دفتر سیاسی حزب مشارکت روز گذشته خواستار نقض حکم صادر برای محمد جواد روح شد.این روزنامه نگار از سوی شعبه 1005 دادگاه عمومی تهران به خاطر انتشار مقاله ای در سال 82 به 35 ضربه شلاق محکوم شده است.
همزمان با صدور چنین حکمی بر علیه یک روزنامه نگار، سومین مورد از حمله به روزنامه نگاران و ضرب و شتم آنان نیز رخ داده و سردبیر هفته نامه اصلاح طلب صبح ایلام علاوه بر تحمل ضرب و شتم 5 مرد ناشناس نامه تهدید آمیز دریافت کرده است.
شلاق مجازات روزنامه نگاری
دفترسیاسی حزب مشارکت روز یک شنبه خواستار نقض حکم “محمد جواد روح” روزنامه نگار روزنامه های اصلاح طلب شد.
به گزارش سایت نوروز ارگان اینترنتی حزب مشارکت، در جلسه هفتگی دفتر سیاسی جبهه مشارکت ایران که شنبه شب تشکیل شد و “اعضای دفتر سیاسی نسبت به حکم صادره علیه آقای «محمد جواد روح» از اعضای کمیته اطلاعرسانی حزب، اعتراض کردند و ضمن ناموجه دانستن آن، از مراجع دیربط قضایی خواستند که حکم در مرجع تجدیدنظر نقض شود”.
محمد جواد روح که سابقه در بسیاری از روزنامه های اصلاح طلب و از جمله روزنامه های یاس نو، نوروز و شرق را دارد، عضو کمیته اطلاعرسانی جبهه مشارکت نیز هست.
این روزنامه نگار هفته گذشته از سوی شعبه 1005 دادگاه عمومی تهران به 35 ضربه شلاق و پرداخت یک میلیون ریال جریمه محکوم شد.عبدالفتاح سلطانی وکیل مدافع محمد جواد روح با سایت نوروز گفته بود “اتهام روح در این پرونده، توهین و نشر اکاذیب است که به دلیل مقالهای که در سال 82 در روزنامه «یاس نو» در مورد صدور حکم علیه نویسنده یک کتاب و مسؤولان وقت وزارت ارشاد نوشته شده، از سوی قاضی صادرکننده آن احکام به وی نسبت داده شده است”.
به گفته عبدالفتاح سلطانی “جواد روح در این مقاله دیدگاه یک جناح سیاسی را که به زعم وی از سیاست کنترل فرهنگی و ممیزی و سانسور حمایت میکند، مورد نقد قرار داده اما در آن نامی از کسی نبرده است” به رغم این، به گفته وکیل مدافع این روزنامه نگار علت صدور این حکم آن است که رییس وقت شعبه 1410 دادگاه کارکنان دولت که در اقدام به صدور حکم بر علیه کتاب مذکور کرده بود، مقاله محمد جواد روح را توهین به خود تلقی کرده و “مدعی شده که به وی توهین شده و این نوشته توهین به وی و مقامات است”.
عبدالفتاح سلطانی وکیل مدافع محمد جواد روح با بیان اینکه “حکم موکلش در مرحله تجدید نظر است”، گفته است ”عمل موکلم در اصل مجرمانه نبوده است اما اگر مجرمانه هم بود، باید در دادگاه مطبوعات و با حضور هیات منصفه مورد بررسی قرار میگرفت”.
در حالی که محاکمه جواد روح در شعبه ای غیر از دادگاه مطبلوعات و بدون حضور هیاتن منصفه صورت گرفته است.
سایت نوروز دیروز یک شنبه خبر داد که “لایحه تجدیدنظر روح هفته گذشته تقدیم مراجع قضایی شده است”. این دومین بار طی دو سال اخیر است که یک روزنامه نگار به شلاق محکوم می شود. مسعود باستانی نیز در شهریور سال 85 پس از ماه ها تحمل زندان، اخطاریهای دریافت کرده بود که که طبق آن باید ظرف سه روز خود را برای اجرای حکم 74 ضربه شلاق به دایره اجرای احکام دادسرای ناحیه 9 تهران (فرودگاه) مراجعه می کرد. اتهام مسعود باستانی انتشار اخبار مربوط به اعتصاب غذای اکبر گنجی روزنامه نگاری ذکر شده بود که در آن زمان در زندان به سر می برد.
حمله به سومین روزنامه نگار شهرستانی
همزمان با صدور حکم شلاق برای محمود واد روح به اتهام نگارش مقاله ای در سال 82، و به رغم تداوم بازداشت 11 روزنامه نگار دیگر در تهران و شهرستان ها جمعه گذشته سومین روزنامه نگار طی 2 ماه اخیر مورد حمله افرادناشناس قرار گرفت.
مهدی حیدری سردبیر هفتهنامه اصلاحطلب “صبح ایلام” که همزمان سرپرستی روزنامه اعتماد ملی در استان ایلام را نیز بر عهده دارد، قربانی جدید تهاجم افراد ناشناس به روزنامه نگاران است.
این روزنامه نگار علاوه بر ضرب و شتم، از سوی مهاجمان ناشناس مورد تهدید جانی نیز قرار گرفته است.
روزنامه اعتماد ملی زمان حمله به وی را جمعه گذشته اعلام کرده و نوشته که خودروی این روزنامه نگار نیز با اسید مورد حمله قرار گرفته است.به نوشته این روزنامه، همچنین نامه های تهدید آمیزی به دفتر هفته نامه صبح ایلام ارسال شده که طی آن این روزنامه نگار مورد تهدید قرار گرفته است.
این ماجرا همزمان با آن رخ داده که داریوش قنبری عضو فراکسیون اقلیت مجلس، هفته گذشته در سؤالی از ”مصطفی پورمحمدی” وزیر کشور اعتراض خود را نسبت به اعمال فشار استانداری ایلام به مطبوعات اصلاحطلب اعلام کرده بود.
پیشتر انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران، در هفته اول آذر ماه گذشته، خواستارتوجه مسوولان به مساله امنیت جانی روزنامه نگاران و خبرنگاران، به ویژه در شهرستانها شده بود.
ابراز نگرانی انجمن صنفی روزنامه نگاران به دنبال حمله افراد به رضاعوض پور و اباصلت عابد دو روزنامه نگار کرمانی و کرجی صورت گرفت که هر دو شنبه 12 آبان 86 از سوی مهاجمان ناشناس با قمه و چاقو مورد حمله قرار گرفتند.
مقامات قضایی و انتظامی تاکنون در خصوص این حملات اظهار نظری نکرده اند، اما رئیس دادگستری کرمان ماه گذشته به روزنامه نگاران این استان قول داده بود که در صورت شناسایی با آنان برخورد می کند.
سکوت مسئولان در این مورد در حالی صورت می گیرد که 11 روزنامه نگار ایرانی هم اکنون در بازداشت به سر می برند و برخی از آن ها چون سعید متین پور روزنامه نگار زنجانی بیش از 210 روز است که در سلول انفرادی نگهداری می شود.