محبوبه نیکنهاد
در حالی که هفته گذشته محافل رسانهای با ناباوری شاهد اعتراف کردان به جعلی بودن مدرکش بودند، به محض پایان تعطیلات عید فطر، دانشجویان و رسانههای وابسته به جناح محافظهکار به طور یکصدا خواستار استعفای وزیر کشور شدند. در این حال، صفبندی جدیدی بین اصولگرایان مجلس بر سر برکناری یا ادامه کار علی کردان در وزارت کشور بروز کرده است.
علی مطهری نماینده تهران دیروز از تصمیم حداقل 30 نماینده برای استیضاح وزیر کشور خبر داد و میرتاجالدینی از رهبران فراکسیون اصولگرا هم اعلام کرد که وضعیت کردان در این فراکسیون بررسی میشود. گفته میشود که اختلافات شدیدی بین اعضای هیئت رئیسه فراکسیون اکثریت مجلس بر سر ادامه حضور کردان در دولت وجود دارد.
این در حالی است که به گزارش برخی روزنامهها، شایعه استعفای کردان نیز در محافل سیاسی قوت گرفته و حتی سردار احمدیمقدم نیز به عنوان سرپرست این وزارتخانه معرفی شده است؛ احتمالی که روز شنبه از سوی خود او نیز تایید شد.
فرمانده نیروی انتظامی در یک مصاحبه مطبوعاتی اذعان کرد که خبر غیررسمی احتمال انتصاب او به عنوان سرپرست وزارت کشور، به گوش خودش هم رسیده است؛ اما تاکید کرد که هنوز کسی با او در این باره صحبتی نکرده است. وی همچنین بدون موضعگیری صریح علیه کردان، گفت: “نباید اجازه دهیم اعتماد مردم به مسئولان نظام ضربه بخورد.”
همچنین در ادامه تغییرات در وزارت کشور و در حالی که بالاخره پس از مدتی تایید و تکذیب، حضور کامران دانشجو در وزارت کشور به عنوان قائممقام و معاون سیاسی تایید و معارفه وی نیز انجام شد، روزنامه اعتماد دو روز پیش خبر داد که حسین موسیپور معاون وزیر و رئیس شورای اطلاعرسانی وزارت کشور نیز از سمت خود استعفا داده است.
با این وجود و در حالی که حتی سایت رجانیوز هم به صف مخالفان ادامه حضور کردان در وزارت کشور پیوسته است، خبرگزاری دولتی ایرنا در ادامه خط خبری خود در دفاع از علی کردان، در گزارشی دانشگاه آکسفورد را به توطئه علیه دولت نهم متهم کرد! این گزارش از سوی “دفتر پژوهش و بررسیهای خبر ایرنا” منتشر شده است. این دفتر پیش از این هم گزارشهایی را علیه شیرین عبادی منتشر کرده بود که بعدا ادامه خط آن سر از کیهان درآورد و مشخص شد نویسنده آنها “پیام فضلینژاد” وبلاگنویس تواب شاغل در روزنامه کیهان است.
موج فشارها برای استعفای کردان
با گذشت چهار روز از اعلام جعلی بودن مدرک علی کردان در جلسه غیرعلنی مجلس و تایید این موضوع از سوی وی، در آغاز هفته جاری چند رسانه و چهره شاخص جناح اصولگرا یکصدا خواستار استعفا یا برکناری وی شدند.این درخواست که طیف گستردهای از روزنامهها و سایتهای اصولگرا، از سایتهای الف و تابناک تا رجانیوز و از حزبالله و جوان تا همشهری و ابرار و خراسان را دربر میگرفت، حتی از سوی تشکلهای دانشجویی این جناح هم تکرار شد؛ به طوری که بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در نامه به کردان و انجمنهای اسلامی مستقل دانشجویان در نامه به لاریجانی، با لحن تندی خواستار استعفا یا استیضاح وزیر کشور شدند.
این انجمن دانشجویی راستگرا، با مجرم خواندن کردان، وی را فردی توصیف کرده که “در سادهلوحانهترین حالت جرمش این است که فرق مدرک جعلی و اصلی را نمیداند و یا شاید خدای نکرده فردی که با جعل مدرک برای شعور مردم عزیز ایران ارزشی قائل نیست”، و هیات رئیسه مجلس هشتم را نیز به خاطر انفعال در برابر کردان، به این متهم کرده که لابد “منافعی در ادامه روند این تخلف دارا میباشند که حاضر نیستند در مقابل آن عکسالعملی را نشان دهند.”
