سوخت هسته ای برای روزهای بی نفتی

نویسنده

oilkeeb.jpg

آیت الله خامنه ای رهبر ایران روز شنبه گفت منابع نفت و گاز ایران تمام شدنی است و لذا نیاز تهران به تولید سوخت هسته ای برای اینکه بعد ها محتاج کشور های غربی نباشد، توجیه پذیر است.

بنا به گزارش تلویزیون دولتی ایران، وی افزود: “نفت و گاز همیشگی نیست. اگر کشوری به فکر تولید انرژی آینده خود نباشد به قدرت های جهانی که به دنبال تسلط هستند وابسته خواهد شد.”

ایران در حال حاضر 4 و 2 دهم میلیون بشکه نفت در روز تولید می کند و دومین کشور صادر کننده نفت در میان کشور های اوپک و دارای بزرگترین مخازن گاز طبیعی در دنیاست.

ظرفیت ذخایر قابل استحصال نفت ایران معادل 137 میلیارد بشکه یا 12 درصد مخازن جهان است. ذخایر گاز ایران نیز معادل 28 تریلیون متر مکعب برآورد می شود.

آمریکا و اروپا برنامه های هسته ای ایران را مورد تردید قرار داده اند در حالی که تهران می گوید هدفش تولید انرژی است نه بمب هسته ای.

مقامات ایرانی گفته اند هیچ دلیلی وجود ندارد که یکی از دستاورد های فنی بشر فقط در اختیار گروهی محدود باشد. اما از دید ایالات متحده، برنامه هسته ای ایران پوششی برای تولید مخفیانه سلاح اتمی است.

آقای خامنه ای گفته است آنها که می گویند ایران نیازی به فن آوری هسته ای ندارد “کوتاه بین” هستند. وی مجددا تاکید کرد ایران برنامه های هسته ای را “به طور جدی دنبال می کند”.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران هم هفته پیش گفته بود ایران تبحر زیادی در فن آوری هسته ای کسب کرده و پیشرفت ها در این زمینه، تدریجا ظرف دو ماه آینده به اطلاع عموم خواهد رسید.

فوریه سال پیش ایران برای اولین بار اعلام کرد به کمک دومجموعه سانتریفوژ164 تایی موفق به غنی ساختن اورانیوم شده است. این فن آوری می تواند برای تولید سوخت هسته ای و یا مواد ضروری برای تولید بمب هسته ای بکار رود.

قرار بود هفته پیش ایران راه اندازی 3000 سانتریفوژ جدید در نطنز را اعلام کند، ولی این اتفاق نیافتاد که باعث حدسیاتی در مورد مشکلات فنی در راه اندازی آنها و یا اجتناب از عواقب سیاسی آن شده است.

مطابق قوانین ایران رهبر جمهوری اسلامی، آقای خامنه ای، حرف آخر را در تعیین سیاست های نظام می زند. وی هر چند از هواداران انرژی هسته ای برای ایران است، لیکن اخیرا با برخی از میانه روها در انتقاد از سیاست ها و تاکتیک های دیپلماسی هسته ای احمدی نژاد همصدا شده است.

ایران قصد دارد تعداد 54هزار سانتریفوژ برای تولید سوخت نیروگاه هسته ای هزار مگاواتی برق بکار گیرد. ایران گفته است از حق خود در تولید سوخت هسته ای در چهار چوب پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) نخواهد گذشت.

در سال 1970، زمانی که حکومت طرفدار غرب محمد رضا شاه پهلوی بر سر کار بود، ایالات متحده و اروپا قبول کردند 20 نیروگاه اتمی در ایران بسازند و فن آوری هسته ای را برای متحد خود تامین کنند. این روند پس از انقلاب اسلامی سال 1979 معکوس و متوقف شد.