پس از انتشار مجلات و روزنامه های وابسته به سپاه پاسداران، تاسیس و حمایت از چند خبرگزاری خاص، طرح راه اندازی تلویزیون بسیج و پیشنهاد ورود به عرصه سینما از سوی فرماندهان ارشد سپاه پاسداران، محمدرضا نقدی طی اظهاراتی از تشکیل شاخه هایی از بسیج برای “مقابله با تهاجم تبلیغاتی دشمنان” خبر داد.
فرمانده بسیج طی اظهاراتی در همین باره اعلام کرد: “با هدف مقابله با تهاجم تبلیغاتی دشمنان، بسیج رسانهای تشکیل می شود. تشکیل بسیج رسانهای از مطالبات خبرنگاران، مدیران مسوول، سردبیران و دست اندرکاران رسانههای کشور است که بزودی تحقق مییابد.”
محمدرضا نقدی افزود که “با انجام ویراستاری نهایی، پیش نویس اساسنامه در مجمع، تشکیل بسیج رسانه طی ۱۰ روز آینده اعلام عمومی میشود.”
این اظهارات درحالی است که پیش از این خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران در ۲۸ اردیبهشت ماه با اعلام خبر نشست برخی از مدیران رسانه ای با فرمانده بسیج از ایجاد چنین شاخه ای در سازمان بسیج خبرداده بود.
فارس در این باره نوشته بود: “جلسه هیات موسس سازمان بسیج رسانه به ریاست سردار محمدرضا نقدی رییس سازمان بسیج مستضعفین و با حضور مرتضی نبوی مدیر مسئول روزنامه رسالت، سید نظام الدین موسوی مدیرمسئول روزنامه جوان، حمیدرضا مقدمفر مدیر عامل خبرگزاری فارس، صوفی معاون صدای سازمان صدا و سیما، فرجی مدیر شبکه یک سیما، رجبی مدیر شبکه جام جم، جعفری مشاور رئیس سازمان صدا و سیما و مسئول بسیج صدا و سیما و حجتالاسلام صباغ معاون روابط عمومی و تبلیغات سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد.”
براساس گزارش مشروح این جلسه که در وبسایت بسیج نیز انتشار یافت مقرر شده بود تا پس از تشکیل بسیج رسانه “پایگاههای بسیج رسانهها که هم اکنون زیر مجموعه سازمان بسیج ادارات هستند، به سازمان بسیج رسانه منتقل شده و پایگاههای مذکور بعد از این زیر نظر سازمان بسیج رسانه فعالیت کنند.”
اعلام تشکیل شاخه “بسیج رسانه” تحت عنوان “مقابله برای تهاجم تبلیغاتی دشمنان” در شرایطی از سوی فرمانده بسیج مطرح می شود که طی سال های اخیر بسیاری از مطبوعات و رسانه های نوشتاری منتقد دولت از سوی قوه قضاییه و دولت توقیف و مسدود شده اند. همچنین نهادهای امنیتی بسیاری از روزنامه نگاران و اصحاب رسانه را با اتهاماتی نظیر” همکاری با بیگانگان”، “اخلال در نظم عمومی”، “اقدام علیه امنیت ملی”، “توهین به مقامات کشور” بازداشت و زندانی کرده اند.
این روند طی دو سال اخیر نیز به اوج خود رسیده و در جریان اعتراضات مردمی به نتیجه دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از 22 خرداد 88 تا کنون ده ها روزنامه نگار با چنین اتهاماتی بازداشت و رسانه های منتقد دولت نیز توقیف و مسدود شده اند.
کسانی که به عنوان اعضای هیات موسس “بسیج رسانه” از آنها نام برده شده است طی چند سال اخیر اتهامات فراوانی را متوجه روزنامه نگاران مستقل کرده و ضمن حمایت همه جانبه از حکومت مستقر و حمله به همه منتقدان در جریان دادگاه های فعالان صنفی، مدنی و سیاسی پس از انتخابات88 نیز مقالات و اخبار فراوانی علیه آنها و رسانه های مستقل و یا منتقد دولت منتشر کرده اند.
بسیج فن آوری اطلاعات
محمدرضا نقدی در اظهارات روز گذشته خود همچنین به تشکیل شاخه “بسیج مهندسین فن آوری اطلاعات اشاره کرد و گفت:” بسیج مهندسین فناوری اطلاعات هم از دیگر برنامههای بسیج کشور است، محور پیشرفتهای اخیر در جهان، فنآوریهای نوین است و از اینرو لازم است گامهای محکمتری در این عرصه در ایران برداشته شود.”
پیش از محمدرضا نقدی سرتیپ پاسدار سعید فرجیان زاده، فرمانده سابق سپاه همدان و جانشین سابق فرمانده بسیج دانشجویی کشور مسئولیت تشکیل بسیج مهندسین فن آوری اطلاعات (فاوا) را برعهده گرفته بود.
