ضرب و شتم شدید دانشجویان در پلی تکنیک

نویسنده

amirkabir460.jpg

دانا شهسواری – نادر کرمی

دانشجویان دانشگاه امیر کبیر که از روز شنبه پس از هشدار های انجمن اسلامی منتخب ریاست دانشگاه وارد فاز جدیدی از اعتراض به مدیریت دانشگاه شده بودند، دیروز با وضعیت جدیدی روبه رو شدند که حاصل جعل نشریات انجمن اسلامی این دانشگاه بود.

این اقدام در حالی صورت گرفت که روزهای هفته جاری هریک شاهد اعتراضی در این دانشگاه بودند: در ابتدای هفته دانشجویان مانع از حضور رییس دانشگاه (دکتر رهایی) در سر کلاس درس شدند و روز یکشنبه تجمع وسیعی با حضور دانشجویان در دفاع از انجمن اسلامی منتخب دانشجویان برگزار شد و به زد و خوردهایی نیز میان دانشجویان و نیروهای انتظامات منجر گردید. بازداشت بابک زمانیان مسئول روابط عمومی انجمن اسلامی و از دانشجویان فعال سیاسی نیز به نوبه خود به تشدید اعتراضات دانشجویی انجامیده بود.

با این حال، در شرایطی که عصر روز یکشنبه مذاکراتی میان دانشجویان و رییس دانشگاه انجام شده بود و علی صابری خبر از انتخاب اعضای هیات نظارت بر انتخابات انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به منظور برگزاری انتخاباتی آزاد را داده بود، ظهر دیروز دانشجویان انجمنی - به تعبیر سایت ادوارنیوز- درگیر یک “نمایشنامه کثیف امنیتی” شدند.

بر اساس گزارشات مختلف، دیروز چهار نشریه که همگی به ظاهر از نشریات انجمن اسلامی منتقد ریاست دانشگاه بودند بصورت هماهنگ در دانشگاه پخش شد که حاوی مطالبی توهین آمیز و کاریکاتورهایی موهن از رهبر جمهوری اسلامی بود. این توطئه ای بود که دانشجویان هیچ گاه فکر آن را هم نکرده بودند.

“روحانیت مساوی تحجر”، “معلم+کارگر+ دانشجو= برانداز”، “براندازی دیکتاتوری و نظام”، “دیکتاتوری اسلامی سرنگون باید گردد” از تیترهای اصلی این چهار نشریه بود.

این نشریات در حالی پخش شد که بسیاری از دانشجویان از چاپ نشریات “ریوار” به مدیرمسوولی پویان محمودیان، “سرخط” به مدیرمسوولی مجید شیخ‌‏پور، “سحر” به مدیرمسوولی احمد قصابان و “آتیه” به مدیرمسوولی مقداد خلیل‌‏پور با مطالب موهن و “یکسان” خبر نداشتند و تنها پس از توزیع این نشریات توسط بسیج دانشگاه بود که متوجه مطالب و انتشار آنها شدند. حتی مدیران مسوول و دست اندر کاران این چهار نشریه نیز با دیدن لوگوی نشریات خود بر بالای این مطالب شوکه شدند و بلافاصله اعلام کردند که در نشر این مطالب، نقشی نداشته اند.

در همین رابطه احمد قصابان، مدیرمسوولی نشریه سحر به ایلنا گفت: ما کاملا از این مطالب بی‌‏خبر بودیم و حدود ساعت 13 امروز متوجه انتشار چنین نشریاتی شدیم. وی ادامه داد: نشریاتی که با لوگوی نشریات نزدیک به انجمن به چاپ رسیده‌‏اند، به هیچ وجه به ما ارتباط ندارد و ما کاملا از این قضیه بی‌‏اطلاع هستیم.

قصابان افزود: نشریه “سحر” که هم‌‏اکنون در توقیف موقت به سر می‌‏برد، امروز با تاریخ 10/2/85 به چاپ رسیده است و کاملا مشخص است که لوگوی آن اسکن شده است.

با انتشار این اوراق، مسئولان نشریات دانشجویی برای تکذیب انتشار چنین مطالبی به سمت دفتر رییس دانشگاه رفتند که با حادثه جدیدی مواجه شدند: بسیجیان به ظاهر داغداری که متحصن شده بودند به محض دیدن دانشجویان به سوی آنها حمله کرده و به شدت آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

یکی از دانشجویان به خبرنگار روز گفت: “بسیجی ها که به نظر می رسد تعدادی از آنها دانشجویان اینجا هم نباشند و از دانشگاه های امام حسین و … آمده باشند با چوب و چماق به ما حمله کردند و بسیاری از اعضای انجمن مجروح شدند و از سر و صورت آنها خون می ریزد ، یکی دو نفرهم حتی بی هوش شده اند و یکنفر را هم به بیمارستان منتقل کرده اند”.

این دانشجو می افزاید: “در چنین شرایطی نیروهای امنیتی که حضورشان بسیار چشمگیر بود و ماموران حراست و انتظامات اجازه ندادند آمبولانس اورژانس برای انتقال مجروحین به داخل محوطه دانشگاه بیاید”.

