راجع به موسوی و کروبی چه موضعی دارید

نویسنده
فیروزه متین

» بازجویی از اعضای کابینه در اتاق های مجلس

در حالی که کابینه حسن روحانی،به عنوان دولت یازدهم، قرار است امروز از مجلسی که اکثریت آن را محافظه کاران در اختیار دارند، رای اعتماد بگیرد، گزارش های منتشر شده از رفتار برخی نمایندگان با وزرا، حاکی از برخوردهای تندی بوده که برخی وزرای پیشنهادی از آن تداعی بازجویی و تفتیش عقیده داشته اند.

این برخوردها بیش از همه با چهار گزینه جنجالی کابینه یعنی علی ربیعی، بیژن زنگنه، محمد علی نجفی و میلی منفرد بوده است.

سایت آفتاب، نزدیک به کابینه حسن روحانی که به مرکز استراتژیک مجمع تشخیص وابسته است، درباره رفتارهای تهدید آمیز و بروز برخی حالت های بازجویی در جلسات کمیسیون ها در گزارشی به انتقاد از مجلس پرداخته و فاش کرده که در کمیسیون های تخصصی به جای طرح سئوالات مربوط به هر حوزه، درباره نظرات وزرا درباره موسوی، تقلب، تظاهرات ۲۵ بهمن و اعتقاد قلبی به ولایت فقیه پرس و جو شده است.

سایت آفتاب در گزارشی با عنوان “تبدیل کمیسیون های تخصصی مجلس به کابین های قرون وسطایی تفتیش عقاید! ” می نویسد: “خبرهای رسیده از کمیسیون های مجلس شورای اسلامی حکایت از تبدیل این کمیسیون ها به کابین های تفتیش عقاید دارد.در پی اعلام کابینه پیشنهادی دولت یازدهم، کمیسیون های مجلس شورای اسلامی، طبق وظیفه و روال، از وزرای پیشنهادی معرفی شده دعوت می کنند با حضور در مجلس، برنامه های خود برای اداره وزارتخانه ها را مطرح و به سؤالات مربوط به آن پاسخ دهند.با این حال برخی نمایندگان، به جای نقد و بررسی برنامه های وزرا، کمیسیون های تخصصی را تبدیل به کابین های تفتیش عقاید کرده اند و به وزرای پیشنهادی اعلام می کنند که اگر به سوالات شان، پاسخ های دلخواه آنان را ندهند، از رأی اعتماد خبری نیست!این نمایندگان که در طول سال های اخیر به تندروی و تعلق خاطر به حلقه های خاص شهره شده اند، از وزرای پیشنهادی می خواهند نظرشان را درباره هاشمی و خاتمی بگویند یا به جای پرسشگری از برنامه های وزرای پیشنهادی، از آنان می خواهند تحلیل خودشان را از اتفاقات بعد از انتخابات سال ۸۸ بیان کنند یا دیدگاه شان را درباره موسوی و کروبی اعلام کنند و بگویند مقصر حوادث سال ۸۸ چه کسانی بوده اند؟.

آفتاب می افزاید: “این رویکرد که البته با مخالفت برخی دیگر از نمایندگان مانند علی مطهری مواجه شده، کارکرد کمیسیون های مجلس را از یک نهاد تخصصی به کابین های قرون وسطایی تفتیش عقاید تقلیل داده و محملی برای انتقام گیری جریان شکست خورده در انتخابات اخیر از دولت جدید و باجگیری سیاسی شده است.این که اگر یک وزیر پیشنهادی، درباره افراد و اتفاقات سیاسی، تحلیلی «دقیقاً منطبق با فلان طیف سیاسی مجلس» نداشته باشد باید از فهرست کابینه خط بخورد، ولو اینکه شایستگی وزارت را دارد، خیانتی است که متأسفانه برخی «ظاهرالصلاح»ها، علناً مرتکب آن می شوند.باید از این آقایان پرسید که آیا دیدگاه مثلاً وزیر پیشنهادی نفت درباره هاشمی و خاتمی مهم است یا عقب ماندگی پروژه ملی عسلویه و جلو افتادن قطر از ایران در برداشت گاز از میدان های مشترک؟آیا این که وزیر آموزش و پرورش چه تحلیلی از اتفاقات چهار سال پیش دارد مهم است یا جان فرزندان مردم که مدام قربانی سوء مدیریت ها می شود؟آیا نظرشخصی وزیر کار درباره این که چه کسانی مقصر اتفاقات سال ۸۸ بوده اند مهم است یا سروسامان دادن به صدها بنگاه اقتصادی زیر مجموعه این وزارتخانه که به لطف سیاست های خانمانسوز دولت های نهم و دهم، عمدتاً زیان ده شده اند و خاک سیاه نشسته اند؟بدیهی نمایندگانی که از بحث های تخصصی سر درنمی آورند و در عین حال از نتیجه انتخابات نیز به طور آشکاری عصبی اند، چیزی جز یک سری بحث های کلیشه ای و نخ نما شده برای طرح در کمیسیون های تخصصی، نداشته باشند و البته همچنان به عنوان «کاسبان فتنه»، به کار و کسب شان ادامه دهند و توجهی نداشته باشند که اوضاع نه چندان مساعد کشور، به ویژه در حوزه های اقتصادی، نیاز به مردان کارکشته دارد، نه شعارگویانی نظیر آنانی که در سال های اخیر بر سر کار بوده اند و کارنامه شان هم پیش رویمان است”.