سعید فرجیان زاده در این باره هفته گذشته در این باره به خبرگزاری مهر وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی گفته بود: “از جمله اهداف سازمان بسیح مهندسین فاوا، توسعه «اینترنت پاک» در کشور است که دراین راستا 8 هزار بسیجی متخصص در این حوزه، آمادگی خود را برای همکاری با این ارگان اعلام کرده اند.”
این فرمانده ارشد سپاه پاسداران همچنین در توضیحات خود درباره تشکیل و آغاز به کار این شاخه از بسیج افزوده بود: “بسیج در عرصهای ورود میکند که احساس خلاء کرده باشد، در فضای سایبری نیاز به حرکت بسیجی احساس میشود چرا که در عرصه اینترنت ما خلاء احساس کرده و برای توسعه اینترنت پاک ابراز آمادگی کردهایم و حرکت ما این خلاء را پر خواهد کرد.”
او همچنین تاکید کرده بود که “سازمان بسیج مهندسی فاوا با هدف توسعه اندیشههای اسلامی در فضای مجازی و همچنین برای مقابله با تهدیدات در حوزه سایبری ایجاد شده است و اولین اقدام این سازمان پاکسازی فضای اینترنت خواهد بود. سازمان بسیج مهندسین فاوا برای مقابله با جنگ نرم و تهدیدات سایبری نیز برنامههایی در دست انجام دارد.”
هرچند طی سالهای اخیر همواره برخورد با فعالان رسانه ای و اینترنتی مستقل و منتقد حکومت در دستور کار دستگاه های قضایی، نظامی و امنیتی بوده است اما به نظر می رسد منظور این سردار ارشد سپاه پاسداران از مقابله با جنگ نرم و تهدیدات سایبری اشاره به فعالیت اینترنتی گسترده حامیان و نزدیکان دولت محمود احمدی نژاد باشد. چنانچه در ماه گذشته نیز در جریان علنی شدن اختلافات رییس دولت با رهبری بر سر عزل و ابقای وزیر اطلاعات بسیاری از سایت های اینترنتی نزدیک به دولت مسدود و از دسترس خارج شده و مسئولان آن بازداشت و یا تحت تعقیب قرار گرفته اند.
سرتیپ پاسدار حسین همدانی، فرمانده کنونی سپاه محمدرسول الله تهران و جانشین سابق فرمانده کل بسیج چند روز پیش از اعلام خبر تشکیل بسیج مهندسین فن آوری اطلاعات در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس در همین باره گفته بود: “برای مقابله با هر تهدیدی متناسب با آن باید آمادگی داشت. تهدید دو مرحله دارد یک مرحله بخش نرمافزاری که بسیجیان باید با فعالیت در این عرصه، مؤسسات فرهنگی، وبلاگ نویسی، سایتها و جنگ سایبری آن را خنثی کنند و بخش دیگر تهدید سخت است که آن موقع واحدهای عملیاتی بسیج وارد عمل میشوند.”
حسین همدانی با بیان اینکه گروه انحرافی در حال عبور از مرحله نرم است، تصریح کرده بود که”ما هنوز در این خصوص به مرحله سخت نرسیدهایم و همه تلاش ما این است که با رهبری مقام معظم رهبری به آن مرحله نرسیم. البته تجربه فتنه 88 بسیجیان را آماده کرده تا اقدامات پیشگیرانه خوبی را در خصوص مقابله با گروه انحرافی داشته باشند تا وارد مرحله سخت نشوند.”
نهاد نظامی “بسیج” با آغاز جنگ ایران و عراق و با تصویب مجلس در دی ماه ۱۳۵۹ تشکیل و به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اضافه شده و همواره تحت نظر سپاه پاسداران بوده است. در چند سال اخیر در پی تحولات ساختاری سپاه اما این نهاد نظامی که پیش از این با عنوان “نیروی مقاومت بسیج” یاد می شد به “سازمان بسیج مستضعفین” تغییر نام پیدا کرده و از فرمانده آن نیز به عنوان “ریاست سازمان” یاد می شود. هم اکنون نیز فرمانده بسیج (ریاست سازمان) به پیشنهاد فرمانده کل سپاه پاسداران و با تایید و دستور سیدعلی خامنه ای رهبر حکومت جمهوری اسلامی منصوب می شود.
بسیج در سالهای پس از جنگ فعالیت های خود را گسترش داده و همچون سپاه در بسیاری از عرصه های غیر نظامی نیز ورود کرده است. ازجمله این سازمان با تشکیل شاخه های مختلف مانند؛ بسیج دانشجویی، بسیج کارگری، بسیج ادارات، بسیج دانش آموزی، بسیج فرهنگیان(معلمان)، بسیج اصناف، بسیج هنرمندان، بسیج زنان، بسیج طلاب و… جهت کنترل و مقابله با فعالان صنفی و مدنی مستقل در این عرصه ها فعالیت می کند.