تازه چه خبر

نویسنده
پرستو سپهری

ما را چه می شود…

“مادربزرگم از روز گذشته به دلیل ایجاد مشکلات تنفسی به بیمارستان پارس منتقل شد و در حال حاضر در بخش آی سی‌یو این بیمارستان بستری است. او با شنیدن صدای ما عکس‌العمل نشان داده، چشمانش را باز می‌کند؛ اما نمی‌تواند سخنی بر زبان آورد و با ما حرف بزند. او این روزها فقط ما را نگاه می‌کند.”

“مادرم پیش از این از طریق بینی غذا مصرف می‌کرد که روز گذشته این امر با مشکل مواجه شد و این موضوع تشنج شدید مهین شهابی را دربرداشت. پس از آن، پزشک معالج مادرم از من خواست تا برای تزریق غذا از راه معده مادرم رضایت بدهم که بنده با این موضوع مخالفت کردم و حاضر نیستم مادرم بیش از این عذاب بکشد.”

این ها مصاحبه های پیشین بیژن امیر علایی و آرزو شهابی نوه و فرزند “مهین شهابی”، بازیگری هستند که پس از سه دهه فعالیت در سینمای ایران با بی مهری وکم محلی های تمام نشدنی   مدیران فرهنگی و هنری به دیار باقی شتافت. پس ازاینکه  تعداد زیادی از بازیگران وهنرمندان تئاتر، تلویزیون و سینما درسال های اخیر به دلیل عدم حمایت مالی مناسب و سرکشی بر اوضاع زندگی آن ها توسط مدیران فرهنگی کشور، به سادگی از میان ما رفتند، این بار نوبت به مهین شهابی رسید تا پس از ماهها گلایه اقوام وی  از وضعیت خدمات رسانی نهادهای دولتی به پیشکسوت سینمای ایران، او هم به شکلی دردمندانه از میان ما برود و مردم ایران را با خاطراتش تنها بگذارد.

مهین شهابی پیش از این، روز 19 اسفند سال 88 به علت کلیه درد در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری شد که پس از آزمایشات به عمل آمده، پزشکان بیماری این هنرمند را تومور مغزی (سرطان) تشخیص دادند.

 

به گفته پزشکان، به علت بدخیم بودن بیماری این هنرمند، امکان عمل جراحی وجود نداشت وتنها باید از طریق  استعمال داروهایی که قیمت های گرانی هم داشتند درمان می شد.اما روند بیماری مهین شهابی  برخلاف انتظار خانواده وی تا مدت ها از سوی مدیران پیگیری نشد و درحالی که وی تا ماهها درکما به سر می برد، صبح روز دوشنبه درگذشت تامراسم تشییع پیکر وی، درمیان حملات تند ایرج راد به مدیران وهنرمندان غایب درآن این مجلس برگزار شود.

درمیان این  مراسم اندک هنرمندانی چون حمید نعمت‌الله، اسماعیل خلج، پوری بنایی، فردوس کاویانی، کاظم هژیرآزاد، الهام پاوه‌نژاد، محمدساربان، اکبر رحمتی، اصغر بیچاره، محمد ابهری، هرمز سیرتی، عزت‌الله رمضانی‌فر و… حضور داشتند.  درابتدای برنامه ایرج راد به عنوان مدیر عامل خانه تئاتر طی سخنانی درگذشت مهین شهابی را به همه دوستداران وخویشان وی تسلیت گفت. راد پس از لحظاتی درسخنان خود درباره شهابی گفت : او سال‌ها به فرهنگ و هنر این مملکت خدمت کرد. این بانوی از دست رفته پس از شش ماه صبر وتحمل بیماری لاعلاج خود زندگی را بدرود گفت و به دیار باقی شتافت. متاسفانه امروزه بسیاری از جوانانی که در هنر نمایش فعالیت دارند آثار فاخر این هنرمند باارزش را ندیده اند و یا کمتر به خاطر می آورند. این مساله باعث تاسف است. یادمان باشد که یاد وخاطره این هنرمندان همواره درروح وجان این جامعه پایدار خواهد بود وبه واقع آن ها فراموش نشدنی اند.هرچه قدر که تلاش شود نام این عزیزان از یادها رود تنها ذهنیت های ما از عملکرد این دوستان به یادگار درقلبمان نوشته می شود.

