مصاحبه زنده تلویزیونی محمود احمدینژاد، با صدا و سیما در حالی انجام شد که برخی رسانههای اصولگرا آن را “تکراری” توصیف کرده و نوشتهاند که سخنان احمدینژاد را “حتی می شد قبل از این مصاحبه پیش بینی کرد”. وی در این مصاحبه علت اظهارات منتقدانش را “انتقام از مردم برای رأی به او” توصیف کرد و پرسید که آمارها و مستندات انتقادات شان را “از کجا می آورند؟ حرفهایشان هم که کنتور نمیاندازد”.
یک سایت نزدیک به قالیباف نیز نوشت که “این مصاحبه در حالی پخش شد که بخش هایی از صحبتهای رئیس جمهور، بخصوص زمانی که درباره «برقراری رابطه با آمریکا» و «اعلام لغو غنی سازی 20 درصد در صورت ارائه آن از سوی دیگر کشورها» سخن می گفت، با اختلال همراه بود”.
محمود احمدینژاد در این گفتوگوی تلویزیونی به انتقاد از حملات به دولت خویش پرداخت و گفت: “برخی به دنبال این هستند تا از ملت ایران انتقام بگیرند. چه خبرتان است این همه توهین و تهمت به دولت می زنید؟ یکی گفته است ما فاسد ترین دولت هستیم! ما فاسدیم؟ والله پدر ما نان حلال داده خوردهایم! این چه حرفهایی است؟ چرا برخی میخواهند از ملت به خاطر رأیی که دادهاند انتقام بگیرند؟”
احمدینژاد درباره اعتراضات رخ داده در کشورهای عربی هم چنین گفت: “سؤالات بسیار پیچیده و ظریفی درباره حوادث منطقه وجود دارد که به سادگی نمیتوان آنها را پاسخ داد البته بعضی جاها را میتوان توضیح داد اما برخی جاها را نمیتوان به سادگی تشریح کرد چراکه هنوز تحلیلهای دقیق و یکنواختی عرضه نشده است”.
سعدالله زارعی، از اعضای شورای سردبیری روزنامه کیهان، در یادداشتی با انتقاد از این سخنان احمدینژاد، با اشاره به این نکته که “ رئیس جمهور البته مجبور نیست درباره آنچه نامعلوم و نامفهوم میداند، اظهارنظر کند ، میتواند و بلکه باید در این موارد سکوت کند و از مراکز تخصصی نظام بخواهد به او کمک کنند”، نوشت: “ «رئیس جمهور متفاوت» وقتی از ابهام و عدم امکان پاسخگویی به سؤالات درباره تحولات منطقه حرف میزند، در واقع میگوید که حساب من و دولت را از این روند جدا کنید، آنچه نظام آن را روشن میداند، از نظر من تاریک است و این درحالی است که دکتر احمدی نژاد چه در قامت «رئیس جمهور » و چه در قامت «رئیس شورای عالی امنیت ملی » و چه در قامت «دومین مقام رسمی کشور» حق ندارد در مسائل مهم - و در اینجا فوق استراتژیک - به جمعبندیهای شخصی که معلوم نیست از کجا آمده و چه کسی آن را القا نموده، تکیه کرده و مصالح و منافع ملی را نادیده بگیرد”.
خبرآنلاین، سایت خبری نزدیک به علی لاریجانی هم با اشاره به موضوعات مطرح شده توسط احمدینژاد از مواردی چون “دستاوردهای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، برنامه های دولت برای طرح تحول اقتصادی، موضوع تورم و تاثیر قیمت های جهانی بر آن، برنامه آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ضربه زدن به دولت و ملت و ضرورت حضور ایران در مدیریت جهان و پرونده هستهای ایران” به عنوان موضوعات تکراری در سخنان احمدینژاد یاد کرده است.
اما یکی از مهمترین مسائلی که توقع می رفت رییس دولت درباره آن صحبت کند اخبار مربوط به اختلاس 3هزار میلیارد تومانی و اتهام فساد به دولت از سوی اصولگرایان در ماههای گذشته بود. احمدینژاد با رد کردن این اتهامات و با اشاره به اینکه “خود سیستم پای کار است و حتی یک ریال تخلف هم برای من قابل تحمل نیست”، اظهار کرد: “برخی به دنبال انتقام گرفتن از مردم هستند و میخواهند ما را تخریب کنند. اما ما به خاطر کشور سکوت میکنیم. علتش هم این است که دشمن به دنبال ضربه زدن به ایران است و ما نمیخواهیم در چنین شرایطی کشور آسیب ببیند. در همین سفر خارجی دیدیم که منبع و استناد خبرنگارهای خارجی همین مسائل داخلی است وخیلی زشت است که برخی از داخل به آنها کد میدهند”.
در همین حال نحوه رفتار مرتضی حیدری، مجری این برنامه تلویزیونی، انتقاد یکی از خبرنگاران روزنامه کیهان، را موجب شد. تقی دژاکام، خبرنگار کیهان، در وبلاگ خود در اینباره نوشت: “ سعی کنید برای اینکه حداقل حفظ ظاهر هم شده باشد از سوی جایی که حقوق می گیرید، چند سؤال چالشی هم در چنته داشته باشید تا مصاحبه خیلی خشک و رسمی نباشد و خدای نکرده مردم و بینندگان تصور نکنند برنامه ریزان یا تهیه کنندگان برنامه، متن کامل سؤالات را از پیش با شما هماهنگ کرده اند که هیچ انتقاد و چالشی مطرح نمی شود . این برای آبروی خود شما هم خیلی خوب نیست . ضمن اینکه حقوقتان هم حلال می شود”.
احمدینژاد در حالی در این مصاحبه تلویزیونی شرکت کرد که پیش از این یک بار این مصاحبه را لغو کرده بود. برخی نزدیکان وی پس از طرح زمزمههایی مبنی بر ضبط این مصاحبه، صراحتا اعلام کرده بودند احمدینژاد در مصاحبه ضبط شده شرکت نخواهد کرد و حرفهایش را تنها به طور زنده با مردم در میان خواهد گذاشت.