در همین حال معاونت فرهنگی دانشگاه نیز با انتشار بیانیه ای تمامی نشریات دانشگاه را توقیف شده اعلام کرد وعده برخورد با مسوولان این نشریات داد و انتشار هر نشریه‌‏ای در دانشگاه امیرکبیر را تا اطلاع ثانوی ممنوع کرده است.


سرکوب هماهنگ

دانشجوی مصاحبه کننده با روز اتفاق دیروز را اقدامی از قبل هماهنگ شده و برای تخریب انجمن اسلامی منتخب می داند و می گوید: “ما این هفته انتخابات شورای مرکزی انجمن اسلامی داریم؛ به همین علت این برنامه ها را برای فشار بر ما و تعلیق افرادی که دوست ندارند عضو شورای مرکزی شوند طرح ریزی کرده اند. از این رو به نظر من این اقدامی هماهنگ بود چرا که مدیریت فرهنگی دانشگاه هم در اقدامی هماهنگ با بسیج پس از نیم ساعت از شروع پروژه بسیج در بیانیه ای کلیه نشریات دانشگاه را توقیف کرد و خبر از برخورد با مسوولان این نشریات داد”.

وی چنین ادامه می دهد: “به نظر من نیروهای امنیتی با هماهنگی رئیس دانشگاه از بیرون این پروژه را طراحی کرده اند و بسیج هم مجری آن است؛ آن هم در حالیکه هیچکدام از اعضای انجمن اسلامی و مدیران مسوول این نشریات در چاپ این نشریات مسوولیتی ندارند و تمام مسوولیت این تخلف به عهده بسیج، نهادهای امنیتی و رئیس دانشگاه است که خواسته اند با چاپ جعلی این نشریات هویت انجمن اسلامی و نشریات مستقل را زیر سئوال ببرند و بدین ترتیب جلوی هر گونه صدای اعتراضی را بگیرند”.

این دانشجو می افزاید: “در ابتدای هفته 10 نشریه از نشریات انجمن اسلامی دانشگاه امیر کبیر در اقدامی هماهنگ و اعتراضی، محتوای نشریات خود را بطور یکسان و مشابه اما با لوگوهای خود چاپ کردند. این اقدام مستمسکی شد که اکنون بسیج نیز با سوء استفاده از این فضا دست به چنین اقدامی بزند. مطالب و حرفهای ما همواره نقد به عملکرد مدیران دانشگاه بوده اما اکنون با چاپ این چهار نشریه و ارتباط دادن آن به سران نظام، مدیریت دانشگاه قصد دارد بحث را به مسائل امنیتی بکشاند و دانشجویان را یکباره سرکوب کند اما از این پروژه هم رو سیاه بیرون خواهد آمد”.

بسیج وارد می شود

به دنبال این اتفاقات، موسوی رئیس بسیج دانشگاه امیرکبیرامروز به خبرگزاری ایسنا گفت: “در این نشریات توهین‌هایی به مبانی دینی و حکومتی صورت گرفته که از جمله چاپ کاریکاتوری موهن است”.

وی تصریح کرد: “ما در حال نامه‌نگاری با مراجع قم و پیگیری از طریق دفتر آیت‌الله هاشمی شاهرودی هستیم تا این افراد به اشد مجازات برسند و حتما از دانشگاه اخراج شوند.”

همچنین سید مهدی موسوی‌فر در گفتگو با خبرگزاری فارس، درباره اهانت امروز چهار نشریه دانشجویی این دانشگاه به مقدسات و انتشار کاریکاتوری موهن، گفت: “این اولین باری نبود که چنین کاری توسط این نشریات و گروه های حامی آنان انجام می شد. آنان پیش از این نیز توهین های مشابهی کرده بودند که مستندات آن را به صورت دقیق منتشر خواهیم کرد”.

مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه امیر کبیر تصریح کرد: “طی چند روز گذشته آنان بارها با اعضای بسیج دانشجویی درگیر شده و دانشجویان بسیجی را مورد ضرب و شتم قرار داده اند”.

وی با اشاره به ادعای مسئولان این چهار نشریه دانشجویی مبنی بر جعلی بودن نشریات منتشر شده، گفت: “به غیر از آنها چه کسی ممکن است دست به چنین اقداماتی بزند؟ آنها طی روزها و هفته های گذشته مرتبا به طور روزانه نشریاتشان را منتشر می کردند؛ اگر راست می‌گویند، چطور شده که بنا به ادعای آنها، امروز به یکباره هیچ کدام از این چهار نشریه را منتشر نکردند؟ پس معلوم می شود که آنان کاملا هدفمند دست به این هتاکی ها زده اند و می‌خواهند مسئولیت اقدام خود را به گردن دیگران بیاندازند”.

