ورزش ایران اسلامی می شود

نویسنده

tollab.jpg

فریدون شیبانی

کنترل پلیسی تیم ملی فوتبال ایران در مالزی و مسائلی که جسته و گریخته راجع به شکل ظاهری بازیکنان انتشار یافت، از حرکتی دو باره در جهت اعمال محدویت های جمهوری اسلامی در ورزش نشان داشت.

یک روز پس از شکست تیم ملی فوتبال ایران با همه ستارگانش در جام قهرمانی فوتبال آسیا، خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، از تشکیل نخستین جلسه هیات ورزشی طلاب ایران در استانداری استان تهران خبر داد. به نوشته این خبرگزاری هدف از تشکیل مجموعه”فرهنگی ـ ورزشی طلاب” اشاعه فرهنگ اسلامی در ورزش است.

کامران دانشجو، استاندار تهران در این نشست با اشاره به ضرورت توسعه فرهنگ دینی در مجتمع‌های «فرهنگی – ورزشی» گفت: “ حضور طلاب علوم دینی در تمام عرصه‌ها از جمله صحنه های ورزشی می ‌تواند فواید بسیار زیادی داشته باشد.”

استاندار تهران در ادامه خبر راه‌اندازی اولین هیات ورزشی آقایان و بانوان طلاب کشور در استان تهران گفت:” این هیات با هدف توسعه ورزش همگانی با حضور مؤثر طلاب در باب فرهنگسازی و ارائه الگوی مناسب برای جوانان صورت می ‌گیرد. طلاب علوم دینی می ‌توانند با حفظ شئونات و منطبق با برنامه‌های حوزه علمیه در صحنه های ملی و بین‌المللی، فرهنگ غنی اسلام را بیشتر به جهانیان معرفی کنند.”

استاندار تهران در مورد بانوان ورزشکار هم گفت: “حضور گسترده بانوان در عرصه‌های مختلف ورزشی ضرورت دارد. قدرت تاثیر گذاری حضور بانوان ایران اسلامی در میدانهای بین‌المللی ورزش، دشمنان را به فکر فرو برده و همواره سعی دارند به بهانه‌های واهی از حضور بانوان در صحنه های ورزشی جلوگیری ‌کنند. امااین ورود باید کاملا ماهیتی مشروع، دینی و در چارچوب شرع مقدس اسلام و با حفظ شئونات اسلامی صورت گیرد.”

طلاب در باشگاههای ورزشی

رسا، خبرگزاری طلاب حوزه علمیه قم هم هفته گذشته از آغاز فعالیت این نهاد ورزشی با حضور تعدادی از مدیران حوزه های علمیه “خواهران و برادران” با عنوان “هیات توسعه ورزش طلاب تهران” خبر داد.

حجت‌الاسلام روح‌الله صاحبی، رییس این هیات و مشاور فرهنگی استاندار تهران هدف از تشکیل این هیات را بر طرف کردن عدم توازن ورزشی بین حوزه و دانشگاه اعلام کرد که به عقیده او “از نظر علمی و معرفتی توازن خوبی برقرار است، اما در امر ورزش شکاف زیادی بین این دو بال وجود دارد”. او گفت: “این هیئت نگاهی تبلیغی- ورزشی به این مساله دارد تا طلاب و روحانیان به عنوان مبلغان فرهنگ ناب اسلام در باشگاه‌ها و مراکز ورزشی حضور پیدا کنند و بتوانند از نظر معنوی و اخلاقی بر دیگر ورزشکاران تأثیرگذار باشند”.

حجت الاسلام صاحبی از اختصاص بودجه برای این هیات و وظیفه پهلوان پروری و نه قهرمان پروری آن هم سخن گفت: “حوزه‌های علمیه به مانند حضور در فدراسیون ها با هدف حفظ منش و اخلاق اسلامی، می توانند از این راه هم به حفظ سلامت جامعه ورزش کمک کنند.”

در حال حاضر مدیریت ورزش و باشگاههای ورزشی بدست سرداران سپاه افتاده است و اینک کنترل آن توسط بسیج و سپس سلطه طلاب، ادامه همان سیاست های آغاز انقلاب است. سیاستی که تاکنون به اتلاف پول و شکست در رقابتهای بین المللی انجامیده است.