نادر کرمی
عبدالله نوری برای دومین بار طی هفته های گذشته اجازه داد تا بخشی از اظهارات اش در مورد مسائل سیاسی روز و به ویژه انتخابات آتی ریاست جمهوری، رسانه ای شود.
عبدالله نوری، روحانی اصلاح طلبی که “سکوت” مهمترین استراتژی سیاسی او طی سالهای پس از تحمل حبس سه ساله و مرگ مشکوک برادرش علیرضا نوری بوده است، پس از آنکه چند هفته پیش در دیدار با اعضای دفترتحکیم وحدت لب به سخن گشود و با اشاره به وضعیت نابسامان مردم ابراز امیدواری کرد که “ایران عزیز از وضعیت کنونی رهایی یابد” این بار در دیدار با اعضای سازمان دانش آموختگان ایران، به طور صریح سخنانی در ارتباط با وضعیت کشور مطرح کرد.
تامل بر روی تمامی راهکارها
عبدالله نوری، که به طور ضمنی چندین بار از سوی دبیر کل و برخی از اعضای شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوارتحکیم وحدت) به عنوان گزینه ای مقبول و مناسب برای انتخابات آتی ریاست جمهوری معرفی شده است، در دیدار با این فعالان سیاسی که بارها خواهان حضور پررنگ تر او در عرصه سیاسی و حتی بر عهده گرفتن رهبری تحول خواهان و جنبش مردمی اصلاحات شده اند، پس از شنیدن دیدگاه های آنها استراتژی های مطرح شده را “قابل تامل” دانست. نکته ای که از دید برخی ناظران به این معنا گرفته شد که وی درحال ارزیابی شرایط برای تصمیم گیری در مورد نحوه ورود مجدد به عرصه سیاست است.
عبدالله نوری در این دیدار گفت: “فارغ از مساله انتخابات آتی ریاست جمهوری، شناخت مسایل، مشکلات و نیازهای مردم و درک واقعیت های جامعه مهمترین پیش نیاز هر حرکت اجتماعی و سیاسی است”.
عبدالله نوری در بخش دیگری از سخنان خود تلویحا از شیوه های مماشات گونه اصلاح طلبان انتقاد و بر دیدگاه خود مبنی بر “اصلاحات ساختاری” تاکید کرده است.
وی در این دیدار با اشاره به دیدگاه های ارائه شده در مورد لزوم ایجاد تحول و غلبه بر سرخوردگی و یاس موجود در جامعه نیز گفت: “به اعتقاد من ایجاد تحول وچه بسا در موارد گوناگون تغییر در ساختار، نیاز مبرم کشور می باشد”.
ورود به انتخابات با ایجاد جنبش اجتماعی
به گزارش ادوارنیوز، در این دیدار احمد زیدآبادی، دبیرکل سازمان ادوار تحکیم وحدت با اشاره به این موضوع که بحث انتخابات ریاست جمهوری و نحوه تعامل سازمان دانش آموختگان با این رخداد سیاسی از مدتی پیش در قالب شورای مرکزی و کمیته انتخابات سازمان مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است گفت: “به اعتقاد ما با توجه به فضای شرایط خاص کنونی حاکم بر فضای سیاسی کشور و همچنین ارزیابی ما در مورد شرایط داخلی و بین المللی که تا بهار آینده، یعنی موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری قابل تصور است، این دوره انتخابات از ویژگی های خاصی برخوردار است که شاید با اتخاذ یک استراتژی مناسب بتوان روزنه هایی از امید را پیش روی نیروهای تحول خواه و اصلاح طلب گشود”.
زیدآبادی افزود: “در انتخابات آتی اگر بخواهیم به توفیقی دست پیدا کنیم بایستی با طرح مسائل اساسی و نیازهای جدی مردم در عرصه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی وارد این عرصه شویم”.
دبیرکل سازمان دانش آموختگان ایران ادامه داد: “تحلیل ما این است که بدون نقد دوره هشت ساله اصلاحات ورود مجدد به قدرت حاصل چندانی درپی ندارد و هر حرکت سیاسی نیروهای منتقد باید برمبنای شناخت و ارزیابی نقاط ضعف و فرصت سوزی هایی که در زمان حضور اصلاح طلبان در قدرت به وقوع پیوست، شکل گیرد”.
احمد زیدآبادی در این دیدار با اشاره به مباحث مطرح شده در نشست دو روزه سازمان دانش آموختگان ایران که هفته گذشته با حضور اعضای این سازمان برگزار شد، تصریح کرد: “به اعتقاد ما ورود به انتخابات ریاست جمهوری آتی بدون ایجاد یک جنبش اجتماعی بر مبنای مطالبات عینی و اساسی مردم موجب شکست شده و بر فضای یاس و سرخوردگی موجود در میان مردم می افزاید”.
در ادامه این دیدار سایر اعضای شورای مرکزی و کمیته سیاسی سازمان دانش آموختگان ایران نیز به تشریح دیدگاه های خود در مورد فضای سیاسی کشور پرداختند و ضمن طرح دغدغه های خود با عبدالله نوری، بی اعتمادی گسترده ی مردم نسبت به امور سیاسی را هشدار دهنده توصیف کردند و بخشی از آن را حاصل عملکرد نیروهای سیاسی اصلاح طلب دانستند.
اعضای سازمان دانش آموختگان ایران در این دیدار ابراز امیدواری کردند که با حضور فعالانه عبدالله نوری در عرصه های سیاسی، بتوان حساسیت مردم نسبت به لزوم تعیین سرنوشت سیاسی شان را به جامعه بازگرداند.