نشریات جعلی بودند

اما پویان محمودیان نماینده مدیران مسوول در کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه امیرکبیردر این درباره گفت: “هیچ یک از مدیران مسوول نشریات دانشجویی که این اتفاق برای آنها افتاده در جریان نبوده‌اند واتفاق رخ‌داده پروژه‌ای برای بدنام کردن نشریات دانشجویی است”.

مدیران مسوول این چهار نشریه با صدور بیانیه مشترکی چاپ این نشریه را توطئه خوانده اند.در بیانیه این دانشجویان آمده است: “ما مدیران مسوول چهار نشریه، اعلام می کنیم نشریات پخش شده امروز(دوشنبه) با این عناوین و این لوگو کاملا جعلی بوده و مورد قبول و تائید اینجانبان نمی باشد.بنابراین مطالب منتشره هیچ ارتباطی به ما ندارد”.

در ادامه این بیانیه می خوانیم: “اقدام هماهنگ و از پیش برنامه ریزی شده بسیج که حتی با حضور بسیج سایر دانشگاه ها در جلوی دفتر ریاست و بلافاصله پس از پخش شدن نشریات جعلی در دانشگاه همراه بوده و جوسازی آنان که خواستار اخراج مدیران مسوول نشریات فوق شدند آشکارا حاکی از یک پروژه امنیتی برای برخورد با فعالین دانشجویی می باشد”.

این بیانیه ادامه می دهد: “جای بسی تاسف است که عده ای که همواره دم از مذهب می زنند و فریاد وا اسلاما سر می دهند برای پیشبرد اهداف سیاسی حتی حاضرند در نشریات جعلی به ائمه اطهار نیز توهین کنند”.

این چهار مدیر مسوول در پایان بیانیه خود ضمن تبری جویی از این اتهامات، خواستار پی گیری این مساله و معرفی و محکوم کردن عاملان این حرکت موهن شده اند.

انجمن اسلامی منتخب دانشگاه امیر کبیر نیز با محکوم کردن این مساله در این ارتباط بیانیه ای صادر کرده که در قسمتی از آن آمده است: “بر همه واضح است که انتشار چند نشریه با این حد از توهین در تاریخ دانشگاه بی سابقه است و از سوی انجمن اسلامی نیز محکوم می باشد؛ توهین به روحانیت آن هم آنقدر وقیحانه از هیچ مسلمانی بر نمی آید”.

این بیانیه می افزاید: “مدیران مسئول وقتی از انتشار این نشریات مطلع شدند از انتظامات دانشگاه درخواست جمع آوری این نشریات را نمودند. ولی انتظامات که همیشه سینه چاک جمع آوری این نشریات بود این بار بی هیچ عکس العملی موضوع را به حال خود رها کرد که جای تامل دارد”.

همچنین شورای صنفی با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن این مساله تاکیدکرده است: “و مکروا و مکرالله والله خیر الماکرین.دانشجویان و اعضای محترم هیئت علمی نیک مستحضر هستند که انتشار این گونه مطالب به اسم نشریات مستقل دانشجویی تنها منفعت خود کامگان و انحصار طلبان را تأمین کرده و بهانه خوبی برای برخورد با دانشجویان دگراندیش دانشگاه به دست نهادهای امنیتی مخالف استقلال دانشگاه خواهد بود”.

دفتر تحکیم وحدت نیز با صدور بیانیه ای به این امر اعتراض کرده است. در قسمتی از بیانیه این تشکل فراگیر دانشجویی امده است: “ضمن محکوم نمودن این اقدامات شرم آور معتقدیم این تهاجم هماهنگ علیه اتحادیه انجمنهای اسلامی به خاطر انتقاداتمان از بی تدبیری های مسئولین دولت نهم و دفاع از حقوق اساسی مردم بوده است. اکنون مسئولین دولت نهم می کوشند با انواع روشهای غیر قانونی و به دور از هر اخلاقی صدایمان را خاموش نمایند”.

همزمان انجمن اسلامی 6 دانشگاه کشور در نامه ای سرگشاده به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، خود را از اهانت چند نشریه دانشجویی که از نام انجمن اسلامی سوء استفاده کرده اند، اعلام کرده و آورده اند: “اخیرا عده معدودی که به مدد حمایت‌ها و رانت‌های سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای برخی خودفروختگان سیاسی داخلی و خارجی، ‌قصد دارند اقدامات خود را به جریان اصیل دانشجویی و بخصوص انجمن‌های اسلامی دانشجویان نسبت دهند، ‌با کمال وقاحت و با ادعای دموکراسی و احترام به حقوق و عقاید انسان‌ها، این جسارت را پیدا کرده‌اند که به صورت غیرقانونی از نام و مهر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر سوء استفاده نموده و در نشریات به اصطلاح دانشجویی خود به مقدسات میلیون‌ها مسلمان ایرانی توهین نمایند”.


این بیانیه از سوی انجمن‌های اسلامی دانشجویان دانشگاه‌های تربیت معلم، ‌علوم پزشکی شهید بهشتی، شاهد، علوم قضایی، یزد و سمنان صادر شده است.