پدر سراج میردامادی: آزار می دهند که زندانیان سیاسی تسلیم شوند

فرشته قاضی
فرشته قاضی

» جیسون رضاییان به جاسوسی متهم شد

پدر سراج میردامادی می گوید این روزنامه نگار و سایر زندانیان سیاسی که حاضر نیستند از عقاید خود بازگردند تحت فشارند تا وادار به تسلیم شوند. حسین میردامادی، پدر سراج میردامادی به روز می گوید نحوه اعزام فرزندش به بیمارستان با دستبند و بازگرداندن او به زندان بدون اینکه درمانی صورت بگیرد تعمدی و درجهت آزار و اذیت اوست.

همزمان وکیل جیسون رضائیان، خبرنگار واشنگتن تایمز در ایران اعلام کرده که موکلش به جاسوسی، همکاری با دولت متخاصم و تبلیغ علیه نظام متهم شده است. این در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه امریکا این اتهامات را پوچ و بی معنی و معاون سردبیر روزنامه واشنگتن تایمز آنها را مضحک خوانده است.

سراج میردامادی، روزنامه نگارو فعال سیاسی اصلاح طلب که در زندان اوین به سر می برد در حالی از رفتن به بیمارستان خودداری کرده که به گفته پدرش ترکش باقیمانده از زمان جنگ ایران و عراق در بدن او، وی را در معرض خطر جدی قرار داده است. حسین میردامادی، می گوید: همان طور که بارها اعلام کردیم این بار پنجم است؛البته این بار اعزام نشد. سه چهار بار اعزام شد اما یا هماهنگی نمی کنند،یا به بیمارستانی می برند که دکتر نیست یا بخشی که باید جراحی کند متخصص ندارد. همین طور بلاتکلیف با دستبند و سرباز می برند و برمی گردانند. تکرار این کار نشان دهنده بی نظمی در دستگاه زندان است که تعمدی است، می خواهند سراج را اذیت کنند.

 او می افزاید: احتمال این تعمد خیلی زیاد است. بالاخره یک مرتبه اشتباه می کنند ۲ مرتبه اشتباه می کنند نه این همه. این بار خودش تصمیم گرفته نرود، می گوید اینها تعمد دارند.هرچند ترکش ها خیلی اذیت می کند اما دیگر قصد ندارم بروم.

حسین میردامادی این روند را ترور شخصیتی فرزندش می خواند و می گوید: سراج ناراحت است و اذیت می شود اینقدر هم از این رفت و آمدها و ترور شخصیت که با دستبند می برند ناراحت است که حاضر است درد را تحمل کند اما نرود. گفته اگر بدون دستبند اعزام نکنید نمی روم.

او اما می افزاید این وضعیت مختص فرزند او نیست: ما مشابه این را در بقیه زندانیان سیاسی و روزنامه نگاران هم شاهدیم.بنا را بر فشار و اذیت گذاشته اند و نمی دانم تا کی می خواهند ادامه دهند و چرا چنین می کنند.معنی ندارد آدمی که جانباز بوده، جان اش را در راه کشور داده وبدون گناه برایش زندان بریده اند، حالا اینطور شود، ظلم روی ظلم. ناهماهنگی و ناهنجاری در اوضاع قضایی و زندان ها وجود دارد بخصوص درباره زندانیان سیاسی که اهل فکر و نظر هستند و حاضر نیستند از عقاید خود دست بردارند. تعمد دارند که با فشار اینها را وادار به تسلیم کنند. برنامه شان این است والا هیچ دلیلی برای این اذیت و آزار نمی بینیم.

او می افزاید: طبق قوانین زندان اگر کسی یک سوم زندان اش را بکشد شامل آزادی مشروط می شود، سراج یک ماه دیگر یک سوم حکم اش تمام می شود اما بعید می دانم این شامل او و زندانیانی که حاضر به تسلیم نیستند بشود.

همسر و فرزند سراج میردامادی ساکن فرانسه هستند. حسین میردامادی در این ارتباط می گوید: ماهی یک مرتبه یا ۱۵ روز گوشی موبایل سراج را به او می دهند که با خانم و فرزندش تماس بگیرد، تنها ارتباط شان همین تماس تلفنی است. متاسفانه این مساله خیلی روی فرزند سراج تاثیر گذاشته، بچه ای در این سن دور در چنین شرایطی واقعا تحت فشار قرار می گیرد….

سراج میردامادی روزنامه نگار، فعال سیاسی اصلاح طلب، عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و معاون ستاد انتخاباتی وزارت کشور در دولت سید محمد خاتمی، پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ به ایران بازگشت، اما پس از بازجویی های مکرر بازداشت و به تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی متهم شد.

 

جیسون رضائیان و مذاکرات اتمی

جیسون رضائیان، خبرنگار واشنگتن پست در ایران اما به همراه یگانه صالحی، همسر روزنامه نگارش و دو عکاس و روزنامه نگار دیگر بازداشت شد. یگانه صالحی مهرماه با قرار وثیقه آزاد شد،اما اجازه خروج از ایران را ندارد. ۲روزنامه نگار و عکاس دیگر هم آزاد شده اند ولی جیسون رضائیان در زندان مانده و حالا وکیل اش اعلام کرده که به جاسوسی، همکاری با دولت متخاصم و تبلیغ علیه نظام متهم شده است. 

وزارت خارجه امریکا این اتهامات را رد کرده و خوستار آزادی این روزنامه نگار که دارای تابعیت ایران و امریکا است شده. براساس گزارش بی بی سی، ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفته هنوز قوه قضاییه در این مورد اطلاعیه رسمی صادرنکرده اما در صورتی که این گزارش‌ها صحت داشته باشد، “همانطور که در گذشته هم گفته‌ایم، چنین اتهاماتی به وضوح بی‌معنی است و جیسون رضاییان باید فورا آزاد شود تا نزد خانواده‌اش بازگردد و اتهامات علیه او پس گرفته شود.”

پیشتر خبرگزاری فارس که به عنوان بازوی رسانه ای سپاه شناخته می شود در مطلبی با عنوان “ابعاد جدیدی از ارتباط جیسون رضائیان با سیا” او را “حلقه واسط خبرنگاران جاسوس یا جاسوسان خبرنگار” معرفی کرده و با اسم بردن از برخی روزنامه نگاران و فعالان سیاسی ساکن خارج کشور سناریوی جدیدی برای این روزنامه نگار زندانی که از ۳۱ تیرماه در زندان به سر می برد نوشته بود.

مارتین بارون، معاون سردبیر واشنگتن‌پست، اتهامات انتسابی به جیسون رضائیان را مضحک خوانده و گفته اگر آقای رضائیان عادلانه محاکمه شود، تبرئه و آزاد خواهد شد.

علی رضائیان، برادر جیسون رضائیان هم در مصاحبه با بی‌بی‌سی گفته هیچ مدرکی برای اثبات اتهامات وارد شده به برادرش وجود ندارد.

او تاکید کرده که برادرش به عنوان یک خبرنگار به اطلاعات طبقه‌بندی شده هیچ دسترسی نداشته است.

علی رضائیان گفته که هم در طول مذاکرات قدرتهای غربی با ایران و هم در جلسات دیگر درخصوص شهروندان آمریکایی که در ایران در بازداشت هستند مباحثی مطرح شده به ویژه به دلیل آنکه برای دولت آمریکا آگاهی از وضعیت شهروندانش مهم است.

با این حال سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز گذشته در پاسخ به خبرنگاران گفته است که پرونده جیسون رضائیان و مذاکرات اتمی دو موضوع جداگانه هستند.