پاکسازی استادان در سنندج

نویسنده

سامناک آقایی

پنج تن از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سنندج دیروز طی احکامی از ادامه فعالیت و تدریس در این دانشگاه منع شدند.

دکتر احمد قاضی زاده برجسته ترین چهره علمی این دانشگاه تنها 15 سال سابقه کار در این دانشگاه را دارد و چهار نفر دیگر نیز هیچ کدام سابقه کارشان به مرز بازنشستگی نرسیده است. ظرف کمتر از یک سال این دومین بار است که دانشگاه علوم پزشکی سنندج علاوه بر اعمال فشار بر دانشجویان خود، شاهد بازنشسته کردن اجباری اساتید و اخراج اعضای هیات علمی و کارمندان بخش های مختلف خود می باشد.

به گزارش سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان احمد قاضی زاده، پروین مناسکی، هوشنگ زندی، فراست اردلان و مظفر فیروزمنش پنج تن از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان هستند که اجبارا بازنشسته شده اند. دکتر احمد قاضی زاده دانشیار و متخصص این دانشگاه، 54 سال سن دارد و سابقه کار وی در این دانشگاه 15 سال بیشتر نیست. قاضی زاده علاوه بر فعالیت های خود در هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سنندج، مقالات متعددی در مجلات و منابع معتبرعلمی خارج از کشور به چاپ رسانده و بالاترین رتبه علمی دانشگاه مزکور را نیز دارد.


در مورد علت بازنشسته کردن دکتر قاضی زاده گفته می شود وی به دلیل مسائل عقیدتی و همچنین انتقاد از نحوه عملکرد ریاست دانشگاه با این حکم روبرو شده است. در مورد علت اخراج چهار نفر دیگر، که عضو هیات علمی بنیان گذار این دانشگاه هستند هنوز صحبتی به میان نیامده است.

ریاست این دانشگاه در مورد بازنشسته کردن اجباری دکتر قاضی زاده و چهارتن از اعضای هیات علمی این دانشگاه هیچ اظهار نظری نکرده است. گفتنی است مهرماه گذشته نیز 14 تن از کارمندان بخش های مختلف از جمله بخش هیات علمی این دانشگاه یکجا اخراج شدند و ریاست این دانشگاه و از نهادهای مربوطه در مورد دلایل اخراج این 14نفر توضیحی ندادند.

بازنشسته کردن اجباری اساتید دانشگاه علوم پزشکی سنندج در حالی اتفاق می افتد که هنوز بحث کنار گذاشتن دکتر حسین بشیریه، دکتر شاهنده، دکتر هادی ستمی و دکتر میرجلال الدین کزازی در محافل علمی و دانشگاهی در جریان است. طی روزهای اخیر گزارشاتی نیز مبنی بر بازگرداندن این اساتید برجسته به دانشگاه منتشر شد و چندتن از نمایندگان مجلس نیز در این مورد و ادامه روند اخراج و بازنشسته کردن اساتید دانشگاه ها به دولت تذکر دادند. اما هنوز هیچ نشانه ای از بازگرداندن این اساتید به دانشگاه ها مشاهده نشده است.

اخراج و بازنشسته کردن اساتید دانشگاه ها در حالی ادامه پیدا می کند و بیم آن می رود که به استان های دیگر نیز کشیده شود، که دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دیروز در نشست خبری خود گفت: “انقلاب فرهنگی دوم در کار نیست، عده ای که از انقلاب فرهنگی دوم حرف می زنند، خودشان ابتدا در این شورا تخلفاتی را انجام می دادند که ما قبول نداشتیم”.

به گزارش خبر گزاری فارس مخبر دزفولی در ادامه صحبت با خبر نگاران ضمن دفاع از انقلاب فرهنگی افزود: “من به جد از ثمرات انقلاب فرهنگی دفاع می‌کنم زیرا این ثمرات را به خوبی مشاهده می‌کنم. رشد علمی و آموزشی کشور در بعد از انقلاب، محصول انقلاب فرهنگی است”.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه اظهار داشت: “با توجه به مأموریت‌هایی که شورای انقلاب فرهنگی از قبل برعهده داشت، ضرورت داشت که طبق حکم مقام معظم رهبری، یک بازنگری هم به لحاظ ساختاری و هم به لحاظ محتوایی نسبت به گذشته صورت بگیرد”.

مخبر دزفولی ضمن تشریح بازبینی وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی در پی صدور فرمان رهبری، گفت: “یکی از اهداف ما این است که شوراها و نهادهایی که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شده مورد بازنگری قرار بگیرند و اگر موفق بودند ابقا شوند و اگر ناموفق بودند نسبت به ادغام و انحلال آنها تصمیم گیری کنیم”.

دزفولی چه در تشریح برنامه های آتی و چه در دفاع از عملکرد کنونی این شورا، کوچکترین اشاره ای به اخراج و بازنشستگی اجباری اساتید برجسته دانشگاه ها و حذف و خانه نشینی نخبگان علمی در سطح کشور نکرد.

بیشتر از یک سال است که وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنار نهادهای امنیتی و اطلاعاتی نظارت و کنترل شدیدی را بر دانشگاه های و اساتید برجسته دانشگاهی اعمال می دارند و روز بروز عرصه را بر دانشگاهیان و به ویژه اساتید سرشناسی که تاحدودی نیز از شهرت بین المللی برخوردارند، تنگ تر می کنند.