فرشته پاک نظر
با وجود سخنان احمدینژاد مبنی بر کسب” رتبه اول” اقتصاد جهان توسط ایران به دنبال اجرای طرح تحول اقتصادی، چندین تن از چهره های سرشناس جناح اصولگرا به انتقاد از سیاست های اقتصادی دولت احمدینژاد پرداختند.
برخی ناظران رسانه أی معتقدند انتقادات اخیر اکبر هاشمی رفسنجانی از سیاست های اقتصادی دولت نهم و اعلام ”پایان مدارا” با ضعف های مدیریتی دولت محمود احمدی نژاد، به موج انتقادات محافظه کاران از دولت نهم دامن زده است.
احمدی نژاد فقط دونده خوبی است
روز گذشته علی عسگری ،عضو کمیسیون اصل 90 مجلس در گفتگو با سایت ” اصلاحات” ( (eslahaat.com اظهار داشت: “عملکرد دولت نهم به گونه ای است که علاوه بر اصلاح طلبان مورد انتقاد جدی اصول گرایان نیز قرار گرفته است. بنده به عنوان یک اصولگرای منتقد همانطور که تأکیدات و بیانات آقای هاشمی را از سر دلسوزی و مصلحت اندیشی برای کشور می دانم ، معتقدم عملکرد آقای احمدی نژاد در دوران ریاست جمهوری مورد انتقاد بوده و هست.“
عسگری همچنین به این سایت گفت: احمدی نژاد به عنوان فردی اجرایی دونده خوبی است اما تصمیم گیرنده خوبی نیست و این طور به نظر می رسد که ایشان شهرداری را با دولت اشتباه گرفته اند و با احساسی توأم با لجاجت به یک مدیریت انحصاری بسنده کرده اند. تا جایی که بسیاری از نزدیکانشان حتی اعضای کابینه ایشان را مورد لطف قرار داده اند و خواهان عدم تداوم مدیریت ایشان هستند از جمله افرادی مانند پور محمدی که وزیر کشور همین کابینه بودند .
عسگری تنگ تر شدن حلقه مدیریت در دولت نهم، عدم مشورت با دیگران، خصوصاً تجربه مندان و مصلحان مدیریتی، رد نظرات نخبگان اقتصادی و معضلات اقتصادی را از جمله دلایل ادعای خود مبنی بر عدم صلاحیت مدیریتی دولت نهم دانست و تاکید کرد: “اظهارات هاشمی بسیار روشن و واضح است و این سخنرانی در جمع دانشجویان از سر دلسوزی بوده. چرا که به طور کلی این گونه اداره کشور رضایت بخش نیست و با این رویه نمی توان الگوی جهانی ارائه داد. “نماینده مشهد و عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم ادامه داد: “هم اکنون در سال آخر ریاست جمهوری احمدی نژاد، عملکرد ایشان در حوزه اقتصاد و مدیریت با توجه به سند های چشم اندازی مانند چشم انداز 20 ساله و اصل 44 که با اقداماتی از جمله واگذاری سهام عدالت شروع شده نه با نظارت مجلس بوده و نه مجمع تشخیص مصلحت نظام و هر زمان که توصیه دلسوزانه از جانب این مجمع و یا اشخاص دلسوز مانند دکتر رضایی ابراز شده دولت بنا را بر نشنیدن و عمل نکردن قرار داده و سعی کرده این توجه ها و هم فکری ها را با ادبیات بسیار بد و توهین آمیزی در مطبوعات وابسته به دولت منعکس کند و راه هر گونه مدارا بسته شود و چیزی شبیه کودتا به راه افتد که به هیچ عنوان چنین رفتاری زیبنده یک دولت شایسته نبود. ”
پیستر، حسن سبحانی، اقتصاددان و نماینده سابق مجلس، از طرح موسوم به “تحول اقتصادی” دولت انتقاد کرده و گفته بود: “تفاوت بین «ارزان فروشی» و «پرداخت یارانه» به فراورده های نفتی در کشور ما در نظر بعضی از مسوولین مشخص نیست… در بودجه سال 87 به طور واقعی ما حتی یک ریال به عنوان یارانه انرژی نداریم.”
اگر وضع تغییر نکند احمدی نژاد رای نمی آورد
در همین زمینه همچنین سید رضا اکرمی نماینده تهران در مجلس هشتم و عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز تهران ضمن اشاره به ضعف مدیریتی دولت نهم در زمینه مسائل اقتصادی به سایت” اصلاحات “ گفت: “متاسفانه هر چه قدر جلوتر می رویم نه تنها شاهد بهبود وضعیت نیستیم، بلکه شاهد رکود در فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری ها هستیم.“
عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز تهران در ادامه ضمن اشاره به موارد مختلفی که در زندگی روزمره مردم تاثیر منفی می گذارد قطعی مستمر برق را مثال زد و تصریح کرد: “مثلاً همین خاموشی برق را در نظر بگیرید. بنا به اعلام رسمی بانک مرکزی در ظرف سه سال هیچ رشد تولید در زمینه برق نداشتیم و با وجود رشدطبیعی مصرف و عدم مدیریت دولت در این باره شاهد این خاموشی های برق هستیم. این خاموشی به تأسیسات و امکانات مردم ضربه می زند و برای آنان مشکلات مختلفی را درست می کنند و طبیعتا مردم نیز از این وضعیت گله مند هستند.
وی دلیل اصلی انتقادات اخیر هاشمی رفسنجانی از وضعیت اقتصادی ومدیریتی دولت نهم را همین گله مندی های مردم دانست و در این باره گفت: “جناب هاشمی رفسنجانی به عنوان یکی از ارکان نظام و فردی که هم رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند و هم این که خود 8 سال رئیس جمهور بوده اند نسبت به وضعیت کشور و نظام احساس نگرانی و دلسوزی دارند ، در نتیجه طبیعی است که از مسائل اقتصادی گله مند باشند. خصوصا آن که در مورد اهداف سند چشم انداز 20 ساله در این سه سال شاهد کمترین پیشرفتی نبوده ایم. ”
وی در ادامه این گفتگو در مورد میزان تاثیر وضعیت بد اقتصادی مردم در رای آنان در انتخابات آتی ریاست جمهوری تصریح کرد: “به طور قطع اولین گلایه مردم همین مسئله اقتصادی است و این موضوع یک امر عمومی است. دولت هم روزانه صدها نامه و گزارش در این زمینه دارد. در نتیجه اگر دولت به فکر یک گشایش جدی نباشد در انتخابات آتی ریاست جمهوری مردم تصمیم جدی برای تغییراین وضع خواهند گرفت.”
اکرمی در خصوص این که آیا با روی کار آمدن دوباره احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری آینده روند اقتصادی کشور رو به بهبود می رود یا نه اظهار داشت: “این موضوع بستگی به آن دارد که دولت نهم در اجرایی کردن طرح تحول اقتصادی موفق گردد و اندکی وضع اقتصادی مردم را بهبود بخشد . در غیر این صورت به نظر نمی رسد که مردم در انتخابات آتی بار دیگر به احمدی نژاد رای بدهند.“