اسماعیل صادقی
در پی تجمع اعتراضی دیروز معلمان در مقابل مجلس، نیروهای امنیتی صدها معلم را دستگیر کردند که ده ها نفر از آنان – از جمله سران تشکل های صنفی فرهنگیان – زندانی شده اند.
این برخورد در شرایطی صورت گرفت که به گفته ناظران، از همان جلسه بی نتیجه روز سه شنبه معلمان با مسوولان در مجلس برای حل مشکلات معیشتی فرهنگیان، معلوم بود که دولت و مجلس خط برخورد با فرهنگیان را انتخاب کرده اند. حضور سرداران سپاه و مقامات امنیتی موید این گرایش جدید دولت ومجلس بود .
در پی اعلام تجمع مجدد معلمان، از سپیده دم روز چهارشنبه نیروهای ضد شورش با تجهیزات کامل همراه با انبوه نیروهای انتظامی در میدان بهارستان وخیابان های اطراف مستقر شده بودند. حضور آنها در ضلع شمالی مجلس چشمگیر بود.
این در حالی بود که معلمان بی خبر از این تدارک عظیم برای برگزاری تجمع اعتراضی راهی بهارستان شده بودند . اما به آنها اجازه حضور در مقابل مجلس داده نشد وحتی حضور انها در پیاده روها هم تحمل نشد. در چنین شرایطی بود که وقتی که معلمان دسته دسته وارد پیاده روهای شمال میدان می شدند، یورش نیروهای امنیتی و انتظامی آغاز شد.
به گزارش خبرنگار روز، باهر یورش تعدادی از معلمان دستگیر شده وبه خودروهای ون پلیس منتقل می گردیدند. وقتی خودروها پر شدند، معلمان را در محوطه مدرسه مخروبه ای در ضلع شمالی خیابان مجاهدین زندانی کردند . هرکس در پیاده رو لحظه ای می ایستاد نیز دستگیر می شد. معلمان دربرابر بیمارستان طرفه تجمع کردند و دقایقی بعد نیروی ویژه با باتوم به انها حمله کردند. دستگیر شدگان به زیر زمین سازمان تبلیغات اسلامی منتقل شدند . به دلیل کمبود جا، اتوبوس های شرکت واحد به خدمت گرفته شدند . تعدادی از معلمان که به دستگیری خود اعتراض می کردند از سوی نیرو های ورزیده وباتوم به دست به شدت مضروب شدند و لباسهای آنها پاره شد و سپس، کشان کشان به داخل خودرو ها برده شدند.
نیروهای انتظامی منطقه وسیعی از مرکز تهران را تحت کنترل شدید گرفته بودند؛ از شرق تا میدان شهدا، از غرب تا چهار راه استانبول، از شمال تا پل چوبی و از جنوب تا چهار راه سرچشمه. ماموران به هر کس که ظاهری شبیه به معلمان داشت به چشم مظنون نگاه می کردند ودر صورت توقف یا گفتگو او را دستگیر می کردند.
حضور نیروهای ویژه در مقابل وزارت آموزش وپرورش در خیابان قرنی چشمگیر بود. تعدادی از معلمان که برای اعتراض در ساعت 13 مقابل وزارت اجتماع کردند به شدت مضروب ودر هتل مرمر مقابل وزارت زندانی شدند.
هنگامی که خبر نگاران در ساعت 14 برای مصاحبه با فرشیدی وزیر آموزش و پرورش وارد ساختمان وزارتخانه شدند، از حضور پرتعداد نیروهای گارد ویژه در طبقه همکف ساختمان وجلو وزارتخانه متعجب شدند . اما فرشیدی هرگونه تجمع معلمان و نیز دستگیری آنها را تکذیب کرد و در مقابل سئوال های مکرر خبرنگاران گفت: اگر از دستگیری معلمان خبر داشتم این شهامت را داشتم که مطرح کنم.
در جریان سرکوب دیروز، علی اکبر باغانی (دبیرکل کانون صنفی معلمان)، محمود بهشتی لنگرودی (سخنگوی کانون صنفی) و علیرضا هاشمی (دبیرکل سازمان معلمان) دستگیر شدند.
اسامی تعدادی دیگر از دستگیر شدگان به شرح زیر است: محمد داوری – علی پور سلیمان- قشقاوی – بداغی – نورالله اکبری – اکبر پروشی – محمدرضاخاکبازان - محمود باقری - احمد براتی – اکرم حسنی – زهرا شاد – فرشته صباغی – نرگس پیله فروش – محمد بیگی – وچهار تن از دبیران مدرسه نوجوانان انقلاب به نامهای: نوروز – طاهری – قجاوند - محمدبیگی.
در میان دستگیرشدگان، نام سجاد خاکساری خبرنگار هفته نامه قلم معلم نیز – که برای انجام وظیفه خبرنگاری در محل حضور داشت - به چشم می خورد.
به گزارش خبرنگار روز، خانم معلم های باز داشت شده در آخرین ساعات روز چهار شنبه با ضمانت همسرانشان آزاد شده اند و روز دوشنیه باید به دادگاه انقلاب مراجعه کنند. گفته می شود هفت تن از سران تشکلها به زندان اوین منتقل وبقیه در مکان های مختلف از جمله پایگاه میدان ارک واداره اگاهی تهران در خیابان وحدت اسلامی نگهداری می شوند. تعداد معلمان دستگیر شده را چند صد نفر تخمین می زنند. به گفته یک فعال صنفی بیش از صد تن از آنها در بازداشت مانده و روز دوشنبه در دادگاه انقلاب حاضر می شوند .
ساعت 1 بامداد تعداد 50 نفر از معلمان دستگیر شده در روز چهارشنبه 23 اسفند با یک دستگاه اتوبوس از اداره کل آگاهی واقع در خیابان وحدت اسلامی به زندان اوین منتقل شدند