سپس راد درباره چگونگی فعالیت های مهین شهابی به حاضرین گفت:

” او پس از ورودش به عرصه دوبلاژ به تئاتر “آناهیتا” پیوست و جزو بانوانی بود که با این گروه همکاری می‌کرد و بعدها نیز به اداره هنرهای دراماتیک رفت و دربسیاری از برنامه‌های زنده حضور داشت. فراموش نخواهیم کرد روزهایی را که همزمان با افتتاح تالار سنگلج درنمایش امیرارسلان ایفای نقش می‌کرد. خانم شهابی  سال‌های سال در تئاتر “مردم “و زیر نظر اساتیدی همچون انتظامی و نصریان کار می کرد. همواره وقار و متانت همیشگی خود را داشت که زبانزد همه بود و با وجود مشغله‌های هنری فراوان در خدمت به خانواده خود نیز کوشا بود. اساسا اخلاق و کردار ایشان بسیار ویژه و ستودنی بود. راد درادامه سخنان خود درمورد پیگیری های تکرار نشدنی شهابی گفت:تعهد این بازیگر کشورمان درباره یک اثر فوق العاده بود و تا زمانی که کار را به شکل کامل تحویل نمی داد دلنگرانی های زیادی را به همراه داشت.حتی این اواخر و در بستر بیماری به دلیل عشقی که به کار خود داشت می خواست دریک مجموعه به ا یفای نقش بپردازد که متاسفانه عجل به وی مجال نداد.

سپس راد درباره حضور کمرنگ هنرمندان وهمکاران سالیان دور مهین شهابی گفت:مایه تاسف است که بسیاری از همکاران هنری کمتر در این جا حاضر هستند. امیدوارم همه مشغول کار باشند اما گروه‌های تولید این امکان را فراهم آورند که هنرمندان بتوانند حتی به مدت نیم ساعت هم که شده در چنین مراسم‌هایی حضور پیدا کنند. از مردم ایران که هنرمندان را دوست دارند تشکر می‌کنم.

پس از سخنان راد، آمبولانس حامل پیکر مهین شهابی به محوطه آمده و جمعیت به سوی آن روان شدند. آرزو شهابی، دختر مهین شهابی، برای کوتاه مدتی تریبون را در اختیار گرفت و از حاضرین به پاس همراهی شان، تشکر کرد. آرزو شهابی اما گفت: “ برایم افتخار و سعادتی است که فرزند مادر و پدری هنرمند باشم. از همه عزیزانی که در این مدت یار ما بودند و نگذاشتند این بار بیش از این سنگین شود سپاسگزاری می‌کنم…”

آرزو شهابی در ادامه سخنانش با قدردانی از حضور همه دوستان وآشنایان درباره برنامه های آتی مراسم مهین شهابی گفت: به دلیل حضور درماه مبارک رمضان از برپایی مراسم هفتم خانم شهابی صرفنظر کردیم اما همه مخارج این مجلس را به مدرسه ای در نوشهر که مربوط به عقب افتادگان ذهنی است تقدیم می کنیم. سرانجام ساعت 10.45 دقیقه بود که جمعیت به سمت بهشت زهرا روانه شدند.

کوتاه از مهین شهابی

مهین شهابی متولد سال 1315 در شهر تهران است و دوره بازیگری را سال 1339 در هنرکده آناهیتا سپری کرده است.او فعالیت خود در رادیو را از سال 1337 آغاز کرد و شروع فعالیتش در تلویزیون نیز در سال 1339است.شروع فعالیت سینمایی او در فیلم “ماجرای جنگل”به عنوان بازیگر در سال 1339 بود و حضور در فیلم”گاو”نیز از جمله فعالیت‌های سینمایی او است.مجموعه تلویزیونی “آینه” یکی از محبوب‌ترین سریال‌های دهه 60 سیما است که با حضور مهین شهابی ساخته شد.“ترانه مادری” از آخرین کارهای مهین شهابی است.شهابی قبل از بستری شدن در بیمارستان، مشغول بازی در مجموعه تلویزیونی”وضعیت سفید” به تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی و کارگردانی حمید نعمت‌الله بود اما به دلیل ضایعه مغزی از این نقش کناره‌گیری کرد.