پشت ویترین/ آثار چاپی - نسرین تبریزی: صفحه “پشت ویترین” به معرفی کتاب های تازه انتشار چاپی در داخل و خارج از ایران اختصاص دارد. ناشران یا پدید اورندگانی که علاقمند به معرفی کتاب خود در این صفحه هستند، می توانند از هرکتاب، دو نسخه به نشانی زیر بفرستند:
Rooz - PB ۱۱۴ - Creteil ۹۴۰۰۰ – France
بگو - بخند با حافظ
نویسنده: دکتر مجید بهرهور
ناشر: قطره
تعداد صفحات: ۳۳۴ صفحه
قیمت: ۱۷۰۰۰ تومان
غلبهی هنر و اندیشهی حافظ بر کسی پوشیده نیست و در سرتاسر روزگارانی گسترده است که پس از او و در سایهی سخنش، بر شعر و شعور ما گذشت. “بگو بخند با حافظ” برخوردی است از نزدیک با پدیدهی فراتاریخی حافظ و تلاشی است برای بازیابی بخشی از میراث او در سنت نقیضهگویی فارسی. به نظر میرسد که “ماجرای پایانناپذیر حافظ” صرفا نه در شناخت ما از مولف، یا رسیدن به نسخهای نهایی از دیوان و یا حتی کاویدن محتوای اشعارش، بلکه بیشتر در آنچه میتوان میراث پس از حافظ نامید، جریان داشته باشد. از این زاویه نیز میتوان به آسیبشناسی رویکردهای غالب در حافظ پژوهی امروز پرداخت و نوید گام دیگری داد که به تاریخ هرمنوتیکی شعر حافظ نظر داشته باشد.
بگو بخند با حافظ گامی به سوی تدوین تاریخ ادبی خوانندگانی است که خواستها و خوانشهای مردمی ادوار مختلف را از شعر حافظ بازتاب میدهند. نقیضهگویان، شعر حافظ را با زبان شوخی و خنده در آمیختهاند و در حقیقت، چهرهی غیر رسمی حافظ را در طول تاریخ شکل دادهاند.
آنچه مردها میخواهند
(راهنماییهای سه مرد تحصیلکرده برای آشنایی زنان با مرد دلخواه)
نویسندگان: برادلی گرستمن، کریستوفر پیزو، ریچ سلدس
مترجم: ندا شادنظر
ناشر: قطره
تعداد صفحات: ۱۷۴
قیمت: ۹۰۰۰ تومان
وقتی زبان مردها را میآموزید، به راحتی میتوانید درکشان کنید. با راهنماییهای ساده و کاربردی این سه مرد تحصیلکرده و شاغل به شما میآموزند که مردها در مورد زنان، روابطشان با آنان و ازدواج چه نظری دارند، دیگر سوالات بالا را از خود نخواهید پرسید. این سه مرد واجد شرایط و باتجربه مهر سکوت را میشکنند و به شما میگویند که چگونه مرد زندگیتان را مجذوب خود کنید، او را نرنجانید و چگونه بفهمید که واقعا دوستتان دارد… یا فقط شما را برای وقتگذرانی میخواهد. راز سر به مهری که در این کتاب از آن پرده برداشته میشود، بسیار ساده است: ارتباط خود را با مرد فریبکار و خیانتکار قطع و با مرد درستکار و صادق بارور کنید.
ریحانه دختر نرگس
نویسنده: جواد ماهزاده
ناشر: کتاب پارسه
تعداد صفحات: ۴۰۸ صفحه
قیمت: ۱۶۵۰۰ تومان
در این رمان با شخصیت نوجوانی به ریحانه روبرو هستیم که وقایع پیرامونش را در یادداشتهایی خطاب به پدرش بازگو میکند. او در سفری ناخواسته همراه با پدر و مادرش به یک روستای مرزی میرسد. گذشتهی پرتلاطم و ماجراهایی که بزرگترها به وجود آوردهاند، زندگی او را تحتالشعاع قرار داده و او ناگهان خودش را در روستا تنها میبیند.
ریحانه برای خلاصی از تنهایی و ترس، شروع به نوشتن میکند و هرچه را بر او میگذرد در نامههایی خطاب به پدرش مینویسد. شبها در نوشتههایش رد اتفاقها را دنبال میکند و روزها جستجوی پدر را از سر میگیرد.
این سومین رمان جواد ماه زاده، نویسنده و روزنامهنگار است. پیش از این رمان “خنده را از من بگیر” در سال ۱۳۸۷ از او منتشر شد که شکلگیری یک موقعیت عاطفی را در زندگی جنگ زدهها طی سالهای پایانی جنگ تحمیلی روایت میکرد. رمان “لالمونی” که سال ۱۳۹۱ از سوی انتشارات تاک در افغانستان منتشر شد نیز راوی نوجوانی داشت که در گیر و دار مشکلات ناشی از فقر و بیماری سر به عصیان میگذارد و بحرانهایی برای خود و اطرافیانش رقم میزند.
آخرش میآن سراغم
نویسنده: سیامک گلشیری
ناشر: زاوش
تعداد صفحات: ۱۵۵ صفحه
قیمت: ۷۸۰۰ تومان
رمان “آخرش میآن سراغم” به نوعی در ژانر وحشت نوشته شده و از زبان راوی است که داستان را برای دوستش تعریف میکند. داستان از آنجا شروع میشود که راوی بعد از اینکه آخرین امتحانش را میدهد و از پلههای مدرسه پایین میآید… راوی “اسمال تپه” را میبیند که سوار بر موتور گندهاش وسط کوچه مدرسه ایستاده و در همان وقت “نادر” نیز جلوی او سبز میشود.
