مان هارون مونس گفته بود با سازمان اطلاعات امنیت استرالیا تماس مدام داشته و ادعا کرده اطلاعات محرمانهای درباره حملات تروریستی ایران که موجب کشته شدن ۱۳۰ نفر شده در اختیار داشته است.
فیرفاکس مدیا گفته است ده سال پیش از گروگانگیری ۱۶ ساعته اخیر، مکاتباتی با مونس، یا “آیتلله منطقی بروجردی”، که آن زمان خود را به این نام میخوانده، داشته است.
این مکاتبات شامل یک نامه به وکیل ایرانی پناهندگان در سیدنی به نام سیروس سارنگ است. مونس در آن نامه ادعا کرده، با وزیر اطلاعات و رئیس ستاد نیروهای مسلح ایران ارتباط داشته و از برنامه ایران برای حمله تروریستی در عربستان در سال ۱۹۹۶ که ۱۶ آمریکایی را به کشتن داد خبر داشته است.
آقای سارنگ میگوید، هرگز به مونس اعتماد نداشته و پرونده پناهندگی او را قبول نکرده است. اما او یک ادعای مونس را باور کرده و آن همکاری او با مهمترین افراد دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی ایران است.
دیگران به گفتههای مونس شک داشتند یا حرفهای او را باور نمیکردند و حدس میزدند اینها را برای دریافت پناهندگی میگوید.
مونس در حالیکه در مقابل مجلس استرالیا اعتراض کرده و خود را به نردههای آن زنجیر کرده بود ادعا کرد، ایران همسر و دو فرزند او را به گروگان گرفته و تهدید کرد که در دادگاه، اطلاعات مربوط به دست داشتن ایران در بمبگذاری آرژانتین در سال ۱۹۹۲ و ۱۹۹۴ را که موجب کشته شدن بیش از ۱۱۰ نفر شد ارائه خواهد داد.
بروجردی ادعا کرده، دایی مژگان شاهحسینی، همسر کنسول ایران در آرژانتین، عبدالرحیم ساداتیفر است و با او در تماس بوده است. به همین خاطر “رژیم نگرانی زیادی داشته”. او در نامه سال ۲۰۰۲ خود به آقای سارنگ ادعا میکند، در زمان ملاقات یکی دیگر از خویشاوندش، سرلشکر حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح و احمد وحیدی وزیر سابق دفاع و فرمانده سپاه حاضر بوده است.
مونس در آن نامه مینویسد: “وحیدی گفت: ما یک عملیات برون مرزی داریم. آقا برای موفقیتش دعا میکند. فیروزآبادی جواب میدهد: خواب دیدم از آسمان عربستان آتش میبارد… این اولین بار بود که از عملیات تروریستی باخبر شدم.”
زمانی که انفجار برجها در عربستان، که آمریکا ایران و حزبالله را مسئول آن میداند، روی داد، مونس از فیروزآبادی میپرسد: این انفجار همان است که قبلا حرفش را میزدید؟ او ادعا میکند که فیروزآبادی تایید کرد و گفت: “دیدی آخرسر خوابم تعبیر شد.”
مونس ادعا میکند: “در مدت رابطه خویشاوندی با فیروزآبادی اطلاعات نظامی محرمانهای از طریق او بدست آوردم که انشاالله در آینده یکی یکی به آنها میرسم.”
با این وجود مونس مینویسد زمان ملاقات فیروزآبادی و وحیدی سال ۱۳۷۵ خورشیدی بوده که معادل با ۱۹۹۷ است که یکسال از حمله عربستان گذشته بود. این یا یک غلط املایی است یا اینکه نقطه مبهمی در این داستان است.
مونس در سال ۱۹۹۶ با ویزای سه ماهه تجاری وارد استرالیا میشود و آقای سارنگ میگوید، او ادعا کرده بود اطلاعات محرمانه رژیم را دانلود کرده است. سفارت ایران همکاری مونس با وزارت اطلاعات این کشور را تکذیب کرده و در عوض گفته، او به خاطر اختلاس ۲۰۰ هزار دلاری از مشتریانش از ایران فرار کرده بود.
آقای سارنگ میگوید، یک افسر پلیس فدرال استرالیا در دیداری در کافهای در سیدنی به او گفته بود که مونس آدم خطرناکی است.
سارنگ میگوید، مونس به او گفته بود، ماهها هفتهای دو یا سه بار با سازمان اطلاعات استرالیا دیدار داشته. آقای سارنگ میگوید، با اینکه مدرک محکمی ندارد اما فکر میکند مونس به عنوان یک مامور دوجانبه عمل میکرده و هم به مقامات اطلاعاتی استرالیا و هم به ایران اطلاعات میداده است، چون در زمان ترک کشور همسر و دو فرزندش در اختیار رژیم ایران بوده است.
او میگوید، کسی به حرف من گوش نداد و متاسف است که مونس باعث شرمساری مهاجران ایرانی شده است.
منبع: سیدنی هرالد - 6 ژانویه ۲۰۱۵