آفتاب در پایان گزارش خود می نویسد: “اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (که احتمالاً باید نمایندگان برای یک بار هم که شده آن را خوانده باشند) می گوید: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‌کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‏ای مورد تعرض و مؤاخذه قرار دارد. اصلی که این روزها در مجلس نقض شده است.

این رفتار بی سابقه با وزرای دولت روحانی در حالیست که بسیاری از چهره های کابینه وی خود دارای سوابق اطلاعاتی و امنیتی هستند ولی آنطور که گفته می شود، از رفتار نمایندگان تعجب و در گفت و گو با خبرنگاران پارلمانی از این رفتار هاباعنوان “بازجویی” یاد کرده اند.

به نظر می رسد که تبدیل کمیسیون ها به اتاق بازجویی بی تاثیر هم نبوده به طوری در آخرین ساعات شب گذشته، اعضای کمیسیون آموزش از “اعلام برائت میلی منفرد و نجفی از فتنه” خبر داده و با ذوق زدگی این خبر را اعلام کرده اند.

در همین باره، خبرگزاری فارس، به نقل از قاسم جعفری نماینده بجنورد نوشته است: “آقای نجفی در این جلسه تلاش می‌کرد درباره فتنه موضعی نگرفته و این موضوع را نادیده بگیرد. در جلسه کمیسیون با محمد علی نجفی، سید محمود نبویان از وی پرسید که آیا شما خاتمی، موسوی و کروبی را فتنه‌گر می‌دانید؟ که آقای نجفی پاسخ داد «فتنه چیست؛ بعدا در این باره صحبت خواهیم کرد». البته همین سؤال از جعفر میلی‌منفرد پرسید شد که وی نیز جوابی نداشت و حرف‌هایی زد که این تلقی به وجود آمد که وی فتنه را قبول ندارد”.

تنها چند دقیقه پس از این خبر فارس، خبرگزاری تسنیم هم به نقل از اسماعیل سعیدی، عضو هیات رییسه کمیسیون اجتماعی مجلس نوشت که در آخرین دقایق سر انجام میلی منفرد مجبور به اعلام برائت از فتنه شده است.

وی گفته است: “در جلسه بعد از ظهر کمیسیون، وزرای پیشنهادی برنامه‌های خود را به صورت مختصر بیان کردند و نمایندگان نیز ابهامات و سئوالات خود را مطرح کردند. آقای میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم در خصوص فتنه و مسائل پیرامونی موضوعات سال ۷۸ و ۸۸ به صراحت اعلام کرد که من از نظر اعتقادی مطیع رهبری هستم و حتی یک نمونه سند نمی‌توانید پیدا کنید که در جریان فتنه اظهارنظر، حمایت یا هدایت کرده باشم. وزیر پیشنهادی علوم از حضور در فتنه ۸۸ اعلام برائت کرد. البته درخواست نمایندگان مجلس این بود که وزیر پیشنهادی علوم به صورت شفاف بگوید که در جریان فتنه حضور داشته یا نداشته که وی نیز اعلام کرد که یک سند هم نمی‌توان پیدا کرد که من در فتنه دخیل بودم”.

با وجود فشار روانی بر وزرا در شب گذشته، برخی از نمایندگان افراطی از جمله بذرپاش و میرکاظمی که هر دو از اعضای سابق دولت دهم بودند، به اعلام برائت ها در کمیسیون اکتفا نکرده و تاکید کرده اند که وزرا باید پشت تریبون برائت خود را از فتنه اعلام کنند.

آنها که خود را “نمایندگان حقیقی” مردم نامیده اند، به خبرگزاری فارس که دیروز به طور کامل در اختیار اعضای پایداری و افراطیون بود، گفته اند که “از حق خود برای گرفتن برائت از میلی منفرد و نجفی و زنگنه نخواهیم گذشت”.

این رفتار نمایندگان که بازجویی های درون زندان را تداعی کرده، حبیبب الله عسگر اولادی را هم خشمگین کرده به طوری که وی به خبر آنلاین گفته است: “صاحب نظران و رسانه ها و نمایندگان باید هوشیار باشند که در تذکرها و انتقاداتشان درباره فتنه چنان نباشد که خود فتنه جدیدی را از جانب دشمن سبب شده و انشقاقی تازه در وحدت ملی ایجاد کنند همچنین نمایندگان محترم مجلس که حق دارند نظارت خود را در گزینش و چینش و برنامه ریزی وزرای معرفی شده داشته باشند زیبنده است که بصورت هوشمندانه عمل کنند”.