بسیج دانشگاه شریف هم با متهم کردن کردان به دروغگویی، از وی پرسیده است: “چرا با آنکه مکرراً از طرف دلسوزان نظام و دولت بارها به شما گوشزد شد که هر چه سریعتر وضعیت مدرک خود را مشخص نمایید، اما از طرف جنابعالی هیچ تحرک جدی را ندیدیم و ناگهان مصادف با گزارش کمیسون آموزش مجلس، شما این نامه را به آقای دکتر احمدی نژاد نوشتید؟ در نامه اخیر خود گفتهاید که تاکنون حقوقی از مدرک دکترای خود دریافت نکردهاید… اگر هم بر فرض این حرف شما درست باشد که تاکنون حقوقی از این دکترا دریافت نکردهاید، پس چرا در رایزنی هایتان با نمایندگان جور دیگری سخن گفتهاید؟”
عماد افروغ هم روز شنبه در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: “مجلس نهاد ناظر نیست؟ مگر مجلس به وزیر پیشنهادی رأی اعتماد نداده است؟ آیا از نظر مجلس یک چنین فردی با سابقه مدرک جعلی و متنعمشدن از این مدرک در طول سالهای متمادی و حتی چاپ یک کتاب با عنوان دکتر و نام بردن ناشر از ایشان بهعنوان استاد دانشگاه، لیاقت و استحقاق یک چنین مقام حساسی را دارد؟”
این نماینده اصولگرای مجلس هفتم، همچنین در کنایهای آشکار نسبت به مسئولیت کردان در انتخابات آینده، هشدار داد: “در این بین یکبار دیگر این واقعیت تاریخی آشکار شده است که کسانی که به نفع خود خود جعل مدرک میکنند، به راحتی به ضرر دیگران نیز مبادرت به این کار خواهند کرد.”
روزنامه محافظهکار ابرار نیز با تاکید بر اینکه اسناد و مدارکی درباره استفاده علی کردان از حقوق و مزایا با استفاده از مدرک دکترا در زمان تصدی معاونت اداری و مالی صداوسیما در اختیار دارد، تهدید کرد که در روزهای آینده این اسناد را منتشر خواهد کرد.
این روزنامه همچنین احمدینژاد را نیز به دروغگویی متهم کرد و نوشت: “اینکه رئیس جمهور قبلاً از عدم مدرک دکترای کردان یا جعلی بودن آن مطلع بوده، شکی نیست… حال مردم می مانند و مثلا وکلایشان و وزیری که تا چند روز قبل به جد با قسم و آیه جعلی بودن مدرک خود را قویا تکذیب و انتساب آن رابه دشمنان خود! می داد اکنون این سؤال باقی است که وزیری که دروغ دومی را براظهارات نادرست قبلی خود می افزاید و مدعی است که جاعلان برای او مدرک تحصیلی گرفته اند چگونه می تواند بر وزارتخانه ای که یکی از زیرمجموعه های آن بخش انتظامی است که از وظایف آن مبارزه با جعل و جاعلان است وزارت کند و آیا چنین وزیری امین مردم برای برگزاری انتخاباتی سالم و بی طرف می تواند باشد.”
روزنامه جمهوری اسلامی هم در گزارش خود از جلسه غیرعلنی مجلس، فاش کرد که در این جلسه “برخی نمایندگان نسبت به این امر انتقاد داشتند که طبق قانون بخشداران و فرمانداران باید لیسانس باشند و لذا چگونه میتوان پذیرفت که وزیر کشور که رئیس همه آنهاست، دارای مدرک فوق دیپلم باشد.”
این روزنامه، همچنین در اولین روز هفته، متن کامل یادداشت سایت رجانیوز را به چاپ رساند که در آن به احمدینژاد پیشنهاد شده بود “برای جلوگیری از قرار گرفتن دولت در موضع تهمت در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری” علی کردان را از وزارت کشور عزل کند.
