در حالی که بحثها پیرامون انتخاب رییس آینده مجلس خبرگان همچنان ادامه دارد و اعلام شده که محمدجواد ظریف و محمدعلی جعفری سخنرانان این اجلاس هستند، برادر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت که هاشمیرفسنجانی در مجلس خبرگان “به تکلیف” عمل میکند.
محمد هاشمی، برادر رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس دفتر وی، به ایسنا گفت که هاشمیرفسنجانی “نه اعلام کردهاند که در این انتخابات شرکت میکنند و نه گفتهاند که در این انتخابات شرکت نمیکنند”. به گفته وی هاشمیرفسنجانی در این انتخابات “در اظهاراتی که داشتهاند گفتهاند که به تکلیف عمل میکنند”.
او توضیح بیشتری در این زمینه نداد و تنها گفت که خود شخصا صحبتی با هاشمیرفسنجانی نداشته و “باید منتظر بمانیم و ببینیم که تکلیف ایشان در روز انتخابات ریاست مجلس خبرگان چیست”.
احمد خاتمی، عضو هیات رییسه مجلس خبرکان، روز گذشته گفته بود که انتخاب رییس این مجلس، نخستین دستور کار اعضا خواهد بود. به گفته خاتمی در اجلاس هفدهم خبرگان محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه، درباره “مسایل هستهای و منطقهای” و محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران درباره “مسایل داخلی” سخنرانی خواهند کرد. بعد از از سخنرانی این دو تن نیز “پنج نفر از اعضای خبرگان هرکدام به مدت ۱۰ دقیقه” سخنرانی میکنند.
محمدرضا مهدویکنی، مهرماه پیش درگذشت و با غیبت وی بحثهای مختلفی درباره رییس آینده این مجلس مطرح شده. در پنج ماهی که محمدرضا مهدویکنی، رییس مجلس خبرگان، در کما بود، انتخابات ریاست این مجلس برگزار نشد و هاشمیشاهرودی، نایبرییس اول، اداره جلسات را به عهده گرفت.
هاشمیرفسنجانی هفته گذشته در دیدار با دانشجویان و در پاسخ به سوال آنها درباره مجلس خبرگان گفته بود که “هرجا ضروری باشد حضور پیدا میکنم”. وبسایت رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در شرح این دیدار، نوشته بود: “حرف آخر هاشمی، پاسخ به درخواستهای مکرر دانشجویان است برای حضور پررنگ در انتخابات خبرگان. پاسخ بسیار صریح است و اطمینانبخش”.
پس از مرگ مهدویکنی اصولگرایان بارها نگرانی خود را از احتمال ریاست مجدد هاشمیرفسنجانی بر مجلس خبرگان ابراز کردهاند. چند ماه پیش وبسایت هاشمیرفسنجانی به نقل از یک “منبع آگاه” نوشت که هاشمیرفسنجانی گفته است “درصورتی که بعضی افراد که آنها را برای ریاست خبرگان صالح نمیدانم قصد کاندیدا شدن داشته باشند، آمادگی خود را برای کاندیداتوری ریاست این مجلس اعلام خواهم کرد”.
هاشمیرفسنجانی از کاندیداهای اصلی ریاست مجلس خبرگان است. بین سالهای ۸۶ تا ۹۱ رییس این مجلس بود و پس از حضور محمدرضا مهدویکنی در انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان و نامزدی اش برای ریاست این مجلس، از سمت خود کنارهگیری کرد. اصولگرایان آن زمان به دلیل موضعگیریهای هاشمیرفسنجانی درباره انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ و اعتراضهای پس از آن، حضور وی در سمت ریاست مجلس خبرگان را نامناسب توصیف میکردند.
همزمان وبسایت اعتدال - حامی دولت روحانی - در گزارشی با اشاره به کاندیداهای بالقوه ریاست مجلس خبرگان، از نزدیکی هاشمیشاهرودی با برخی اطرافیان احمدینژاد خبر داد و نوشت: “اردیبهشت ماه سال ۹۱ در حالی که هنوز یک سال از بازداشت پرسر و صدای محمد شریف ملکزاده، از نزدیکان محمود احمدینژاد و اسفندیار رحیممشایی نگذشته بود؛ خبر رسید ملکزاده از سوی آیتالله شاهرودی به عنوان مشاور اجرایی وی منصوب شده است… افزون بر این به دنبال درگذشت مادر محمود احمدینژاد؛ آیتالله شاهرودی جزء اولین شخصیتهایی بود که برای تسلیت به او در مجلس ترحیم حاضر شد. حالا حمایت برخی از چهرههای مخالف با آیتالله هاشمی از هاشمی شاهرودی برای ریاست خبرگان این شائبه را ایجاد کرده که این گروه قرار است او را به مهرهای مقابل آیتالله هاشمی تبدیل کنند”.
پیش از این برخی اصولگرایان - از جمله محمدعلی موحدی کرمانی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز - گفته بودند که هاشمی شاهرودی جدیترین گزینه برای ریاست مجلس خبرگان است.
بحثها پیرامون رییس آینده مجلس خبرگان در حالی ادامه دارد که هفته گذشته احمد علمالهدی، از اعضای این مجلس و امام جمعه مشهد پیرامون انتخاب رییس آینده مجلس خبرگان گفته بود: “مدیریت مجلس خبرگان مساله چندان مهمی نیست و وظایف رییس مجلس خبرگان محدود است… طبیعی است رییس مجلس خبرگان باید برترینهای ثبوتی و اثباتی نسبت به دیگر اعضای خبرگان برخوردار باشد و اعضا او را بپذیرند و با یک امتیاز خاص انتخاب کنند”.