شنبه هفدهم اسفند 1387 - نامزدهای انتخابات مواضع سیاسی خود را روشن کردند. احمدی نژاد هرگونه برخورد با جوانان به دلیل لباس را نفی کرد و بر ارائه خدمات به افراد بدون توجه به دین، قومیت و منصب تاکید کرد. معین گفت آمده است تا گوش شنوای دانشجویان و روشنفکران در سیاست باشد. لاریجانی از عملکرد خود در خصوص پخش فیلم کنفرانس برلین دفاع کرد.
احمدی نژاد: نباید بخاطر لباس یا مدل مو با جوانان برخورد کرد
شهردار تهران در خصوص اختصاص ۶۰۰ میلیون تومان برای مسابقات ورزش بانوان گفت: “شورای شهر به خوبی تشخیص داد که نظام سلطه در بخش فرهنگی در حوزه ورزش موج بسیار وقیحی را راه انداخته است و می خواهد مرزها را بین زن و مرد بردارد و متاسفانه در داخل کشور هم عده ای دارند این را عملی می کنند و برای بخش خانمها مربی و داور مرد معرفی می کنند که این خیلی چیز بدی است.“ به گزارش همشهری، احمدی نژاد گفت: “باید ببینیم ریشه ابتذال در کجاست، یک بخش آن به تهاجم فرهنگی دشمن مربوط می شود که با صرف هزینه های میلیاردی به ترویج ابتذال در ایران رو آورده است. هر انسانی برای یک زندگی شرافتمند نیازمند دو عنصر یکی هویت و دیگری آرمانهای بلند است. اگر آرمانخواهی در فضای جامعه حاکم شود خواهیم دید که موج موج به سمت انقلاب حرکت می کنند.“
وی تاکید کرد: “ایادی دشمن که نمی خواهند ضعف ها و بی عرضگی های شان رو شود، موج انقلاب و روحیه انقلابی را به خشونت طلبی، بی منطقی و ناکارآمدی تفسیر می کنند. این یک خیانت و یک دروغ بزرگ است. این جور می گویند که اگر فضای کشور انقلابی شود مدیران فقط حواسشان به این است که روسری خانمها یک سانت رفته جلو یا عقب. این یک دروغ بزرگ است. در فضای انقلابی همه در خدمت رفاه مردم هستند و مدیر انقلابی وقتی می خواهد خدمتی ارائه کند به چهره، منصب، قومیت و دین افراد توجه نمی کند و هر کسی در نظام جمهوری اسلامی است باید از خدمات مدیریت انقلابی بهره مند شود.“ احمدی نژاد اظهار داشت: “عده ای هستند که ابتذال را ترویج می کنند، وظیفه مسئولین آن است که دست آنها را قطع کنند اما این بدان معنا نیست که بروند با جوانی که یک لباس یا مدل مویی دارد، برخورد کنند. این جوان عزیز ماست و سرمایه کشور است و باید با ملاطفت و رفتار عاطفی و ایجاد فضای آرمانخواهی میدان را برای جذب او آماده کنیم.”
هاشمی: تجربه کمیته امداد در اختیار مستضعفین جهان
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در جمع مسئولان و مدیران کمیته امداد امام خمینی تحکیم انقلاب را در گرو توجه به نیازمندان و مستضعفین دانست. به گزارش فارس اکبر هاشمی رفسنجانی با اشاره به اهمیت جهت گیری برنامههای اقتصادی کشور از جمله کمیته امداد به سمت خوداتکایی خانوادهها گفت: “دورنمای سرمایه گذاری و امداد باید به سمت اشتغالزایی و رشد و توسعه باشد.” وی کمیته امداد امام خمینی را تدبیر درست دوران مبارزه و بعد از انقلاب دانست و اضافه کرد: “انفاق مایه رشد جامعه و سازنده است.” هاشمی رفسنجانی با مهم دانستن برنامه ریزی و آموزش در ارتقا و کارآمدی جهت گیریهای امدادی، تصریح کرد: “تجربه نو و با ارزش کمیته امداد علاوه بر نیازمندان کشور میتواند در خدمت مستضعفین جهان قرار گیرد.”
جایگاه روحانیت با حضور هاشمی تقویت میشود
رییس ستاد مرکزی حمایت مردمی از هاشمی با اعلام اینکه تبدیل تهدیدها به فرصتها از ویژگیهای هاشمی رفسنجانی است، گفت: “با حضور آقای هاشمی در صحنه انتخابات، جایگاه روحانیت در مدیریت عالی نظام بار دیگر تقویت خواهد شد.” به گزارش فارس محمد مهدی امامی ناصری گفت: “جناح چپ به توافقی نسبی پیرامون حمایت از یک کاندیدا نزدیکتر شده است، ولی جناح راست با عدم معرفی ولایتی (در زمانیکه بستر مناسب بود) از توافق برای معرفی کاندیدای واحد فاصله گرفت.”