روزنامه محافظهکار خراسان هم در ستون یادداشت سردبیر خود، با تاکید بر اینکه ادعاهای کردان در نامهاش به احمدینژاد قابل باور نیست، نوشت: “این سوالات میتوانست برای آقای کردان خیلی زودتر ایجاد شود، نه اینکه وی بارها از درست بودن مدرک خود سخن گوید و زمانی لب به توضیح بگشاید که گزارشهای وزارت علوم و کمیسیون آموزش مجلس آماده اعلام عمومی است.”
این روزنامه در ادامه، اعتبار وزیر کشور را “از دست رفته و برگشت ناپذیر” دانست و خواستار آن شد که: “آقای کردان حس مسئولیتپذیری خود را ثابت کند و برای جلوگیری از حرف و حدیثهای بعدی هر چه زودتر استعفا دهد.”
روزنامه محافظهکار جوان هم در سرمقاله خود با عنوان “توصیهای به جناب کردان” از وی خواست استعفا دهد و همچنین پرسید که چطور در حالی که روزانه هزاران استعلام از دانشگاهها درباره مدرک تحصیلی متقاضیان کار در ادارات دولتی و عمومی میشود، تاکنون در هیچیک از مناصب قبلی در این باره سؤالی از کردان پرسیده نشده است!
توطئه علیه احمدینژاد
تنها رسانه جناح محافظهکار که با وجود اعلام جعلی بودن مدرک کردان، هنوز در موضع دفاع از وی قرار دارد، خبرگزاری رسمی وابسته به دولت است که از چند ماه پیش با انتصاب یک خبرنگار روزنامه کیهان به عنوان مدیرعامل آن، بیش از آنکه خبرگزاری باشد، به یک بلندگوی تبلیغاتی تندروترین نیروهای حامی دولت احمدینژاد تبدیل شده است.
بدین ترتیب در حالی که حتی سایت رجانیوز به عنوان ارگان اینترنتی حامیان دولت نهم خواستار استعفای وزیر کشور شده و علیاکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی احمدینژاد هم از کردان خواسته که موضوع مدرک و سرنوشت خود را با دولت پیوند نزند، ایرنا در روزهای گذشته در یک خط خبری آشکار، همچنان از علی کردان دفاع میکند.
مصاحبههای این خبرگزاری با معدود نمایندگان وابسته به دولت که حاضر شدهاند در دفاع از وزیر کشور موضع بگیرند، به همراه خبرسازی این خبرگزاری در خصوص جعلی نبودن امضاهای پای مدرک کردان، بهرغم گزارش رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و در حالی حتی خود کردان هم به جعلی بودن آن اعتراف کرده، از چشمههای قبلی این خط خبری است.
اما جدیدترین نمونه از جریانسازیهای نخنمای ایرنا در دفاع از کردان، گزارشی است که روز گذشته بر روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفت و در آن ادعا شده بود که دانشگاه آکسفورد و رسانههای خارجی از هشت سال پیش توطئه پیچیدهای را علیه دولت نهم طراحی کرده و برای وزیر کشور تله گذاشتهاند!!
در این گزارش، اخبار رسانههای جهان درباره مدرک جعلی وزیر کشور ایران، “تلهای مشکوک برای سیاهنمایی نظام جمهوری اسلامی” توصیف شده که “متاسفانه در این میان برخی عناصر داخلی هم نا آگاهانه در این تله گرفتار آمدند.”
گزارشنویس ایرنا همچنین ادعا میکند که: “اثبات اینکه غائله «مدرک کردان» غائله ای طراحی شده با ریشه های خارجی است وهدفی جز غوغاسالاری و سیاه نمایی علیه دولت نهم را دنبال نمی نماید، کاری چندان دشوار و سخت نیست.”
وی سپس به نتایج نجومی موتور جستوجوی گوگل برای کلیدواژه “Kordan degree” اشاره و ادعا میکند که در دو ماه اخیر بیش از 63 میلیون صفحه وب درباره مدرک جعلی کردان ایجاد شده است! حال آنکه هر کسی با دانش اولیه اینترنت و وب آشنا باشد، به نادرست بودن این ادعا و نتیجهگیری کارشناس «خبره» ایرنا از عددی که سایت گوگل به او نشان میدهد، پی میبرد.
در عمق دانش کارشناس ویژه ایرنا همین بس که به عقیده وی، توطئه ضد احمدینژادی “تله آکسفورد” با وقایعی نظیر 11 سپتامبر، حمله امریکا به عراق و مسابقات جام جهانی فوتبال قابل مقایسه است!