با نزدیک تر شدن به روزی که قرار است علی اکبر محرابیان به عنوان وزیر صنایع و معادن از مجلس رای اعتماد کسب کند، ولخرجی های وزارت صنایع ابعاد جدیدتری به خود گرفته است.
در هفته های اخیر روابط عمومی وزارت صنایع و معادن سعی کرده است با تطمیع مستقیم خبرنگاران حوزه صنعت و مدیران برخی رسانه ها، آن ها را در ایجاد جو رسانه ای مثبت و حمایت از علی اکبر محرابیان، سرپرست کنونی وزارت صنایح و معادن همراه خود کند. کار تا جایی بالا گرفته است که مدیر روابط عمومی وزارت صنایع در تماس مستقیم با خبرنگاران از آنها دعوت می کند در مقابل انتشار خبرهایی که روابط عمومی در تعریف و تمجید از محرابیان تهیه کرده، به طور نقدی پول دریافت کنند. علاوه بر آن محرابیان تا روزی که قرار است برای کسب رای اعتماد به مجلس برود، تمام معاونانش را ممنوع المصاحبه کرده است.
مخالفانی که موافق شدند
در حالی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ابتدا نظر مساعدی نسبت به تکیه زدن محرابیان بر کرسی وزارت صنایع نداشتند و سوابق کاری او را در این زمینه مناسب نمی دانستند، هم اکنون تعدادی از آنها از موضع خود چرخیده اند و می شود گفت محرابیان توانسته است اکثریت مجلس را با خود همسو کند. ازدیگر چهره های شاخص حامی محرابیان بذرپاش مدیر عامل کنونی پارس خودرو است که قرار است تا چندی دیگر به اتاق مدیریت سایپا اسباب کشی کند. دوستی محرابیان و بذر پاش به میزانی است که بذر پاش بیشتر ساعات روز خود را به جای اینکه در پارس خودرو باشد، در اتاق ریاست محرابیان در وزارت صنایع می گذراند.
اما در مقابل، مخالفان عمده محرابیان نیز افرادی معدود اما قدرتمند هستند. سعیدلو، معاون رییس جمهوری و احمد توکلی، رییس مرکز پژوهش های مجلس که نفوذ فراوانی میان سایر نمایندگان مجلس دارد، از مخالفان اصلی محرابیان به شمار می آیند. احمد توکلی یار دیرینه علیرضا طهماسبی است. او از ابتدای روی کار آمدن دولت نهم وزارت صنایع را سهم خود از حمایت های دوران انتخابات ریاست جمهوری می دانسته است. اما با بر کناری علیرضا طهماسبی یار و همکار قدیمی اش که چند سالی را با هم در مرکز پژوهش های مجلس گذرانده اند، نظر مساعدی نسبت به محرابیان، کسی که قدم در قلمرو او گذاشنه است، ندارد. در مجموع می توان گفت محرابیان برای رسیدن به وزارت، هم دولت و هم مجلس را پشت سر خو د دارد. منابع مطلع تاکید دارند که محرابیان مورد حمایت شخص احمدی نژاد، رییس جمهوری است.
اهمیت وزارت صنایع در انتخابات ریاست جمهوری
وزارت صنایع بنایر نقش مهمی که در اجرای تبصره 13 و تصمیم سازی ها و منابع کلان آن دارد دارای اهمیتی ویژه برای شخص احمدی نژاد است. از همین رو است که رییس جمهوری نهاد های مرتبط با تبصره 13 از جمله وزارتخانه های نفت و صنایع و معادن و بانک مرکزی را دستخوش تحولات اساسی کرده تا تعامل این نهادها با ستاد تبصره 13 که ریاست این ستاد را هم محرابیان بر عهده دارد، افزون شود. قرار است این چند نهاد که سروکار ویژه ای با آمار و اخبار مسائل مورد توجه عموم مردم دارند، تمام تلاش خود را برای جمع آوری رای برای احمدی نژاد از طریق ارائه اخبارو آمار های ساختگی در زمینه تورم، بنزین، پول نفت، توسعه صنعتی استانها و موارد دیگر به کار گیرند. محرابیان چندی پیش در جمع خبرنگاران گفته بود: ”ریاست ستاد تبصره 13 شغلی موقت است و شغل دوم محسوب نمی شود، بنابر این اگر وزیر هم بشوم لازم نیست از ریاست این ستاد کناره گیری کنم.” به این ترتیب محرابیان در صورت کسب درجه وزارت باز هم در ستاد تبصره 13 خواهد ماند.
از طرف دیگر محرابیان در مدت 3 ماهی که به عنوان سرپرست در وزارت صنایع و معادن به سر می برد، به قلع و قمع معاونانش و روسای سازمان های زیر مجموعه پرداخته است. چنین رویه ای از ابتدا به تقویت شکل گیری این شائبه که تکبه زدن بر کرسی وزارت برای محرابیان قطعی است، منجر شد. گفته می شود در این میان مهره چین اصلی همان زریبافان معروف است و معاونان و روسای جدید بر اساس نظر مستقیم او انتخاب می شوند. در میان معاونان و روسای جدید امیررضا واعظ آشتیانی هم که پس از شکست در انتخابات شورای شهر تهران مجبور شده بود تنها به ریاست فدراسیون دوچرخه سواری بسنده کند، به عنوان معاون وزیر و رییس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی برگزیده شد تا پستی صنعتی را که مدتها وعده اش را گرفته بود، دریافت کند.
چرخش های 180 درجه ای
در عین حال محرابیان همواره سعی کرده در مقام حرف از طرح ها و تغییراتی دم بزند که به جلب نظر افکار عمومی منجر شود، بدون اینکه در عمل به گفته هایش وفا کند. نحوه اجرای طرح های 8 گانه استانی فولاد از آن جمله است. محرابیان در ابتدا برای ابجاد جریانی مثبت به ناگاه دستور توقف اجرای طرح های 8 گانه استانی فولاد را صادر و اعلام کرد بخش خصوصی باید این طرح ها را اجرا کند، اما کمتر از چند هفته بعد در مراسم کلنگ زنی یکی از این 8 طرح در میان مجریان دولتی آن حاضر شد و کلنگ طرح را بر زمین کوبید. سیاسی کاریهای بارز محرابیان در بسیاری موارد دیگر مانند گوشی موبایل نیز قابل مشاهده است.
محرابیان پیش از اینکه به تهران بیاید و پشت میز ریاست ستاد تبصره 13 دیده شود و قبلتر از آنکه مدیریت فروشگاه های زنجیره ای رفاه و شهروند را تجربه کند، درست در زمان استانداری احمدی تژاد در اردبیل، در همان استان طرح های عمرانی اجرا می کرد.