تینوش نظمجو
اگر قرار بود در مقام تصمیمگیری برای یک نشریهی فرهنگی- هنری قرار بگیریم به موضوع تئاتر توجه بیشتری خواهم کرد چرا که اعتقاد دارم در میان نشریات فرهنگی و هنری توجه به هنر نمایش بیشتر مورد نیاز ماست. همچنین به نظر من “هنرروز” اگرچه در بخش کتاب خوب کار میکند، اما جای این دارد که رویدادهای حوزهی کتاب را بیشتر از پیش مورد توجه و دقت قرار دهد. همانند نوع نگاه ویژهای که در نشریات و سایتهای داخل کشور به موضوع کتاب وجود دارد، ما نیز باید اخبار و گزارشهای بیشتری را در این زمینه منتشر کنیم. گفتگو با نویسنده، ناشر، مخاطبان و کتابدوستان، پوشش رویدادهای حواشی حوزه کتاب چیزی است که نیازمند توجه بیشتر است.
مردم باید بیشتر با موضوع کتاب درگیر باشند. با توجه به این که کتابخوانی در کشور ما جایگاه کمی دارد، صحبت از کتاب به هر بهانه چیزی است که کمک میکند به گسترش فرهنگ مطالعه در میان مرد. مردم امروز دغدغه کتاب ندارد، این که کدام کتاب کی منتشر میشود، موضوع صحبت مردم ما نیست. نشریات و رادیو تلویزیونهای فارسی از کتاب صحبت نمیکنند. باید به هر بهانهای کتاب را وارد اخبار روز کرد؛ صحبت از کتاب شنیدن حرف مردم کتاب دوست و اهالی کتاب همه و همه میتواند زمینهای را فراهم کند که مردم با کتاب آشتی کنند و کتابخوانی یکی از بخشهای اصلی گذران وقت مردم در شبانه روز شود.
اگر مردم بیشتر کتاب بخوانند، بسیاری از آگاهیها را از طریق کتاب به دست میآورند. در این میان رسانه نقش مهمی برعهده دارد، در اختیار گذاشتن کتاب خوب و مناسب به مخاطب یکی از مهمترین این کارها است. به نظر من هنرروز باید شکل دیگری از پرداختن به موضوع کتاب را تعریف کند که بر اساس آن روشهای گذشته آسیب شناسی شوند و راههای جذاب دیگری برای بررسی و معرفی کتاب با توجه به شرایط روز و شبکههای اجتماعی تعریف شود.