سفر استانی دیروز احمدینژاد و اعضای دولتش به اصفهان در شرایطی آغاز شد که از 24 ساعت قبل صداوسیما تبلیغات فراوانی را در این باره آغاز کرده بود تا وعدههای دولت در سفر استانی قبلی به اصفهان را تحققیافته معرفی کند. آن هم در حالیکه ضرغامی پیش از این وعده داده بود که از تبلیغات انتخاباتی یک طرفه پرهیز خواهد کرد و رئیس دولت نهم هم در سخنرانی خود گفت حتی یک ثانیه از وقت دولت هم نباید صرف انتخابات شود.
روز سه شنبه در حالی که مسئولان دولتی از سفر استانی هیات دولت به استان اصفهان در صبح روز چهارشنبه خبر میدادند، بخشهای مختلف خبری صدا و سیما اقدام به پخش گزارشهایی کردند که در آنها درباره دستاوردهای سفر قبلی دولت به استان اصفهان از برخی ساکنان روستاها و شهرستانهای این استان نظرخواهی میشد.
در این گزارشها خبرنگار صدا و سیما با نشان دادن موبایل در دست یک پیرزن روستایی و طرح پرسش از یک پیرمرد درباره بهرهمندی خانواده او از گاز خانگی، یا اعلام آسفالت شدن همه معابر یک روستای دیگر از زبان یک مسئولی محلی و موارد مشابه دیگر تلاش میکرد سفر استانی قبلی دولت نهم به این استان را موفق نشان دهد و از برقراری خطوط تلفن و موبایل، راهاندازی مسیرهای گازرسانی به روستاها، آسفالت شدن معابر داخلی روستاها و رونق گرفتن صنعت در سطح استان اصفهان پرده بردارد.
با این حال همین خبرنگار وقتی خواست آمار اعلام شده دولتی درباره میزان تحقق وعدههای پیشین احمدینژاد در اصفهان را اعلام کند، گفت: “32 درصد از مصوبات تاکنون اجرا شده و 68 درصد بقیه هم در دست اجرا است”؛ همین یک آمار کافی بود تا نشان دهد که میزان تحقق وعدههای رئیسجمهور اصولگرا در واقع کمتر از یکسوم بوده است.
اما در واکنش به این گزارش یکجانبه، سایت “قلم” ارگان اینترنتی ستاد میرحسین موسوی با توصیف این اقدام صداوسیما به عنوان “دوپینگ انتخاباتی آقای احمدینژاد” نوشت: “در حالی که خود عزتالله ضرغامی دو روز پیش گفته بود نامزدها نگران تبلیغاتشان از صدا و سیما نباشند، باید به ایشان یادآوری کرد که نامزدها نگران تبلیغاتشان در زمان مقرر تبلیغ نیستند، اما نگران رپرتاژآگهیهای دوپینگ کننده یک نامزد، در طول سال و ایام نزدیک به انتخابات و دیگر اشکال تبلیغ برای وی هستند؛ بنابراین این سخن ایشان نمیتواند مبنایی برای عدم نگرانی باشد و اگر این منوال ادامه یابد، باید نگران بود.“
اشاره این سایت خبری به سخنان دو روز قبل ضرغامی است که گفته بود: “نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نگران تبلیغات نباشند، کلیه نامزدهای ریاست جمهوری که مورد تایید شورای نگهبان قرار میگیرند جایگاهی ویژه و ممتاز در جامعه دارند و رسانه ملی نهایت تلاش خود را برای معرفی آنها در مقطع قانونی انتخابات به کار میبرد.“
استقبال کمرنگ اصفهانیها
هرچند سایت “رجانیوز” تلاش کرد میزان و علت حضور مردم در زمان سخنرانی استانی احمدینژاد را “تکرار حماسه یزد، این بار در اصفهان” معرفی کند، اما گزارش سایت یارینیوز نشان میدهد که برغم برنامه ریزی های مختلف دولتی،میزان جمعیت استقبال کننده از احمدینژاد در میدان امام شهر اصفهان به مراتب کمتر از میزان استقبال مردم اصفهان از سفر سید محمد خاتمی و آیت الله خامنهای در زمان سخنرانی وی در همین میدان بوده است.
این سایت خبری با استناد به عکسهایی که در خبرگزاریهای فارس و رجانیوز منتشر شده، نشان میدهد که در زمان حرکت خودروی احمدینژاد در خیابانهای اصفهان، اطراف این خودرو کاملا خلوت بوده و در زمان سخنرانی وی در میدان امام نیز کمتر از نیمی از محوطه این میدان تاریخی پر شده است؛ حال آنکه مردم اصفهان به خاطر میآورند که در زمان سخنرانی آقایان خاتمی و خامنهای، محوطه میدان کاملا پر شده بود.
