حسن زارع زاده اردشیر
پس از تعقیب و کنترل خانه به خانه برای دستگیری احسان منصوری، دبیر سیاسی انجمن دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک تهران از طرف وزارت اطلاعات، این فعال دانشجویی دانشگاه امیر کبیر سه روز پیش دستگیر و به بند 209 زندان اوین منتقل شد.
ماموران وزارت اطلاعات از وقتی که پرونده سازی بر علیه دانشجویان دانشگاه امیر کبیر را آغاز کردند، دستگیری تعدادی از فعالان دانشجویی از جمله مدیران مسئول چهار نشریه دانشجویی را در دستور کار قرار دادند. با بازداشت احسان منصوری که پس از مدت ها تحت تعقیب بودن در منزل یکی از اقوام خود دستگیر شد، تعداد دانشجویان زندانی مرتبط به دانشگاه امیر کبیر به 7 نفر رسید.
پیش از این در جریان انتشار 4 نشریه دانشجویی با لوگوی جعلی، بابک زمانیان، احمد قصابان، مقداد خلیل پور، پویان محمودیان، مجید توکلی و مجید شیخ پور بازداشت شده بودند.
بر اساس یک گزارش از درون زندان اوین، احسان منصوری پس از دستگیری به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته به طوریکه به دلیل شدت آسیب دیدگی برای مدتی به بهداری زندان اوین منتقل شده است. او اولین دانشجویی نیست که توسط ماموران مورد ضرب و شتم شدید قرار می گیرد.
پیش از این نیروهای امنیتی چندین بار از خانواده احسان منصوری خواسته بودند او را به وزارت اطلاعات تحویل دهند اما آنها اعلام کرده بودند از محل اقامت فرزندشان اطلاعی در دست ندارند.
دانشجویان دانشگاه امیر کبیر قصد دارند در اعتراض به بازداشت دانشجویان و برخورد با دیگر فعالان دانشجویی امروز دوشنبه یک تجمع بزرگ اعتراضی با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه با عنوان اهورائیان دربند برگزار کنند. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر از تمامی جامعه دانشگاهی پلی تکنیک تهران برای حضور در این تجمع دعوت به عمل آورده است.
همزمان برخورد با اعتراضات دانشجویی در دانشگاه امیر کبیر همچنان ادامه دارد. سه فعال دانشجویی این دانشگاه، ناصر پویافر، حسین ترکاشوند دو عضو شورای عمومی انجمن اسلامی منتخب دانشجویان و نریمان مصطفوی عضو شورای مرکزی این انجمن به دادگاه انقلاب تهران احضار شده اند. احضاریه های این دانشجویان از معاونت امنیتی دادگاه انقلاب به حراست دانشگاه ارسال شده و حراست دانشگاه آنها را در اختیار دانشجویان و وکلای مدافع انها قرار داده است. به گفته یکی از دانشجویان، این احضاریه ها فاقد آرم و سربرگ رسمی دادگاه است.
همچنین در این دانشگاه تعداد زیادی از فعالان دانشجویی به محرومیت های تحصیلی محکوم شده و یا به دانشگاه ممنوع الورود شده اند. آرمان صداقتی، ابراهیم رحمانی، علی عزیزی، احسان منصوری، هادی باقری، مجید توکلی، عباس حکیم زاده، بابک زمانیان، اسماعیل سلمانپور، احسان معزی، پدرام رفعتی، محمد یوسف رشیدی، احمد قصابان و علی صابری از جمله این دانشجویان هستند که اجازه رود به دانشگاه را ندارند.
