مخالفت با جنگ علیه ایران

نویسنده

tazohoratzedjangb.jpg

سولماز شریف

میدان تایمز شهر نیویورک، ظهر روز شنبه 17 فوریه میزبان آمریکائی های صلح دوستی بود که مخالف تفکرات جنگ خواهانه بوش و نگران اوضاع آینده ایران هستند.

جمعیت 100 نفری دیروز شامل ان جی او های صلح دوست نیویورک و نیوجرسی می شدند که حرکت خود را مقدمه ای برای تجمع گسترده روز 17 مارس در واشنگتن اعلام کردند.

در آن روز قرار است تمام ان جی او های مخالف جنگ در سرتاسر ایالات متحده آمریکا گردهم آیند و خواستار توقف جنگ در عراق و مانع حمله آمریکا به ایران شوند.

در تجمع دیروز(روزشنبه) معترضان ماکت های طنزی از بوش و پلاکاردهای بسیاری با مظمون “بوش تروریست”، “جنگ - نه”، “از حمله به ایران جلوگیری کنید” و… با خود حمل می کردند.

پلیس شهر نیویورک همکاری بسیار خوب و مودبانه ای با معترضان داشت که طبق گفته حاضران به دلیل اعتراضات به نحوه برخورد آنان با مردم، اکنون زیر نظر هستند و در برخورد خود با مردم تجدید نظر کرده اند. در هر حال پلیس پس از گذشت سه ربع از آغاز برنامه که به صورت سخنرانی در میدان بود، همراه جمعیت که به سوی دفتر سناتورهای شهر نیویورک در کنگره یعنی هیلاری کلینتون و چالز شومر راهپیمایی کردند، همراه شد و مراقب اوضاع بود.

یکی از ان جی او های حاضر در تجمع اعتراض آمیز روز گذشته انجمن آمریکائیان-ایرانیان شهر نیویورک بود که به گفته یکی از اعضا از آنجا که در آغاز تاسیس، تعداد آمریکائیان مشتاق ایجاد روابط بین این دو کشور در این انجمن بیشتر بود، نام آن را اینگونه برگزیدند تا ابتدا نام آمریکایی و بعد نام ایرانی بیاید.

“اردشیر عمانی” در خصوص این ان جی او، به خبرنگار روزآنلاین گفت: در واقع اینک دیگر این انجمن را همه به نام friendship committee می شناسند و به این مسئله کسی توجه نمی کند. در واقع همه به فکر برطرف شدن مشکلات بین این دو کشور هستند.

«النا» زنی آمریکایی است که در سال های 1979 و 1980 میلادی در ایران زندگی می کرده و عاشق ایران است. او می گوید: با آغاز جنگ بین ایران و عراق من مجبور به ترک آنجا شدم.

وی که به واسطه ازدواجش با یک مرد ایرانی کمی هم زبان فارسی می داند و از بیان آنها لذت می برد، اشاره می کند: حیف شیراز نیست اگر دچار حادثه ای شود؟! حیف تبریز، خرمشهر یا شمال ایران نیست؟

«مهدی» جوان ایرانی است که معتقد است حال که زمینه برای حمله آمریکا به ایران در حال آماده شدن است، ما باید مانع این کار بشویم.

جنگ چه با عراق، چه با آمریکا نه تنها برای ایران که برای خود آمریکا نیز نابودی به جا می گذارد واین تنها چیزی است که از جنگ باقی می ماند.

«علی مظفری» از آن دسته ایرانیان مقیم نیویورک است که بسیار نگران آینده ایران و تهدیدات اخیر آمریکائی ها برای جنگ به ایران است. وی در خصوص تظاهرات دیروز می گوید: تجمع امروز پیش درآمدی است برای روز 17 مارس. در آن روز که مصادف است با چهارمین سالگرد جنگ آمریکا و عراق است کلیه مخالفین جنگ در سرتاسر ایالات متحده آمریکا در واشنگتن گردهم خواهند آمد تا مخالفت خود را با ادامه جنگ و آغاز حمله به ایران اعلام کنند و مانع آن شوند.

وی می افزاید: آمریکا حق هیچگونه دخالتی در امور ایران ندارد. همانطور که ایران حق دخالت در امور منطقه و فلسطین ندارد. بحث حمایت کردن با دخالت متفاوت است. ما هم هیچکدام موافق گسترش سلاح های اتمی ایران نیستیم. هرچند مانعی برای داشتن فناوری هسته ای ایران نمی دانیم. اما اتم مسئله ای است که می توان با مذاکره آن را حل کرد.

مظفری در پایان افزود: آمریکا باید این را در نظر بگیرد که مردم ایران با دولت آن فرق می کنند پس در جهت جنگ افروزی پیش نرود.

این انجمن سایت stopwaroniran. org را نیز برای اخذ امضا از حامیان خود در نظر گرفته و از همگان خواسته تا با امضای آن و ارسالش به کاخ سفید مخالفت خود را اعلام کنند.

اگرچه متن نامه با جمله “فقط مردم می توانند جلوی جنگ را بگیرند” آغاز می شود اما تنها نگرانی برای مردم ایران در هنگام جنگ را نشان نمی دهد.

متن نامه چنین است:

«به بوش و کنگره آمریکا بگویید: دست از جنگ علیه ایران قبل از آغاز آن بردارند.

رئیس جمهور بوش، معاون رئیس جمهور آقای چنی، وزیر امورخارجه خانم رایس، وزیر دفاع(سابق)آقای رامسفلد، دبیر کل(سابق) سازمان ملل آقای کوفی عنان، سناتورها و نمایندگان مجلس.

باعث بس نگرانی است که من شاهد تهدید روزافزون آمریکا به جنگ جدیدی و این بار علیه مردم ایران هستم.

وسایل ارتباط جمعی مملو از گزارشاتی است که ادعا دارند ایران خطر اتمی است و چنین وانمود می کنند که آمریکا نیاز به اقدامات نظامی علیه آن کشور دارد. این گزارشات یادآور داستانهای سلاحهای کشتار جمعی است که در ماه های پیش از آغاز جنگ علیه عراق منتشر می گردیدند.

فراموش نباید کرد ایران ستم های فراوانی از دست ایالات متحده آمریکا دیده است. ما به خاطر داریم که چگونه ایالات متحده، دولت دکتر مصدق را، که به شیوه دموکرات انتخاب شده بود، واژگون کرده و شاه را بر تخت طاووس برگرداند که از دستاوردهای پر افتخار سازمان جاسوسی سیا محسوب شده است. قبل از آنکه مردم ایران در ابعاد میلیونی، حکومت ظالمانه وی را به بهای گزاف جان مردم سرنگون سازند، شاه به مدت 25 سال برای حفظ منابع شرکت های سهامی نفتی با مشت آهنین بر ایران حکومت کرد. طی 27 سال گذشته تحریم های اقتصادی ایالات متحده حق پیشرفت را از ایران سلب کرده و ستم های فراوانی بر مردم آن کشور روا ساخته است. اکنون ضرورت دارد که تمام صدای مخالف ویرانگری یک جنگ جدید در خاورمیانه شنیده شوند. ما شدیدا خواستار قطع فوری کارزار تبلیغاتی واشنگتن در عرصه تحریم ها، خشونت گری ها و اکاذیب علیه مردم ایران هستیم. ما مخالف هر گونه تجاوز جدید ایالات متحده علیه ایران هستیم. ما خواهان بودجه مالی برای پیشرفت و رفع احتیاجات انسانی هستیم و نه برای جنگ بی پایان امپراطوری آمریکا.»