امامی با تشریح علل تغییرات تاکتیکی جدید در جهت افزایش تعداد اعضای شورای هماهنگی نیروهای انقلاب گفت: ”استفاده از چهرههایی نظیر چمران، رحیمیان، حداد عادل در ترکیب جدید این شوراء استفاده ابزاری از وجهه بعضی شخصیتها جهت توجیه تصمیمات همان پنج نفر اول است و روح حاکم در شورای هماهنگی راست، به هیچ وجه تغییر نخواهد یافت.”
وی افزود: “آقای هاشمی نیازی به منصب و سمتی ندارند، ولی وضعیت فعلی داخلی و بینالمللی ایجاب مینماید یک رئیس جمهور مقتدر و زیرک با سوابق درخسان مسند ریاست جمهوری را عهدهدار شود و به نظر می رسد با ریاست جمهوری آقای هاشمی بهترین گزینه برای تصدی معاون اولی دکتر ولایتی است چرا ولایتی با تجارب ارزنده در زمینه سیاست خارجی در کنار هاشمی دولت تفاهم و آشتی بینالمللی تشکیل خواهندداد و حضور ولایتی به عنوان معاون اول صریحترین پیام برای دول خارجی است.“
رضایی: انقلاب از دانشآموزان ژنرالهای بزرگی ساخت
کاندیدای احتمالی اصولگرایان در انتخابات با بیان اینکه نام دولت من، “دولت مردمی کارآمد ” است، افزود: “دولت من، مردمی است چون با رای مردم به روی کار میآید و هر فعالیتی که انجام میدهد برای مردم است.” به گزارش فارس محسن رضایی اظهار داشت: “با کمک دموکراسیهای منطقهای یک اتحادیه همچون اتحادیه اروپا تشکیل می دهیم. من نام این اتحادیه را “اتحادیه آسیای جنوب غربی ” گذاشتهام. ما در این منطقه با 500 میلیون نفر جمعیت میتوانیم به سمت مدلی از دموکراسی برویم که مطابق با فرهنگ بومی خودمان باشد.”
وی گفت: “گفتمان من تحول به جای اصلاحات است. اقتصاد، مدیریت و فرهنگ ما نیاز به یک تحول عمیق دارد و بدون آن نمیتوانیم عقب ماندگیهای خود را نسبت به دیگر کشورها جبران و در زندگی مردم تغییر محسوسی ایجاد کنیم.” رضایی اظهار داشت: “کار بزرگی که انقلاب انجام داد این بود که از جوانان کشور سیاست مداران بزرگ و از دانشآموزان ژنرالهای بزرگی ساخت. کارآمدی انقلاب ما هم در همین دو دستاورد است.”
رضایی ادامه داد: “حلقه مفقوده ما آزادی و دموکراسی نیست، بلکه انسان و بالاخص جوانان، حلقه مفقوده ما هستند و اگر آن را پیدا کنیم، موفق میشویم. لذا محور اساسی برنامههای من جوانان خواهد بود.” دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: “برای اولین بار پس از انقلاب در کابینه من افراد زیر 30 سال حضور خواهند داشت و 30 درصد مدیریتها را به جوانان میسپارم. دومین برنامه هم اشتغال است. دولت من برای همه جوانان امکانات کسب و کار را فراهم خواهد کرد. همچنین جوان و ورزش و جوان و اوقات فراغت جایگاه جدی در برنامههای من دارد.”
مردم کمترین گرایش را به توسعه سیاسی نشان داده اند
مدیرکل سیاسی انتظامی استانداری استان مرکزی گفت: “براساس نظرسنجی های انجام شده، میزان مشارکت مردم در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بین 55 تا 78 درصد برآورد می شود.” به گزارش مهر، علی درزی با بیان این مطلب در اولین نشست ستاد انتخابات ریاست جمهوری استان مرکزی افزود: “در نظرسنجی هایی که انجام گرفته است، مردم کمترین گرایش را به بحث های قانونگرایی، نیازمندی های مدنی و توسعه سیاسی نشان داده اند.“ وی اظهار داشت: “در این نظرسنجی ها، بخش معیشتی و امور اقتصادی 26 درصد، شفافیت، سلامت و صداقت کاندیداها 29درصد و توسعه سیاسی 5⁄1 درصد از مطالبات مردم را نشان می دهد.“علی درزی گرایش مردم به احزاب و اثرگذاری آنها را براساس این نظرسنجی ها، 15 درصد عنوان کرد که از این میزان 2⁄8 درصد به احزاب موسوم به راست است.
