروج بر پاسپورتم نشسته بود که اسمم را پیج کردند. خودم را به فردی که مامور امنیتی فرودگاه بود معرفی کردم که گفتند اجازه خروج ندارم. درخواست کردم که حکم رسمی نشانم بدهند که متاسفانه با برخورد مناسبی روبرو نشدم. اعتراض و پافشاری کردم ولی ددر نهایت پاسپورتم را گرفته و برگه ای به من دادند که در آن نوشته شده که باید به خاطر پرونده مطروحه ام ظرف 72 ساعت آینده خودم را به وزارت اطلاعات معرفی کنم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از پیش پرونده بازی دارد یا خیر گفت: تا جایی که خودم می دانم پرونده ای ندارم. تنها پرونده ای که پروسه آن پایان نیافته، پرونده 22 خرداد85 است که نتیجه تجدیدنظرخواهی ما هنوز اعلام نشده. ضمن این که از آبان ماه سال 85 تا بهار 86 به مدت 7 ماه ممنوع الخروج شده بودم اما پس از رفع ممنوع الخروجی توانستم سفر کاری به بلژیک داشته باشم. با این که ممنوع الخروجی ام رفع شده بود دو بار در پاییز 86 با دلایل گوناگون باز هم از خروج من از کشور جلوگیری شد.
این عضو کمپین یک میلیون امضا که همواره بر غیر سیاسی بودن فعالیتهای کنشگران این کمپین تاکید دارد، درباره برخوردی که با وی شده است می گوید: احضاریه من تاریخ یک ماه پیش را دارد. در این یک ماه، می توانستند مرا کتبا احضار و علتش را بیان کنند تا این که در فرودگاه و بدون توضیح و توجیه منطقی، جلوی سفرم را بگیرند. من حتا وقتی خارج از کشور بودم، برای طی مراحل تجدید نظر در حکمم برگشتم، بنابراین دلیلی برای فرار وجود ندارد!
طهماسبی با اشاره به لزوم رعایت حقوق شهروندی، داشتن وکیل در پروسه بازپرسی را حق خود می داند که تاکنون همواره از آن محروم بوده است.
سوسن طهماسبی صبح امروز، پس از بازگشت به خانه اش با مامورانی روبرو شد که با حکم تفتیش، از خانه وی فیلمبرداری کرده و کامپیوتر شخصی، تعدادی از کتابها، سی دی ها، نوارها و دستنویس هایش را با خود بردند. وی اگر چه رفتار آنها را محترمانه توصیف می کند اما همچنین توضیح می دهد که نه می دانم که اتهامم چیست و نه توضیحی به من دادند. بر اساس احضاریه ای که این ماموران به سوسن طهماسبی ارائه دادند او باید خود را صبح روز چهارشنبه نهم آبان ماه جاری خود را به معاونت امنیت شعبه یکم دادیاری دادگاه انقلاب معرفی کند. به گفته ماموران پرونده ممنوع الخروجی او در همین شعبه رسیدگی خواهد شد.
طهماسبی همچنین یکی از 33 زنی بود که در اسفند سال85 بازداشت شد و چهار روز را در زندان اوین به سر برد. وی همچنین در رابطه با پرونده 22 خرداد به شش ماه حبس تعزیری و یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود که این پرونده هم اکنون در حال طی مراحل تجدید نظر می باشد.