همزمان با بالا گرفتن موج گسترده انتقادات رسانه های راست به سخنرانی یک ماه پیش هاشم آغاجری، این عضو ارشد سازمان مجاهدین از “جعل” سخنان خود توسط رسانه های دست راستی، بخصوص خبرگزاری فارس خبر داد. نکته قابل توجه اینکه در حمله به آغاجری، اعضای حزب “اعتماد ملی” نیز رسانه های جناح راست را همراهی کرده اند.
در ادامه حملات چهره ها و رسانه های محافظه کار علیه هاشم آغاجری و جناح اصلاح طلب، محمدعلی رامین با اشاره به سخنان آغاجری از “تقسیم کار درجریان مدعی اصلاحطلبی” در آستانه انتخابات ریاست جمهوری خبر داد و هدف اصلاح طلبان را زیر پوشش قرار دادن “ گروههای بیهویت و ضد انقلاب” و نیز واداشتن “دشمنان جهانی نظام اسلامی” به حمایت جدی از آنها دانست.
احمدی در گفتگو با خبرگزاری فارس همچنین با اشاره با “تلاش زیرکانه” خاتمی برای سوق دادن حامیان خود به ”ساختارشکنی”، انگیزه وی را “مظلوم نمایی” و “ایجاد فضای ضد روحانیت و ضد ولایت” برای معرفی خویش در جایگاه “روحانی معتدل، منجی روحانیت، نظام” و در عین حال “مطلوب و مقبول غرب” قلمداد کرد.
او همچنین با اشاره به خواسته آیت الله خامنه ای مبنی بر “روشن سازی مرزهای خود با دشمنان اسلام، انقلاب و امام خمینی” خطاب به خاتمی، کروبی و میرحسین موسوی این سوال را مطرح کرد که: “آیا اینگونه توهینها و ساختار شکنیها از سوی آغاجری بدون هماهنگی با سران جبهه اصلاحات انجام میگیرد؟”
همزمان سایت رجا نیوز نیز از قول این استاد دانشگاه نوشت: “مشهور است که بنیانگذار انقلاب گفته ما مامور به انجام وظیفه هستیم نه نتیجه که این یعنی ما به نتیجه کاری نداریم و فقط وظیفه خود را انجام میدهیم. خواه این وظیفه درست و خواه نادرست باشد.“
این پایگاه اطلاع رسانی حامی محمود احمدی نژاد در عین حال از “ تبلیغات گسترده صلاح طلبان” در مورد “نزدیکی جریان(اصلاح طلبان) با اندیشه های امام” خبر داد و افزود: “اعضای ارشد سازمان مجاهدین مانند بهزاد نبوی نیز در سخنرانی های اخیر خود از اندیشه های امام(ره) سخن گفتند.“
در همین حال سایت برنا نیز با درج مطلبی با عنوان “گاف سیاسی یا بهانه مظلومنمایی؟” ضمن متهم کردن آغاجری به ”کجفهمی از معنای مطلقه” بخش های انتخاب شده ای از سخنرانی دو ساعته این مدرس دانشگاه در منزل عبدالله نوری را پوشش داد: “لفظ مطلق فقط و فقط برای خدا صدق میکند و هر کس برای خود مطلقیت قایل شود، خود را شریک خدا دانسته و این شرک آشکار است. به جز خدا همه چیز نسبی است و مطلقیت از رذایل بوده و رذیلهای اخلاقی است”.
برنانیوز با اشاره به تلاش جناح سنتی جریان دوم خرداد برای “نمایش پیوندهای دینی”، جناح دیگر این گروه را “تندرو” خواند و ادعا کرد که این جناح “عامل اصلی در متقاعد ساختن خاتمی برای کاندیداتوری بوده” است. این سایت نزدیک به دولت همچنین آنان را به تلاش برای “ تهییج آراء خاموش” از طریق بیان کردن “دیدگاههای ساختارشکنانه” متهم کرد.
فارس دروغ پراکن است
این در حالی است که هاشم آغاجری دیروز درمصاحبه با پایگاه اطلاع رسانی سازمان مجاهدین، رسانه های جناح راست را به “توپخانه جعل و کارخانه دروغ سازی” تشبیه کرد و با اشاره به “مشکوک و جهت دار” بودن اقدام خبرگزاری فارس در انعکاس ناقص سخنرانی خود پرسید: “چرا این خبرگزاری پس از یک ماه که از آن سخنرانی گذشته تازه به یاد آن افتاده است؟”
آغاجری همچنین با زیر سوال بردن “صداقت و امانتداری حرفه ای” و اشاره به “ادبیات تحریک آمیز و آلوده به مقدمه” و ”شرح و تفسیرهای جعلی و غرض ورزانه” این خبرگزاری خاطرنشان کرد: “در این متن جعلی هرچه جستجو کردم نشانه ای از گزارش آن سخنرانی ندیدم بلکه چهار پنجم این متن، تکرار تهمت ها و جعلیاتی است که غائله آفرینان در سال 81 گفتند و پراکندند و دوباره در این گزارش تکرار شده است”.
