شهرام شاه حسینی متولد 1350، فیلمسازی را به طور تجربی با دستیار کارگردانی آغاز کرده است. او پس از دستیاری برای کارگردان هایی چون بهرام بیضایی، سیامک شایقی و بسیاری دیگر اولین فیلم کوتاه خود به نام با چراغ های خاموش را مقابل دوربین برد. پس از یک فیلم کوتاه دیگر به سینمای بلند باز گشت و دستیاری را ادامه داد تا اینکه بازی کلاغ پر را به عنوان اولین فیلم سینمایی خود مقابل دوربین برد. او این روز ها در تدارک ساخت دومین فیلم بلند سینمایی خود است.
شروعی برای گیشه
بازی کلاغ پر- کارگردان:شهرام شاه حسینی. نویسنده:حسن انصاریان. مدیرفیلمبرداری: رضا بانکی. تهیه کننده: پویا فیلم. بازیگران: محمدرضا گلزار، مهناز افشار، اکبر عبدی، بهنوش طباطبایی.
خلاصه داستان: رضا در تعقیب عشق خود راهی شمال کشور شده و در نزدیکی محل سکونت او منزلی اختیار می کند. اما شب ها از منزل مجاور صداهایی می شنود که او را می ترساند.
شهرام شاه حسینی سینما را کاملاً تجربی آغاز کرد. اگرچه در سینمای بدنه بزرگ شد و شاید یکی از معدود شانس هایش دستیاری بهرام بیضایی در فیلم سگ کشی بود، اما در ساخت دو فیلم کوتاهش نشان داد دنبال سینمای متفاوت تری است و البته از حق نگذریم که در این راه موفق هم بود. دو فیلم کوتاه او به خوبی دیده شدند تا اینکه مدتی سینما را کنار گذاشت و به ساخت فیلم های تبلیغاتی روی آورد. زمانی که دوباره به سینما بازگشت توانست به مدد فیلم های کوتاهش پروانه کارگردانی بگیرد، اما همچنان ترجیح داد دستیاری را ادامه دهد و بعد از یک سریال روی صندلی کارگردانی نشست. گذر او برای اولین فیلمش به دفتر تولیدی افتاد که برای فیلم اولی ها چندان خوش آیند نیست و پیش تر استعداد هایی همچون آرش معیریان را به تباهی کشانده بود.
حسین فرحبخش و عبدالله علیخانی که صاحبان دفتر پویا فیلم هستند علاقه بسیاری به کپی کردن فیلمفارسی های پیش از انقلاب را دارند و چون کارگردان های فیلم اول که سودای کارگردانی دارند می توانند با قیمتی ارزان این کار را برای آنها انجام دهند زمینه های فیلمسازی این کارگردان ها را فراهم آورده و فیلم به کارگردانی این علاقمندان جوان اما زیرنظر کامل خود آقایان تهیه کننده ساخته می شود. فیلمنامه نویس این دفتر هم حسن انصاریان است که تا کنون نتوانسته حتی یک فیلمنامه خوب بنویسد و کارش تنها تماشای فیلم های فارسی و کپی نعل به نعل آنهاست. پس از آرش معیریان و فیلم کما این بار نوبت شهرام شاه حسینی بود تا با فیلم کلاغ پر دنباله روی او باشد. بازیگران ترکیبی وسوسه کننده دارند. محمد رضا گلزار و مهناز افشار که پیش تر در فیلم آتش بس و فروش میلیاردی اش تجربه پس داده بودند و این بار هم شاید در کنار یکدیگر به فروش مانند آن فیلم دست یابند.
کلاغ پر در نگاه اول بزرگترین ضربه خود را از فیلمنامه می خورد. فیلم در حد یک ایده اولیه و بعد رسیدن به پایان است. انصاریان در این میان هیچ ایده ای برای پرکردن میانه داستان نداشته است. فیلم از روز های اول بنا به ادعای سازندگانش قرار بوده اثری در ژانر سینمای وحشت باشد، اما لحن کمیک فیلم این ادعا را در حد یک شوخی پایین می آورد. فیلم پس از سفر رضا به شمال خیلی زود داستان کم مایه خود را لو می دهد. دو نامزد که حالا نامزد های دیگران شده اند و باید در رقابت های عشقی باهم رو به رو شوند. در این بازی نه چندان جدید کارگردان و فیلمنامه نویس از هر ترفندی استفاده می کنند تا گلیم خود را از آب بیرون بکشند و کشتی شکسته داستان فیلم را به ساحلی برسانند.
برای پرکردن سوراخ های فیلمنامه که در حد یک یا دو سکانس هم نیست و زمانی حول و حوش 60 دقیقه از فیلم را در بر می گیرد، سکانس هایی همچون برهم زدن مراسم عروسی با چند موش، یا برخورد های مداوم با اکبر عبدی که این بار نقش شیرین زبانی گیلک را بازی می کند گره چندانی را از کار باز نمی کند. ستاره های فیلم هم علی رغم قدرتی که تهیه کنندگان این فیلم ها سر کاردارند ساز خود را می زنند و اصولاً به حرف کارگردان و کلیت فیلم نیستند. صحنه رقص رضا در این فیلم دقیقاً مشابه کارهای گلزار در فیلم هایی است که می کوشد از این راه خود را پیش تماشاگر شیرین جلوه دهد.
فیلم های دفتر پویا فیلم یک محصول شرکتی است. به قول کیمیایی در فیلم ضیافت “مهم نیست شخص چی می گه مهم اینه که شرکت از اون چی می خواد….” اینجا هم دقیقاً همین اتفاق افتاده است. شاه حسینی، معیریان، بهرام کاظمی یا هر کارگردان دیگری هیچ فرقی نمی کند مهم این است که دفتر پویا فیلم باید سالی یک یا دو فیلمفارسی تولید کند و یک نفر هم باید عهده دار جمع و جور کردن فیلم از منظر یک تکنسین باشد. فیلم ها چون قواعد آشنای گیشه را رعایت می کنند عموماً خوب می فروشند و این مسیر همچنان طی می شود.
باید تنها برای سینمای ایران متاسف بود که از مدت ها قبل انتظار می کشد تا این فیلم روی پرده بیاید تا بتواند به حیات خود ادامه دهد. حیاتی کاذب که رو به احتضار است.