یارینیوز همچنین با به نمایش گذاشتن عکسی که نشان میداد جمعیت حاضر در میدان امام اصفهان حتی به حوض وسط این میدان هم نرسیدهاند، به انتقاد از خبر نادرست سایت رجانیوز پرداخت که در آن ادعا شده بود: ”میدان امام(ره) که خرداد 86 شاهد استقبال با شکوه اصفهانیها بود، این بار دیگر جای خالی نداشت تا حماسه استقبال یزد که تأثیر زیادی در نگرانی دومخردادیها و کنار کشیدن خاتمی داشت، این بار در این میدان تکرار شده باشد”!
گاف ایرنا
در این حال، “گاف” خبرنگار ایرنا در حاشیهنویسیاش بر سفر استانی و سخنرانی احمدینژاد در جمع مردم اصفهان نیز واقعیت نه چندان پنهان استقبال نصفه و نیمه از احمدینژاد را آشکار کرد.
در بخشی از خبر خبرگزاری دولت درباره حاشیههای سخنرانی احمدینژاد آمده است: “اکثر جمعیتی که در مسیرهای منتهی به میدان امام شهر اصفهان به استقبال رییسجمهور آمده بودند، نامههایی در دست داشتند و تلاش می کردند آنان را شخصا به رییسجمهوری بدهند و گروهی که موفق به این کار نشدند، پس از پایان مراسم این نامهها را به همراهان و محافظان آقای احمدینژاد دادند.“
بدین ترتیب ایرنا ناخواسته فاش کرد که علت اصلی حضور جمعیت، رساندن “نامههای مردمی” به رئیس دولت اصولگرا بوده است؛ نامههایی که تاکنون بیش از 10 میلیون عدد از آنها جمعآوری شده و به اعتراف معاون اجرایی احمدینژاد، بیش از دو سوم آنها حاوی درخواست وام یا کمک نقدی هستند.
ادامه سفرهای استانی تا انتخابات
با این حال احمدینژاد در سخنرانیاش در سفر استانی دیروز به اصفهان گفت: “باید از همه ثانیهها و همه لحظات تنها برای خدمت به ملت استفاده کنیم و هیچ کس در دولت حق ندارد حتی یک ثانیه را صرف اثرگذاری در انتخابات یا معرفی یک شخص برای پیروزی در انتخابات کند. هیچ کس در دولت حق ندارد یک ریال هم از بیتالمال و یک ثانیه از بیتالمال را برای انتخابات و یا برای یک فرد خاصی و یا این و آن صرف کند.“
اما علی سعیدلو، معاون اجرایی احمدینژاد به خبرنگاران گفت دولت قصد دارد دور دوم سفرهای استانی خود را تا پیش از انتخابات تمام کند و پس از انتخابات دور سوم سفرها را آغاز کند. وی خاطرنشان کرد که در این دو ماه، احمدینژاد قصد دارد به پنج استان فارس، کرمان، سمنان، قزوین و تهران نیز سفر کند.
این سفرها که از نگاه بسیاری از رسانهها و منتقدان دولت دارای هدف تبلیغاتی ارزیابی میشود، در حالی در دو ماه منتهی به انتخابات در دستور کار دولت قرار گرفته که احمدینژاد دیروز وعده داد مسئولان دولت نهم حتی یک ثانیه و یک ریال را نیز صرف اثرگذاری در انتخابات نخواهند کرد.
سفرهای استانی، مغایر با شعار رهبر
در چنین شرایطی یک نماینده شاخص جناح راست نیز دیروز به انتقاد از سفرهای استانی دولت نهم و هزینههای گزاف این سفرها پرداخت و این سفرها را مغایر با شعار نوروزی رهبر جمهوری اسلامی مبنی بر کاهش الگوی مصرف دانست.
مصباحی مقدم با بیان اینکه “در جلسهای که برای دید و بازدید عید خدمت رهبری بودیم، ایشان تاکید کردند این اصلاح الگوی مصرف ابتدا باید از دولت شروع شود”گفت: “اگر دولت بتواند هزینه خود را مهار کند و جلوی ریختوپاش خود را بگیرد، به مردم الگوی مصرف میدهد.“
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس سپس تصریح کرد که: “اگر هیات دولت میخواهد به یک شهرستان سفر کند باید حداقل نیروی انسانی را برای محافظت و کار اداری با خود ببردو نباید بهگونهای باشد که یک هزینه سنگین روی منابع عمومی کشور بگذارد. یا یک وزیر به جایی می خواهد برود، پلاکارد میزنند هزینه استقبال و غذا میدهند، این کارها خلاف جهتگیری الگوی مصرف است که رهبری اشاره کردند.“