در بخشی از رمان میخوانیم: “نادر رفت، دوباره برگشتم و تو کوچه رو نگاه کردم. تا حالا تو عمرم اونجا رو به اون خلوتی ندیده بودم. همهش فکر میکردم الان یکی وایساده پشت یکی از اون درختهای کوفتی و داره منو سُک میزنه. یکی از اون چاقوهای دندونهدار هم دستشه”
گلشیری متولد مردادماه ۱۳۴۷ است، اولین داستانهای کوتاه این نویسنده در مجلههای مطرح ادبی به چاپ رسید تا اینکه در سال ۱۳۷۷ نخستین کتاب او با عنوان “از عشق و مرگ” منتشر شد. وی همزمان با نویسندگی به ترجمه هم روی آورد. با اینکه بیشتر آثار این نویسنده برای بزرگسالان است داستانهایی هم دارد که مخاطب آنها نوجوانان هستند.
قصههای کولیما
نویسنده: وارلام شالاموف
مترجم:نازلی اصغرزاده
ناشر: ثالث
تعداد صفحات: ۴۰۰ صفحه
قیمت: ۱۴۰۰۰ تومان
وارلام شالاموف نویسندهی کتاب در سال ۱۹۳۷ توسط حکومت شوروی دستگیر و به منطقهی کولیما در شمال شرقی سیبری فرستاده شد. او نزدیک به دو دهه از زندگیاش را در این منطقه سپری کرد و پس از آن حدود دوازده سال از زندگیاش را صرف نگارش قصههای کولیما کرد. قصههای کولیما اثر ادبی شگفت و بینظیر قرن بیستم است. این کتاب مجموعهای است از تجارب مخوف و باورنکردنی زندگی در اردوگاههای کار اجباری شوروی که توسط نگاه تیزبین یکی از محکومان نقل میشود و به صورت داستانهایی پراکنده تمامی زیروبمهای دردها و امیدهای این زندگی را بیان میکند.
از دو که حرف میزنم، از چه حرف میزنم؟
نویسنده: هاروکی موراکامی
مترجم: مجتبی ویسی
ناشر: چشمه
تعداد صفحات: ۱۷۹ صفحه
قیمت: ۹۰۰۰ تومان
این رمانواره در حقیقت نوشتاری خاطرهمانند است که هاروکی موراکامی از زندگی خود ارائه میدهد. نویسندهای که روزی هشت کیلومتر میدود و حتی در مسابقات دوی ماراتن هم شرکت میکند و معتقد است میان دویدن و نویسندگی شباهتهایی هست. استقامت و تداوم راز نهفته در هر دو است. استعداد مهم است اما مهمتر پشتکار و تمرین است و تلاش برای یافتن چشمه خلاقیت و توانایی و عاملی که به اکثر دوندگان انگیزه میدهد، هدف شخصی است.
جایی به نام تاماساکو
نویسنده: فلامک جنیدی
ناشر: چشمه
تعداد صفحات: ۸۵ صفحه
قیمت: ۴۴۰۰ تومان
داستان “جایی به نام تاماساکو” از درگیریهای ذهنی و خرافی زنی کارمند به نام بیتا در دفتر ادارهاش شروع میشود. گلدانی از اتاق آنها سر درآورده است که کسی علت آن را نمیداند و در روزی که او و همکارش تصمیم میگیرند این گلدان بینام و نشان و بدترکیب را با همکاری آقا شیر مستخدم به راهرو منتقل کنند؛ خبر میرسد که دختر آقا شیر به علت مرموزی مرده است و آقاشیر آن روز در اداره نیست. خانم ایزدی مسئول کتابخانهی دانشگاهی که دختر آقا شیر در آنجا درس میخواند، دختر را دیده است که به جای رفتن به سرکلاس بر روی کتابی در مورد شرق دور مطالعه میکرده و در جستجوی مکانی به نام تاماساکو در آن کتاب بوده است. دختر پس از تحویل کتاب، خودش را از طبقه چهارم ساختمان دانشگاه به پائین پرتاب میکند و میمیرد. راوی بعدی پلیس پرونده است که همان شب قضیه را در حین صرف شام برای همسرش فهیمه بازگویی میکند و فهیمه با شنیدن نام تاماساکو در بهتی غریب فرو میرود. او به یاد دوست پسر سابقاش فرید میافتد که یک روز قبل از اینکه ترکش کند به او کارت پستالی میدهد با نقشی از فانوس دریایی که در زیر آن نام تاماساکو نوشته شده است. فرید گم و گور میشود و فهیمه دور از چشم شوهرش به کارت پستال خیره میشود و سیگار میکشد. در این داستان تاماساکو تبدیل به اسم رمزی میشود که تمام انسانهای خسته از دنیا به آنجا پناه میبرند و بعد از رفتن به سمت آن نیز دیگر زنده نیستند. تاماساکو شاید تکهای از حقیقت باشد، لامکانی که انسانهای سرگشته به آنجا پناه میآورند و در کنار آن فانوس دریایی پر نور آرام میگیرند. فهیمه هم دلش میخواهد که در چنین جایی باشد و خیال پردازی او در فضای مهگرفتهی نزدیک فانوس دریایی گواه این مسئله است.