این مدرس دانشگاه در گفتگو با امروز ضمن رد گزاره ای که از قول وی در رسانه های افراطیون راست در مورد آیت الله خمینی نوشته شده است تصریح کرد: “سخن اینجانب این بوده است که اسلام یک نظام فکری همه جانبه و منسجم است که جدا کردن بخش های مختلف آن از یکدیگر به آن آسیب می رساند.”
وی خاطرنشان کرد: “جالب این است که خبرگزاری دروغ پراکن فارس در همین گزارش می گوید من نظام اسلامی را متهم به استبداد کردم، بدون اینکه یک جمله از اینجانب نقل کند که نشان دهد آن جمله نظام اسلامی را متهم به استبداد میکند.“
وی همچنین با بیان اینکه “این قبیل رسانه ها نه مدافع علما هستند، نه کوچکترین اعتقادی به آنها دارند” در عین حال خاطرنشان کرد “امیدش” به “وجدان بیدار و علمای آگاه و راستین” و همچنین به “روشن بینی و وجدان بیدار مردم” است.
در همین ارتباط روز پنج شنبه روزنامه رسالت در سرمقاله خود ضمن “موهن” خواندن اظهارات آغاجری از مطرح شدن این سخنان در دوره ای خبر داد که در آن “گفتمان انقلاب و منطق امام خمینی(ره) احیا و بازسازی شده است”.
صالح اسکندری در مطلب خود ضمن آنکه از گروه های دوم خردادی خواست “تکلیف خود را با این دست موضع گیری ها مشخص کنند” به طور خاص تاکید کرد: “آقایان کروبی، خاتمی و موسوی در برابر افکار عمومی اجازه ندارند و نمی توانند از کنار سخنان اخیر آغاجری بی تفاوت عبور کنند.“
در همین راستا دیروز کیهان نیز که از آغاز گران این حمله سازمان یافته به آغاجری بوداز انتقادات مشاور رئیس جمهور و یک نماینده روحانی مجلس در واکنش به آنچه این روزنامه “هتاکی عضو سازمان مجاهدین” نامیده است خبرداد.
به گزارش کیهان ناصر سقای بی ریا، مشاوراحمدی نژاد در امور روحانیت از “عدم بازگشت” مردم به دوران اصلاحات پس از “تجربه سخت دوران هشت ساله اصلاحات”و همچنین مشاهده “رکود در حوزه مسائل دینی و اهداف عالی انقلاب» سخن گفته است.
کیهان همچنین با انعکاس اظهارات حمید رسایی نماینده راستگرای مجلس نوشت: “افرادی همچون آغاجری برآوردشان این است که در جامعه فرصت یافته اند و به نوعی می توانند ابراز نظر کنند.“
حزب کروبی علیه آغاجری
البته رسانه های راست در انتقاد از اغاجری تنها نبوده اند و اعضای حزب اعتماد ملی نیز آغاجری را مورد سرزنش های تند خود قرار داده اند. از جمله بدرالسادات میرموسوی، رئیس شاخه بانوان حزب اعتماد ملی از “عدم مسامحه” اعتماد ملی با “اینگونه افکار و جریانات” سخن گفت و تاکید کرد که “حزب اعتماد ملی بارها مواضع خود را در خصوص مقام ولایت، حضرت امام اعلام کرده است.”
از سوی دیگر یک عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با تاکید بر اینکه “متاسفانه صحبت های آغاجری مانند گذشته که بساط اصلاحات را بر باد داد، هم اکنون نیز اصلاح طلبان را نابود می کند” تصریح کرده است که: “اصلاح طلبان باید تکلیف خود را با این افراد روشن کنند.“
سابقه داستان
هاشم آغاجری پیش تر در سال 81 به خاطر سخنرانی اش در تالار معلم همدان که به مناسبت سالگرد دکتر شریعتی با عنوان “پروتستانیسم اسلامی” ایراد شد، با واکنش تند جریان محافظه کار مواجه و پس از بازداشت و محاکمه در رای اولیه دادگاه به اعدام محکوم شد؛ این حکم پس از اعتراض گسترده دانشجویان و نیروهای دموکراسی خواه و انتقاد شدید محمد خاتمی ریس جمهور وقت و به دستور آیت الله خامنه ای ملغی شد.در آن دوره نیز اتهام این استاد دانشگاه و جانباز جنگ، ”توهین به پیامبر اسلام” بود.
و آخر اینکه متن کامل سخنان آغاجری هنوز در جایی منتشر نشده است.