از سوی دیگر به دنبال لغو مجوز انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبائی و ممانعت از برگزاری انتخابات انجمن های دانشکده های مختلف این دانشگاه از طرف حراست، روند احضار و صدور حکم های محرومیت تحصیلی و یا ممنوع الورود کردن دانشجویان همچنان ادامه دارد. در تازه ترین احکام صادره، مجید دری و سعید فیضاللهزاده، اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشکده ادبیات و مهدیه گلرو دبیر انجمن اسلامی دانشکده اقتصاد با حکم کمیته انضباطی به دو ترم محرومیت از تحصیل با احتساب در سنوات محکوم شدند. کمیته انضباطی برای امیرحسین ایرجی دانشجوی دانشکده ادبیات هم حکم محرومیت از تحصیل صادر کرده که به دلیل ممنوعالورود بودن به دانشگاه، هنوز از مدت محرومیت خود اطلاعی ندارد.
دانشجویانی که در کمیته های انضباطی محکوم می شوند، می گویند این حکم ها بدون حضور اعضای کمیته انضباطی و به شکلی غیر قانونی صادر می شود و به دانشجویان امکان دفاع از خود را نمی دهند. به اعتقاد دانشجویان، کمیته های انضباطی توسط رئیس یا یکی از اعضای ارشد آن به تفتیش عقاید دانشجویان می پردازند.
در همین حال، وکیل مدافع پیمان عارف، دانشجوی اخراجی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران از تقاضای خود برای انفصال عمید زنجانی، رییس دانشگاه تهران به علت عدم تمکین رأی دیوان عدالت اداری مبنی بر بازگشت موکلش به دانشگاه خبر داد. محمدعلی دادخواه، در گفتوگو با ایلنا، گفت: “طبق قانون، دستورات دیوان عدالت اداری برای همه مقامات لازمالاجراست و هیچ مقامی حق ندارد از اجرای آن تمکین کند. متأسفانه رییس دانشگاه تهران علیرغم دستور صریح دیوان عدالت اداری مبنی بر ادامه تحصیل موکلم در دانشگاه تهران، از اجرای این دستور خودداری کرده است، بنابراین ما در لایحهای به این دیوان، انفصال عمید زنجانی، رییس این دانشگاه را خواستار شدیم.”
همزمان به همت کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت، نزدیک به هفت هزار دانشجو از 17 دانشگاه کشور در اعتراض به نحوه برخورد با نوع پوشش دانشجویان و چگونگی اجرای طرح امنیت اجتماعی طوماری را امضا کرده اند و هر روز بر تعداد امضا کنندگان افزوده می شود. این دانشجویان از دولت و مسوولان وزارت علوم خوساته اند تا وظایف اصلی دولتداری را در راس اقدامات خود قرار بدهند.
چند روز پیش، بهاره هدایت دبیرکمیسیون زنان دفتر تحکیم به دو سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.
اعتراضات در تبریز
روز گذشته دانشجویان دانشگاه تبریز در اعتراض به بازداشت مهدی قره باغ دانشجوی دانشگاه تبریز، تجمع کردند. در این تجمع دانشجویان با سردادن شعارهایی از جمله “حراست، حراست حمایت”، “دانشجوی دستگیر شده آزاد باید شود، ” “دانشجوی دستگیر شده هنوز در زندان است”… آزادی این دانشجو را خواستار شدند.
یکی از دانشجویان حاضر در این تجمع گفت: “قره باغ دانشجوی دانشگاه تبریز چندی پیش توسط افرادی غیرمسوول دستگیر شده و تا به امروز آزاد نشده است. ما از مسوولان دانشگاه تبریز انتظار داریم موضوع را پیگیری و موجبات آزادی وی را فراهم آورند.”
دانشجویان دانشگاه تبریز روز چهارشنبه و پنج شنبه گذشته نیز با شرکت در یک تجمع گسترده، به بازداشت مهدی قره باغ و همچنین ده ها تن از شهروندان آذربایجانی در روز اول خرداد، اعتراض کرده بودند. در این تجمع، بیش از هزار دانشجو با مسدود کردن خیابان اصلی دانشگاه مانع ورود و خروج به دانشگاه شده و کلاس های درس خود را تعطیل اعلام کرده بودند.