ولایتی: مرز بین نقد و تخریب، نامرئی است
عضو تشخیص مصلحت نظام گفت: “اگر اشکالات را می بینیم، باید خوبی ها را هم ببینیم، در غیر این صورت در قضاوت عملکرد دیگران، متهم به بدبینی می شویم.” به گزارش مهر، ولایتی در نشست دانشجویی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد شهر کرد افزود: “نقد عملکرد امر مطلوبی است، اما باید بدانیم مرز نقد و تخریب نامرئی است و عدم دقت، ما را از نقد به تخریب سوق می دهد.” دکتر ولایتی در بخشی از سخنان خود به توسعه موزون اشاره کرد و گفت: “توسعه تک ساحتی در هر حوزه ای که باشد، ناقص است و نیاز امروز کشور ما را نمی تواند تامین کند و لذا ما باید به دنبال توسعه همه جانبه باشیم و در این میان، نباید عدالت اجتماعی نادیده گرفته شود.”
کارگزاران باز هم می خواهند موج سواری کنند
قائم مقام دبیرکل جامعه اسلامی دانشجویان گفت: “یکی از مهمترین شاخصه های انتخابات اخیر این است که بحث گفتمان عدالت طلبی و تقویت هویت اسلامی و فرهنگی مردم، محور کار قرار گرفته و گفتمان های دیگر تحت الشعاع این گفتمان هستند.” به گزارش مهر، مجتبی سلطانی با بیان اینکه در مقابل گفتمان جریان اصولگرا، دوم خردادی ها هنوز بر گفتمان سابق خودشان با اندکی عدول پافشاری می کنند، گفتمان اعتدال و توسعه را گفتمانی دانست که نام زیبایی دارد و به شکل انحرافی در دانشگاهها مطرح می شود.
وی با انتقاد شدید از کارگزاران سازندگی افزود: “جریان کارگزاران سازندگی بعد از اینکه به این نتیجه رسید که فاقد هرگونه اقبال در بدنه اجتماع است، در جهت ایجاد احزاب و گروههای اقماری که شخصیت های آنها دارای وجاهت و اقبال مردمی هستند، حرکت کرده و با ایجاد گفتمان های کاذب نسبت به رقیب در ذهن مردم و با آمدن به صحنه انتخابات با نام گفتمان اعتدال، قصد دارد که همچون انتخابات دوم خرداد و مانند دوران دولت هاشمی، باز هم موج سواری کند.”
وی تصریح کرد: “تفکری که آبشخورهای فکری آن از مدل های اقتصادی غرب و بانک جهانی نشات می گیرد، دیگر نمی تواند مطالبات مردمی را برآورده کند و تفکری که حضور در صحنه قدرت را به هر قیمتی، برای خود مشروع و مباح می داند، ریشه اعتقادی و ایدئولوژیک ندارد.” سلطانی گفت: “ما قائل به این هستیم که نباید مدیریت کشور یکدست شود ولی تفکری که در مدیریت اجرایی کشور می خواهد حاکم شود، باید مبتنی بر گفتمان پیشرفت توام با عدالت و خدمتگزاری صادقانه باشد.” انتخابات شوراها شعله ای نیست که به راحتی خاموش شود عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گفت: “بسیج دانشجویی به عنوان یک تشکل فراگیر دانشجویی وظیفه خود می داند که در عرصه انتخابات، معیارهای خود را معرفی کند و برآیند مطالبات مردم و نیازهای روز کشوررا برای ریاست جمهوری به دست آورده و اعلام کند.” به گزارش مهر، علیرضا نادعلی با ذکر این نکته که رئیس جمهور باید به دو عنصر جمهوریت و اسلامیت نظام اهتمام بورزد، گفت: “اتفاق خجسته ای که در دو انتخابات گذشته یعنی انتخابات شوراها و مجلس شورای اسلامی افتاد، شعله ای نیست که بتوان به راحتی آن را خاموش کرد.” وی تاکید کرد: “آن چیزی که بسیج دانشجویی وظیفه خود می داند به همه گروه ها و احزاب بگوید این است که کاندیدای ریاست جمهوری باید کاندیدای ریاست جمهوری چشم انداز 20ساله باشد و تاکید می کنم که تمام معیارهای بسیج دانشجویی در عرصه انتخابات در گفتمان چشم انداز 20 ساله می گنجد.”